Flightbag voor backpack kopen

Een flightbag voor je backpack kopen, wanneer is dat handig?

Als je voor het eerst gaat backpacken moet je waarschijnlijk een hele lading nieuwe reisspullen kopen of verzamelen. Een slimme backpacker fixt natuurlijk wat bij andere reizigers, want waarom alles nieuw kopen als iemand anders een deel ongebruikt thuis heeft liggen?! Maar een van die dingen die heel veel backpackers vergeten of waarvan ze denken dat het overbodig is, dat is een flightbag. Terwijl wij als ervaren reizigers toch echt van mening zijn dat elke backpacker er een nodig heeft.

Een flightbag voor je backpack kopen? Waarom, hoezo, waar?

Wat is een flightbag eigenlijk? Waarom heb je een flightbag voor je backpack nodig? Waar kun je een flightbag voor een backpack kopen? En welke merken zijn goed? Gebruik je dat ding alleen bij het vliegen of ook op andere momenten tijdens het backpacken? Heel wat vragen die we meer dan eens hebben gehoord over deze veelbesproken hoes en we hebben daarom hieronder alle antwoorden op een rij gezet:

Webshops met goede en/of betaalbare flightbags

 • Bever (flightbags van merken zoals Osprey, Bach, Thule of Fjallraven)
 • Decathlon (vliegtuighoezen van Quechua, hier kun je veel goedkope backpackspullen scoren)
 • Bol.com (hoezen van betaalbare merken zoals ForDig, Travelsafe, Sunflake maar ook A-merken)

Fflightbags voorbeelden

Flightbag kopen backpack flightbag voor backpack kopen

Wat is een flightbag?

Wat is een flightbag eigenlijk? Het is een hoes die je om je backpack doet. Het wordt daardoor ook wel een vluchthoes, transporthoes of vliegtuighoes genoemd. Zo’n tas kan je backpack beschermen.

Waarom heb je een flightbag voor je backpack nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom wij vinden dat het onmisbaar is:

Je backpack wordt door je flightbag niet vies & gaat minder snel kapot: Sowieso is het slim om de hoes in het vliegtuig om je backpack heen te doen. Een bagageruim is vaak niet schoon en de flightbag voorkomt dat jouw backpack helemaal onder de viezigheid komt te zitten. Denk daarbij aan zwarte strepen, stof, water, vettigheid of modder. Verder beschermt de hoes ook de bandjes van je rugzak en voorkomt het dat deze bijvoorbeeld afscheuren. Doordat alle bandjes van je backpack niet los hangen omdat de hoes erom heen zit kunnen ze namelijk niet blijven hangen als ze van de incheckbalie naar het vliegtuig worden vervoerd.

Beschermt de inhoud van je backpack, het maakt je backpack beter afsluitbaar: Als je een hoes met rits hebt, dan kun je je backpack ook beter afsluiten, helemaal als je je rits dichtmaakt met een slotje. Als je een slotje gebruikt zorg dan dat deze TSA goedgekeurd is, want dan kan de douane hem eventueel open maken zonder hem open te breken. Omdat je jouw hele backpack in een afsluitbare hoes doet, kunnen anderen ook minder snel wat in jouw rugzak of in een klein vakje stoppen maar er ook minder snel wat uithalen. Je voorkomt dus dat je ongewild wat meesmokkelt of juist bestolen wordt.

Flightbag voor backpack kopen

Waar kun je een flightbag kopen en welke merken zijn goed?

Als je een flightbag gaat kopen dan moet je eerst even checken wat het volume of aantal liters is van je backpack. Je hebt namelijk verschillende maten backpacks en ook flightbags in verschillende afmetingen. Moet je nog een backpack kopen? Check dan deze tips. Als je eenmaal de maat van je rugzak weet, dan kun je bepalen hoe groot je hoes moet zijn.

Hier kun je goede flightbags voor je backpack kopen:

 • Bever (flightbags van merken zoals Osprey, Bach, Thule of Fjallraven)
 • Decathlon (vliegtuighoezen van Quechua, hier kun je veel goedkope backpackspullen scoren)
 • Bol.com (hoezen van betaalbare merken zoals ForDig, Travelsafe, Sunflake maar ook A-merken)

Flightbag met rits, elastiek, handvat of band

Er zijn verschillende soorten flightbags, zo kun je er voor kiezen om een hoes te nemen met een elastiek of juist een met een rits. Als je er kiest voor een met een rits dan kun je die vaak goed afsluiten met een reisslotje. Verder hebben sommige flightbags alleen een handvat of is het enkel een hoes, andere tassen hebben juist ook een lange band zodat je hem als een soort sporttas om kunt doen. Ook zul je merken dat er hoezen in verschillende kleuren zijn. Ga je voor een zwart exemplaar dat niet veel opvalt of juist voor een knalgele zodat je hem nooit uit het oog kan verliezen? Het is maar net wat je handig vindt.

Hoe duur zijn flightbags?

Je kan een hoes al kopen voor 14,95 euro, het hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Als gaat voor een bekend backpackmerk dan zal je waarschijnlijk wat meer kwijt zijn. Vaak is het zo dat de wat duurdere flightbags wat langer mee gaan en steviger zijn, als je lang op reis gaat kan dat prettig zijn.

Flightbags voorbeelden

Op welke momenten gebruik je een flightbag voor je backpack?

Er zijn verschillende momenten waarop het slim is om een flightbag te gebruiken. We zetten hieronder wat redenen op een rij:

 • In het vliegtuig, de hoes beschermt je backpack op verschillende manieren. Je backpack wordt minder snel vies maar kan ook minder snel kapot gaan.
 • In bussen, het vliegtuig of taxi’s, ook die kunnen vies zijn en andere mensen kunnen minder makkelijk in jouw tas komen. Het zal niet de eerste keer zijn dat in Thailand backpacks zonder flightbag worden leeg gehaald.
 • Als je een meerdaagse trip gaat maken met enkel een daypack en je je backpack in je hostel achterlaat voor een paar dagen.
 • In je hostel, als er geen kluisjes zijn kan het fijn zijn om je backpack in je flightbag te doen als je je hostel verlaat.
 • Als je backpack bovenop een wagen moet als je aan het rondreizen bent, zo kan er niks uit je tas vallen maar wordt je backpack ook niet vies.
 • Als het heel hard gaat regenen en je moet met je backpack lopen, dan kun je je flightbag ook gebruiken als regenhoes.
 • Op het einde van je reis kun je niet alleen je backpack in je hoes proppen maar ook souvenirs of andere aankopen, ineens kun je veel meer spullen meenemen!

En zijn er nadelen van het gebruik van een flightbag?

Yep, die zijn er op zich wel maar die wegen wat ons betreft niet op tegen de voordelen. Zo’n hoes levert bijvoorbeeld extra bagage op, het is wel weer zo’n ding dat je ergens weg moet stoppen. Maargoed als je aan het verplaatsen bent, dan doe je de hoes als het goed is toch om je backpack heen en niet ergens anders in. De hoes is alleen niet zo handig om te gebruiken als je met je backpack aan het lopen bent. Als je de hoes om je tas hebt zitten kun je hem namelijk een stuk minder makkelijk dragen. Verder levert het je extra kosten op waar je misschien niet op zit te wachten, maar aan de andere kant wat is nou 14,95 euro? Bovendien is je rugzak wel een stuk beter opgeborgen en veiliger.

Alles te weten komen over backpacken? Bestel het boek Backpack Bestemmingen

Boek Backpack Bestemmingen bestellenBekijk & bestel dit boek op Bol.com

Lees ook deze artikelen over backpacken: