Pulau Perhentian

Pulau Perhentian | Mooiste eilanden in Maleisië?

Maleisië lijkt alles te hebben: Avontuurlijke jungles, grootse steden, magische bezienswaardigheden maar ook paradijselijke stranden. En dat laatste… die exotische stranden, die vind je bij Pulau Perhentian. De Perhentians vind je in het noordoosten van Maleisië, het is een eilandengroep die voornamelijk uit twee grote eilanden bestaat. De meeste reizigers verblijven dan ook op een van deze twee eilanden, op het wat grotere Pulau Perhentian Besar of op het kleinere Pulau Perhentian Kecil. Je brengt op beide perhentians je dagen door op een hagelwit strand, koelt af in een heldere fel blauwe zee, slaapt in strandhutjes of in kleinschalige resorts en wil je iets avontuurlijks doen? Dan haal je je padi tijdens een duikcursus of je gaat een dagje snorkelen! Benieuwd geworden naar deze paradijselijke eilanden? Bekijk dan hieronder de foto’s van Pulau Perhentian en laat je daarna inspireren door de reistips!

Ontdek de Pulau Perhentians

→ Hotel tips voor Perhentian Kecil: Ombak dive resort of Bubu resort

Pulau Perhentian Islands

Pulau Perhentian Island

De 2 Pulau Perhentians:

Er zijn twee bekende Perhentian Islands. De meeste reizigers gaan dan ook naar een van deze twee eilanden toe vanaf het vaste land van Maleisië. Hieronder lees je meer over elk van deze twee perhentians:

Pulau Perhentian Besar

Besar betekent in het Maleisisch groot en Pulau Perhentian Besar is dan ook het grotere Perhentian Island. Besar is dan misschien wel groter dan Kecil, rustiger is het hier wel. Dit komt waarschijnlijk doordat de slaapplaatsen op Besar wat luxer dan op Kecil, hierdoor trekken minder backpackers hier naartoe. Wil je niet zo zeer chillen met andere of ben je met je gezin op vakantie? Dan is Besar een aanrader. Net als op Kecil kun je hier overigens tours boeken waarbij je bijvoorbeeld gaat snorkelen of duiken. Tijdens zo’n tour kun je gemakkelijk schildpadden spotten en soms zelfs een haai!

Pulau Perhentian Kecil

Pulau Perhentian Kecil is het kleinere eiland van de Perhentians. Dit eiland is steeds meer en meer populair geworden bij backpackers omdat op Besar steeds meer duurdere resorts verschijnen. Als je naar Kecil gaat en wel houdt van het backpackers leventje, dan is het leuk om op Long Beach te slapen. ‘s Avonds worden op het strand meer terrassen uitgebouwd, je kan er chillen bij kampvuren en overdag worden er meer dan genoeg snorkel- of duiktours aangeboden. Verder kun je naar de andere kant van het eiland lopen, dan kom je bij Coral Beach uit. Hier kun je iets minder goed de zee in lopen dan bij Long Beach. Ondanks dat Kecil trouwens een backpack walhalla is, het is er nog niet zo erg als op Koh Phangan in Thailand waar keihard gefeest wordt tijdens de full moon party. Wat dat betreft zijn de perhentians een wereld van verschil, er wordt hier namelijk vooral gechillt in plaats van keihard gefeest.

Perhentian Kecil: Alles over dit heerlijke eilandje in Maleisië

 Snorkelen & Zwemmen bij Pulau Perhentian:

Pulau Perhentian

Pulau Perhentian maleisie

Wat doen op Pulau Perhentian?

Rondom de Pulau Perhentians kun je meer dan goed snorkelen. Elke dag worden er dan ook langere en korte snorkeltochten georganiseerd. Tijdens zo’n snorkel tripje krijg je flippers en een snorkel te huur die je zelf mag uit kiezen bij het bureautje. Vervolgens wordt je met een bootje langs allerlei mooie hotspots gevaren. Op de ene plek zul je tijdens het snorkelen talloze kleurrijke vissen spotten, het volgende moment snorkel je langs een schildpad (die zijn namelijk volop te vinden bij de perhentians) en als je geluk hebt, zie je zelfs een haai! Wil je je padi halen of heb je al duik ervaring? Dan kun je rondom de perhentians ook mee gaan op een duik excursie. Tijdens het duiken en snorkelen kom je naast vissen ook kleurrijk koraal tegen, maar net zoals op veel andere plekken is het ook hier verboden om mee te nemen. Let daar dus wel op tijdens het zwemmen. Wil je van te voren een reis naar Perhentians regelen? Dan zijn er handige sites zoals Riksja Travel. Zij kunnen je helpen je reis naar Perhentians zo te plannen zoals jij wilt! Naast onder water dieren, kun je ook op het eiland allemaal beesten spotten. Denk aan eekhoorns of grote hagedissen.

Handige reistips Pulau Perhentians:

Pulau Perhentian-3

Naar Pulau Perhentian

Vanaf het vaste land van Maleisië kun je gemakkelijk de boot nemen naar een van de Perhentian Eilanden. Neem bijvoorbeeld de bus en boot vanaf Kota Bahru of boek een reis naar de Perhentians vanaf de jungle in Taman Negara. Eigenlijk kun je vanuit allerlei plekken in Maleisië wel vervoer regelen naar de Perhentians.

Beste reistijd Perhentians

Volgens sommige is de beste reistijd voor de Pulau Perhentians van maart tot en met oktober. Dit komt omdat er dan geen regen seizoen is en je veelal mooi weer hebt met een strak blauwe lucht. Bovendien is deze periode het snorkelen ook mooier, want als het regent is je zichtveld onder water veelal slechter.

Slapen op de Perhentians

Je kan op allerlei soorten plekken slapen op de Perhentians. Kun je niet zonder airco? Dan kun je in een wat luxer hotel verblijven. Wil je vooral wakker worden en direct het strand op lopen? Dan kun je het best kiezen voor een van de strandhutjes. Deze zijn veelal wat primitiever (soms is er zelfs maar tijdens een bepaalde tijd stroom), maar de beste locatie heb je zo veelal wel. Wil je van te voren wat regelen? Kijk dan eens hier voor goede hotels.

→ Hotel tips voor Perhentian Kecil: Ombak dive resort of Bubu resort

→ Bekijk hier al onze Maleisië artikelen