top 10 singapore

Top 10 tips voor Singapore | Van Singapore bezienswaardigheden tot must do’s

Vandaag een top 10 voor het kleinste land van Zuid-Oost Azië: Singapore. Een land dat niet alleen klein is, maar eigenlijk ook slechts uit één stad bestaat. Hoe klein het land ook is, veel te doen is er wel en het is dan ook zeker de moeite waard om tijdens een reis naar Azië eens te stoppen in Singapore. Deze metropool staat namelijk bomvol highlights. Wij sliepen in de buurt van Little India en ontdekte vanuit daar in ongeveer 3 dagen allerlei verschillende plekken in de stad. De top 10 van leukste bezienswaardigheden en must do’s vind je hieronder:

– Top 10 Singapore –

1. Naar Marina Bay Sands en haar infinity pool

Vergezichten en lichtshows bij Marina Bay in Singapore

Eigenlijk moet je niet één keer naar Marina Bay Sands, maar twee keer. Overdag is de skyline van Marina Bay overladen met zon en kun je naar de toppen van het Marina Bay Hotel gaan. Vanuit daar heb je een bizar vergezicht over heel Singapore en als je hier ook een nachtje slaapt, mag je zelfs een duik in het zwembad nemen. Want ja, bovenop het hotel vind je inderdaad een zwembad! Het is een gigantische infinity pool dat zich op 57 verdiepingen boven de grond begeeft.

‘s Avonds fonkelt niet de zon bij Marina Bay, maar juist elk gebouw. ‘s Avonds wordt er namelijk een spectaculaire lichtshow gegeven van ongeveer 15 minuten die je het best kunt zien als je aan de kade zit aan de overkant van het Marina Bay Hotel en haar Sky Park. Vanuit daar heb je namelijk het beste uitzicht op het hotel dat de vorm lijkt te hebben van een boot, het amfitheater dat lijkt op een grote witte bloem en het water waar tijdens de lichtshow allerlei fonteinen in verschillende kleuren opspatten dankzij de led en laser verlichting. De lichtshow kun je als het goed is om 8 uur en half 9 ‘s avonds bekijken.

2. Shoppen bij Orchid Road

Winkelen bij gigantisch Orchard Road

Volgens onze taxi chauffeur gaat elk persoon in Singapore naar Orchid Road zodra het loon binnen is. Dus shopaholics opgelet, want bij Orchid Road moet je zijn als je goed wilt shoppen. Je vindt er bekende merken zoals wij die thuis ook hebben. Denk aan Zara, H&M of Mango. Maar je vindt er ook luxere merken als Louis Vuitton of Gucci. In totaal vind je 22 shoppingmalls bij Orchid Road en ook nog een aantal warenhuizen. Winkels in overvloed dus!

3. Little India in Singapore

Tempels kijken in het Little India in Singapore

Een van kleurrijkste gedeeltes van Singapore is toch wel Little India. Op veel plekken kom je kraampjes tegen waar bloemenkransen en losse bloemen worden verkocht die als offer naar de tempel worden gebracht. Een van de mooiste Hindoe tempels is de Sri Veeramakaliamman. Met haar grote blauwe poort waarboven allerlei hindoe afbeeldingen in felle kleuren zijn afgebeeld is het een bijzondere verschijning. Andere mooie tempels zijn de Sri Mariamman tempel, dit is de oudste tempel van Singapore, en de Sri Thendayuthapani tempel.

4. Eten bij Zam Zam in Singapore

Local food bij Zam Zam

Een welbekend restaurant in Singapore is het Zam Zam restaurant. Een typisch lokaal restaurantje. Je vindt het dichtbij de Sultan Moskee bij North Bridge Road. En wat moet je dan eten bij Zam Zam? Het gerecht Murtabak. Mur-ta-wat?! Murtabak! Het is een soort roti canai, een gevulde pannekoek, dat officieel een Arabisch gerecht is. Bestel bij Zam Zam een chicken murtabak of beef Murtabak en geniet van dit bijzondere gerecht. Bij de Murtabak worden kruidige sausjes gegeven om je smaaksensatie compleet te maken.

5. Waterpijp roken in de wijk Kampong Glam

‘s Avonds chillen in Kampong Glamn

Niet alleen Little India is kleurrijk in Singapore, ook Arab Street en Baghdad Street steken kleurig af tegen alle grijze skyscrapers die zo kenmerkend zijn voor Singapore. Je vindt beide straten in de wijk Kampong Glam. Hier kun je overdag een leuke wandeling maken en kijken naar de kleurige huizen, maar ‘s avonds kun je hier ook meer dan goed terecht. Bij deze straten vind je namelijk een aantal waterpijp bars. In Singapore beter bekend als Shisha of Hookah Bars. Neem buiten plaats aan een tafeltje of ga ergens binnen zitten en geniet van een gezellige avond!

6. Bezoek de Sultan Moskee in Singapore

Naar de mooie Sultan Moskee in Singapore

In Kampong Glam kun je niet alleen lekker eten en waterpijp roken, je kan hier ook de Sultan Moskee bezoeken. Met haar gouden koepel is dit een echte bezienswaardigheid in Singapore. Je kan bovendien ook even naar binnen, maar doe dan wel je schoenen uit en zorg dat je de juiste kleding aan hebt.

 7. Een rondje in het Singapore Flyer reuzenrad

Rondje reuzenrad in Singapore

Houd je wel van grote hoogtes en vond je naar de toppen van het Marina Bay hotel gaan helemaal te gek? Dan is een rondje in het Singapore Flyer reuzenrad maken ook iets voor jou. Dit reuzenrad is groter dan die in Londen en je kan ongeveer 30 tot 60 minuten in dit reuzenrad doorbrengen. Blijf je liever wat dichter bij de grond? Dan is het ook leuk om met een River Cruise een tocht langs alle skyscrapers te maken. Je bekijkt het uitzicht dan niet vanuit de lucht maar vanaf het water.

8. Souvenir shoppen en lunchen in Chinatown

Naar Chinatown in Singapore

Je herkent Chinatown direct als je het binnenloopt. De straten van Chinatown worden namelijk gekenmerkt door rode lampionen die overal hangen en op veel plekken als op de zijkanten van gebouwen zie je ook Chinese tekens. Verder zijn niet alleen de straten in Chinatown leuk om doorheen te lopen, ook vind je hier allerlei kraampjes waar je leuke souvenirs kunt kopen. Uiteten gaan of lunchen kun je hier overigens ook goed. Loop ook even langs de Buddha Tooth Relic tempel en als je tijd hebt zelfs naar binnen, deze grootse tempel is rood van kleur en staat met haar traditioneel gebouwde hoge torens trots in Chinatown.

9. Op de foto met Merlion

De leeuw van Singapore

Hét beeldkenmerk van Singapore: Merlion. Ook deze water spuwende leeuw vind je bij het water van Marina Bay bij het Merlion Park dat aan het financiële district van Singapore ligt. Dit witte beeld dat deels uit een vis bestaat en de kop van een leeuw heeft is een bezienswaardigheid die je even gezien wilt hebben in Singapore.

10. Naar Haw Par Villa

Naar het gekke Haw Par Villa beeldenpark

Verblijf je meerdere dagen in Singapore? Maak dan ook zeker een tochtje naar Haw Par Villa. Dit attractiepark dat uit allerlei beelden bestaat ligt iets buiten het welbekende centrum van Singapore, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt er allerlei grappige, mooie maar ook spannende verbeeldingen van verhalen en goden en verhalen. Een grappig beeldenpark waar je vrij in kunt lopen en waar je de meest gekke afbeeldingen vindt. Denk aan beelden van een krab waar een mensenhoofd uit komt, een reusachtige lachende boeddha, draken, zeemeerminnen of sumo worstelaars. Je vindt Haw Par Villa bij Pasir Panjang Road. Je kan hier gemakkelijk met de bus naartoe.

Wat staat er in jouw top 10 voor Singapore?

Laat hieronder jouw tips of top 10 weten in de comments. Zoek je nog wat Singapore tips? Dan moet je dit hostel eens checken: ABC Premium Hostel in Little India. Verder vind je hier meestal goedkope vliegtickets naar Singapore (sowieso een gunstige plek om vanuit Amsterdam naartoe te vliegen als je gaat backpacken in Azie, net zoals Kuala Lumpur of Bangkok). Vanuit daar kun je ook gemakkelijk met bijvoorbeeld de budget airlines Air Asia doorvliegen naar andere landen in Azie. Oh en als het je leuk lijkt om een keer iets met locals te doen in Singapore, moet je eens bij de fietstours van Bajabikes in Singapore kijken!

→ Bekijk hier al onze Singapore artikelen