Draagbare platenspeler Crosley Cruiser

De beste draagbare platenspeler? Review van de Crosley Cruiser!

Lp’s, uren kan ik op zoek gaan naar een vinyl van de Beatles of een LP met een selectie franse chansons op een tweedehands markt. Andere keren zoek ik juist iets nieuws, gewoon omdat het soms stukken leuker is om een LP op te zetten dan een liedje op je iPhone op te zoeken. Thuis staat dan een vintage platenspeler te wachten, ooit gehad voor mijn verjaardag. Maar hoe gaaf zou het zijn als je die LP’s ook in het park kan luisteren. Direct op die rommelmarkt. Op de camping in Italie. In de tuin van een huisje op Texel. Of ergens in the middle of nowhere na een autorit in Noorwegen. Precies! Heel gaaf! Dat moeten de makers van de draagbare platenspeler van Crosley’s ook hebben gedacht. Zij hebben namelijk een selectie draagbare platenspelers gemaakt in allerlei verschillende modellen, waarvan de meeste er uit zien als een vintage koffer. Daarin zitten alleen geen spullen, maar vind je dus een platenspeler. Weg met die smartphones en youtube hitjes en shine de volgende keer in het park met een warm Cruiser geluid.

Is de Crosley Cruiser de beste draagbare platenspeler?

De beste draagbare platenspeler?

Deze platenspeler vind je in allerlei verschillende prints en formaten. Hierboven zie je de Crosley Cruiser II in de print Triangle. Maar hij is er ook in het blauw, zwart, groen en oranje. Andere designs zijn de Crosley Cruiser I, Crosley Executive, Crosley Spinnerette, Crosley Soundbomb en Crosley Bermuda. Bekijk alle Crosley’s hier. Maar de vraag is natuurlijk, hoe werkt deze Crosley Cruiser II nou precies? Nou, dat is eigenlijk super simpel. In de koffer zijn boxen in gebouwd, dus die hoef je niet aan te sluiten al kun je wel headphones inpluggen of een box mocht je het toch willen. Maar daarnaast is er ook een AA batterij ingebouwd en dit maakt dat de cruiser moveable is. Thuis kun je hem dan weer opladen en aansluiten op stroom. In het park of waar je ook bent hoef je verder niks te doen dan de power knop de juiste kant op draaien, een LP opleggen en de boxen hun werk te laten doen. Oke en misschien de juiste snelheid opzoeken, van de Cruiser kun je op verschillende standen zetten.

De beste draagbare platenspeler? Review!

Waar kun je een draagbare platenspeler kopen?

Je kan de Crosley’s kopen bij Bol.com of bij de hippe winkel Swordfish & Friend die haar deuren opende toen teveel platenzaken in het centrum van Utrecht werden gesloten. Al is dit geen standaard platenzaak, want Swordfish & Friend voelt eerder aan als een tweede huiskamer vol Crosley platenspelers en speciaal geselecteerde vinyl omringd door hebberigmakende meubels, foto’s, kleding en allerlei andere dingen. Je vond deze winkel bij de Oudkerkhof op nummer 43, niet al te ver van de domtoren en het stadhuis van Utrecht.

Waar zou jij wel naar vinyl willen luisteren deze zomer

Nu zijn wij en Crosley Radio natuurlijk benieuwd waar jij naar vinyl zou willen luisteren deze zomer? Is dat lekker liggend in je hangmat, met vrienden op je dakterras of juist in het park onder de Eiffeltoren? Of toch bovenop de Kilimanjaro of varend langs de kust van Frankrijk? Anything is possible! Laat in ieder geval jouw favoriete buitenplek om vinyl te luisteren weten via Twitter of Facebook. Hieronder mag je natuurlijk ook een reactie achterlaten!