Verrekijker kiezen tips

De beste verrekijker? Zo kies je de juist voor jou + een kooptip!

Wat is de beste verrekijker? Een hele goede vraag, maar eigenlijk ook een waarop het antwoord per persoon kan verschillen. Wat de beste verrekijker voor jou is, hangt namelijk af van de situatie waarvoor je hem wilt gaan gebruiken. Wil je er vogels mee spotten? Hem gebruiken tijdens safari’s? Wil je er in de avond mee kijken? Of hem juist op het water gebruiken? Afhankelijk van waar jij een verrekijker bij gaat gebruiken, kun je een keuze maken! We zetten hieronder een paar tips op een rij:

De beste verrekijker voor…

Vogelspotting
Safari
Op het water

de beste verrekijker eden tips review verrekijker testen bos

Verrekijker voor vogelspotting

Zoek je de beste verrekijker voor vogelspotting? Dan wil je er eentje die niet te zwaar beweegt, die je er snel bij kan pakken, lekker compact is maar vooral ook een verrekijker die extreem vergroot. Denk bijvoorbeeld aan een verrekijker met een vergrotingsfactor van 8. Verder kan een breed beeld heel fijn zijn, je hebt dan namelijk de minste kans dat de vogel uit je zicht verdwijnt.

Voor op het water

Heb je een verrekijker nodig voor op het water? Bijvoorbeeld omdat je aan kano tocht gaat maken in the middle of nowhere of omdat je op walvissafari gaat of dolfijnen hoopt te spotten? Dan wil je een zo’n stabiel mogelijk beeld. Niks zo rot dan om zeeziek te worden van de deining van een boot. Verder is het belangrijk dat het waterproof is en kan het fijn zijn als er geen condens op je kijkers komt. Qua vergrotingsfactor kun je aan 7 denken.

De beste verrekijker voor op safari

Ga je op safari, dan moet je een verrekijker mee! Soms heb je geluk dat dieren onwijs dichtbij komen, maar vaak genoeg ontdek je de meest bijzondere dieren op grotere afstand. Je baalt dan echt als een stekker als je geen verrekijker of goede camera met extreme zoomlens mee hebt. Wat voor verrekijker je dan nodig hebt? Denk aan een met een vergrotingsfactor van 8 of 10. Als je veel met een auto op pad gaat, is het gewicht minder belangrijk. Verder wil je het liefst een hoge lichtopbrengst en als je een grote vergroting kiest, dan doet hij het vaak ook goed in de schemering en dat is ideaal tijdens een sunset of sunrise safari!

de beste verrekijker

de beste verrekijker vinden de beste verrekijker tips

De beste verrekijker voor ons? Die werkt optimaal én is goed geprijsd

Wat wij goede verrekijkers vinden, zijn die van het merk Eden. Ze zijn betaalbaar én werken optimaal. Het beste van beide werelden! Het kan zijn dat je dit merk nog niet kent want het is een wat nieuwer verrekijkermerk, van de website knivesandtools.nl. Ze ambiëren de kwaliteit van bekendere merken te evenaren, alleen dan met het voordeel dat ze een tikkeltje gunstiger geprijsd zijn en daarmee wat fijner voor je portemonnee. Wat ons betreft is dat gelukt! Wat wij zo fijn vinden aan de verrekijker die wij onlangs uitprobeerde (dit was de Eden XP 10X42):

  • Hij was compact & licht, je pakt hem er zo bij als je wat moois ziet
  • Het beeld is super scherp, ook al zoom je ver in en die scherpte heb je gauw te pakken
  • Ideaal als je vogels gaat spotten, je hoeft niet bang te zijn dat de vogel al weg is voor jij hebt scherp gesteld
  • Een breed zicht, lang zoeken hoeft niet, je vindt gauw wat je van dichterbij wilt bekijken
  • Rustig beeld, soms heb je van die verrekijkers waar je bijna misselijk van wordt, hierbij is het beeld stabiel

Heel lang garantie & 30 dagen uitprobeertijd

Daarnaast hebben hun verrekijkers 25 jaar garantie, dus mocht er wat stuk gaan, kun je altijd terug. Er zijn trouwens twee verschillende series van de verrekijker, je hebt de XP en de HD. Het grote verschil is met name dat de XP net iets meer lichtdoorlaatbaar is, kleuren meer natuurgetrouw weergeeft en de randen zijn wat scherper. De prijs van de XP is hierdoor wel weer ietsje hoger. Benieuwd geworden? Of twijfel je nog? Je kan de Eden verrekijkers online bestellen en dan sowieso 30 dagen proberen, mocht het toch niet helemaal zijn wat je ervan verwacht, dan kan je hem alsnog gratis retourneren. Check hier alle Eden verrekijkers

Meer toffe reisgadgets ontdekken?

Lees ook: