goedkope backpack spullen backpackers marktplaats

Zo scoor je goedkope backpack spullen!

De meeste backpackers zijn echte budget reizigers dus we snappen het helemaal als je ook een beetje betaalbare backpack spullen mee wilt. Maar, hoe kom je aan goedkope backpack spullen? Hieronder vind je onze tips & tricks, zo kun jij ook de meest goedkope backpack spullen scoren voor je volgende reis:

Zo scoor je goedkope backpack spullen

goedkope backpack spullen

1. Kies een goedkope merk en koop daar je backpack

Bij Decathlon kun je gigantisch goedkope backpack spullen kopen, maar ook het merk High Peak Backpacks heeft betaalbare keuzes. Kies dus niet per se de backpack waar je verliefd op bent (wij snappen het hoor als je die Fjallraven exemplaren ook zo tof vindt, maar daar hangt helaas wel een duur prijskaartje aan), maar maak bewust een keuze als je goedkope backpack spullen wilt scoren.

Bij Decathlon kun je al een goedkope backpack kopen vanaf 49,99 euro. Dan krijg je de Forclaz 60 backpack, hier past 60 liter in wat op zich prima moet zijn. Helemaal als je zelf niet al te groot bent en niet al te veel mee wilt nemen. Ze hebben ook iets grotere en goedkope backpacks, die zijn 70 liter. Dan kom je uit bij de Travel 100 70 liter (in kaki, blauw of grijs) of de Forclaz 70 (in carbongrijs of kakibruin).

De goedkoopste High Peak backpack is 69,95 euro en kun je bij Bol.com bestellen, soms hebben ze nog goedkopere varianten dus hou het assortiment goed in de gaten. In de High Peak Sherpa past 55 + 10 liter. Je hebt nog goedkopere High Peak backpacks waar zo’n 42 liter in past en die kun je al voor 39,- euro kopen.

2. Leen van vrienden of familie

Waarom zou je alles nieuw kopen als je het ook van vrienden of familie kan lenen? Denk aan reisgidsen, backpacks, flightbags, wereldstekkers of reiskleding. Als je echt low budget wilt reizen kan dit super slim zijn om te doen. Ga je lang op wereldreis dan is het misschien niet zo handig (als je vrienden net zo reislustig zijn als jou, willen ze het vast niet zo lang uitlenen), maar voor een korte backpacktrip moet het best kunnen. Onze backpacks zijn in ieder geval al vaker met vrienden mee geweest en zo hebben wij op onze beurt wel eens een go pro of thermo kleding geleend. Hoe je zoiets organiseert? Pak deze backpack paklijst erbij, print hem uit of sla hem ergens op en zet vervolgens bij bepaalde spullen een naam van iemand die je kent en van wie je het mogelijk kan lenen.

Goedkope backpack spullen fightbag FRAKTA ikea Goedkope backpack spullen fightbag ikea

3. De goedkoopste flightbag die je gaat vinden: De FRAKTA tas van IKEA (2,99 euro)

Oke, eigenlijk is deze FRAKTA tas van IKEA een steekwagen tas maar als je kijkt naar het model van deze tas dan kan je niet anders dan erkennen dat hij perfect kan doorgaan voor een flightbag. Officiële flightbags zien er namelijk niet heel veel anders uit. Deze iconisch blauwe tas kost maar 2,99 euro, is lekker stevig en een goedkopere flightbag ga je echt niet vinden. Er past 76 liter in, de afmetingen zijn 73 x 35 x 30 en je kan hem door de banden ook nog eens op je rug dragen. De tas kun je schoonmaken met lauw water. De foto’s hierboven zijn van de IKEA website. Waarom het handig is om een flightbag te kopen? Dat lees je hier!

4. Scoor chille reis spullen bij HEMA

Je hoeft echt niet per se naar Bever of een andere outdoor winkel om handige reisspullen te kopen. Ook bij een alledaagse winkel als de HEMA verkopen ze tegenwoordig voor een hele fijne prijs backpack spullen. Check bijvoorbeeld onderstaande 5 items:

goedkope backpack spullen backpackers marktplaats

5. Struin Marktplaats af of de Backpackers Marktplaats groep op Facebook

Natuurlijk kun je alles nieuw kopen, maar je zal zien dat je sommige spullen zoals backpacks van a-merken ook soms goedkoop op marktplaats kan kopen. Daarnaast hebben wij zelf een Backpackers Marktplaats opgericht op Facebook waar ook tweedehands backpackspullen verkocht en gekocht op kunnen worden. Check hier de Backpackers Marktplaats op Facebook. Naast backpacks zijn marktplaats, rommelmarkten, tweedehandswinkeltjes en andere facebook groepen ook dé plek om andere reisspullen te kopen. Denk aan wereldstekkers of reisgidsen.

6. Sla geen onnodige backpack spullen in zoals…

Grote kans dat wanneer je voor het eerst gaat backpacken je denkt dat je een shitload aan onnodige backpack spullen mee moet nemen. Om je een idee te geven van wat wij ooit hebben meegenomen maar uiteindelijk nooit hebben gebruikt:

Klamboe, als je hem nodig hebt dan hangt hij vaak al in je hostel en geloof ons je gaat hem niet gauw zelf ophangen voor een nachtje of twee

Kussensloop, als je in een dorm slaapt is de kans heel klein dat je je eigen sloop gaat gebruiken, een lakenzak is overigens wel handig en die scoor je bij Decathlon voor 7,99 euro

Slaapzak, de eerste keer dat ik ging backpacken in Brazilië? Yep, er zat ook een slaapzak in mn rugzak en waarom? Geen idee… ik lag sowieso in m’n lakenzak om dat het veel te warm was voor een echte slaapzak en in hostels hebben ze vaak ook wel gewone dekens liggen als je die nodig hebt.

Handdoek, de kans is héél klein dat je géén handdoek krijgt op de plek waar je slaapt. Die kun je dus ook lekker thuis laten en het is meteen ook zo’n ding dat veel ruimte inneemt als je het wel inpakt.

Heb jij nog een handige hack of tip hoe je goedkope backpack spullen scoort? Laat het hieronder weten in een reactie!