Ring meenemen op reis

Zo neem je je sieraden handig mee op reis!

Bij het voorbereiden op een mooie reis denk je bij het inpakken meestal aan de meest belangrijke items: telefoon, medicijnen, goede schoenen, alle gegevens voor je reis en natuurlijk je paspoort. Ons vakantielijstje staat niet voor niks vol met dat soort essentials. Maar als je op een relax vakantie gaat (denk aan een weekje niksen in Italië) of naar een ultieme zonbestemming (zoals bijvoorbeeld Curacao), is een beetje nadenken over leuke outfits stiekem ook best leuk toch? En de devil is in de details: sieraden en andere toffe accessoires maken je look helemaal af. Maar welke sieraden zijn nu ideaal voor op reis, en hoe neem je ze handig mee? Een ring, ketting, armband, of gewoon je hele collectie? Wij delen graag onze tips!

sieraden mee op reis

Welke sieraden neem je mee op reis?

Slim inpakken (check onze inpak-tips) doe je eigenlijk door vaak ook veel terug leggen van wat je in eerste instantie mee wilde nemen. In zo’n koffer past nou eenmaal niet zoveel, dus je bent een beetje gedwongen om keuzes te maken. Maar welke sieraden neem je mee?

Ga voor ringen en kettingen

Als je je look “snel” wilt upgraden kan je het best beginnen bij meerdere ringen of een ketting. Als eerste de ketting: het is niet ingewikkeld, want een simpele ketting met hanger past eigenlijk overal bij. Perfect dus voor op reis! Daarnaast kan je één ring, of juist meerdere ringen meenemen. Naast een eventuele verlovings- of trouwring kun je ook prima meerdere variaties met elkaar combineren! Als je erg houd van mode en accessoires, kan je gaan voor een echte ringparty. En het voordeel van ringen is: je kan er veel van meenemen, want ze zijn klein!

Jouw favoriete sieraad mee of toch niet?

Het hangt misschien een beetje van jezelf én van je reisbestemming of type reis af (als je gaat backpacken laat je je dure items misschien liever thuis). Maar soms is het antwoord makkelijker dan het lijkt: neem je favoriete sieraden juist wél mee op reis en draag ze! Je hebt ze niet voor niks gekocht, en het is zonde om je mooiste sieraden juist op vakantie niet te dragen. Ben je bang dat je jouw geliefde gouden sieraden of accessoires kwijtraakt? Zorg voor een goede sieradendoos of tas in je koffer. Daarnaast kan je ook kiezen om één statement piece mee te nemen, en de rest van je meest waardevolle items thuis laten. Zo heb je toch iets van je mooiste items mee.

Ring meenemen op reis

Sieraden handig opbergen & meenemen op reis

Sieraden goed opbergen is erg belangrijk als je op reis gaat. Je kan je sieraden in een mooie doos of tas meenemen, zodat je alles bij elkaar hebt. Ook handig als je weer naar huis óf naar de volgende bestemming gaat. Maar er zijn er ook nog een aantal handige tips om je sieraden op te bergen in jouw sieradendoos:

#1 Armbanden en kettingen uit de knoop houden

Door armbanden en kettingen door een rietje te halen, kan je ervoor zorgen dat deze knoopvrij op de bestemming aankomen. En je hoeft hier natuurlijk niet perse een plastic rietje voor te gebruiken, want de RVS rietjes, perfect voor op reis, kan je hier ook gewoon voor gebruiken. Twee vliegen in één klap dus!

#2 Horloges

Zwerven jouw horloges altijd maar ergens los in een zakje? Er is een makkelijke oplossing voor! Zo kan je een handdoekje of washand oprollen in de breedte, en hier jouw horloges omheen vast maken. De horloge zullen nu niet meer verplaatsen en je kan ze makkelijk in je sieradendoos zetten.

#3 Oorbellen bij elkaar houden

Ondanks dat het tegenwoordig niet meer gek is om twee verschillende oorbellen te dragen, raak je je setje liever niet kwijt. Zorg er daarom altijd voor de je je oorbellen bij elkaar opbergt. Bij oorringen kan je de ringen door elkaar steken, zodat het een setje blijft. Oorknopjes kan je het best vervoeren in een klein doosje met kussentje, zodat je voorkomt dat ze beschadigen.

sieraden op reis meenemen

Meer lezen over handig inpakken?

Lees ook: