Beste creditcard voor reizen Bunq Travel Card

Beste creditcard voor tijdens het reizen: bunq Travel Card

Wij hebben waarschijnlijk de beste creditcard voor tijdens het reizen gevonden! Als je de bunq Travel Card gebruikt dan worden betalingen namelijk altijd met de échte wisselkoers omgerekend, je betaalt nooit gekke extra kosten (veel andere banken rekenen een koersopslag door, maar dat doet bunq niet) én je hoeft er ook geen maandelijkse kosten voor te betalen. Ideaal! En ook fijn: Je kan hem overal, wereldwijd gebruiken! Ohja en totaal onbelangrijk, maar toch leuk om te weten, de pas ziet er ook nog eens extreem vet uit. Meer weten? Lees gauw verder:

Beste creditcard voor reizen

Beste creditcard voor reizen Bunq Travel Card

Beste creditcard voor reizen Bunq creditcard

5 redenen waarom de bunq Travel Card de beste creditcard voor reizen is

Waarom deze kaart zo chill is op reis? Dat kunnen deze 5 redenen het beste uitleggen:

1. Wereldwijd geaccepteerd

De bunq Travel Card is wereldwijd geaccepteerd. Iets wat nogal belangrijk als je veel aan het reizen bent, je wilt immers wel overal kunnen betalen. De kaart is trouwens een Mastercard en over het algemeen is dit de meest geaccepteerde creditcard ter wereld als het gaat om het huren van auto’s, doen van hotelboekingen of op airports. Precies wat je nodig hebt als je aan het backpacken bent! Het maakt trouwens ook niet uit of je offline of online betaald, beide kan met de pas.

2. Er worden geen maandelijkse kosten in rekening gebracht

Bij de ING betaalden wij 17,40 euro per jaar voor onze creditcard, het voordeel bij bunq is dat er geen maandelijkse kosten in rekening worden gebracht. Je gebruikt je pas wanneer jij wilt en er zijn geen vaste maandelijkse kosten. Ander ding dat fijn is, is dat ondanks dat het een creditcard is je niet op krediet betaald. Je staat dus nooit rood als het ware, want het wordt meteen uit jouw zak betaald. Op je gewone bunq rekening moet je daarom dus wel voldoende geld hebben en als je geen rekening bij hen hebt, dan stort je het eerst als het ware. Oh en wil je cash pinnen? Bij sommige banken betaal je hier in het buitenland soms wel 4,50 euro voor per opname met je creditcard, bij bunq is dit nooit meer dan 0,99 euro per opname. Ook chill!

3. Je hoeft geen koersopslag te betalen als je met een vreemde valuta betaald

Veel banken berekenen een koersopslag door als jij in het buitenland met vreemde valuta wilt betalen. Om je een voorbeeld te geven, de ING verhoogt de wisselkoers altijd met 2% per transactie. Bij bunq heb je hier geen last van en daardoor ben je in principe goedkoper uit, alleen de échte wisselkoersen worden namelijk toegepast. De ING rekent met 2% koersopslag, maar er zijn ook banken die zelfs 3% doorberekenen. Als je dus bij bunq een creditcard afsluit, dan bespaar je in principe tot 3% ten opzichte van andere banken.

4. Blijf op de hoogte van je creditcard gebruik

Heb je wel eens gehad dat je creditcard zomaar geblokkeerd werd? Of dat je ineens een telefoontje van je bank kreeg, of jij wel echt in het buitenland was en zelf wilde betalen voor iets? Wij hebben dat helaas wel eens gehad toen we met een creditcard betaalde op reis. Niet heel fijn, al praat je jezelf wel weer aan dat de betalingen goed in de gaten worden gehouden. Wat misschien ook wel weer goed is? Maarja, feit is dat je niet ineens zonder geld wilt komen te zitten en gewoon zonder zorgen wilt kunnen betalen waar dan ook. Wat chill is aan de bunq Travel Card is dat je bij deze creditcard sowieso, altijd een push melding krijgt als je pas gebruikt wordt. Zo ben jij en ook bunq altijd op de hoogte van je pasgebruik en kun je je creditcard veilig gebruiken. Je kan trouwens ook per land activeren of deactiveren of hij daar wel of niet gebruikt mag worden, waardoor je meteen zelf goede controle over je pasgebruik hebt.

5. Je hoeft niemand te bellen om je creditcard te blokkeren, dat kun je gewoon zelf

Worst case scenario: Je creditcard is weg. Je bent hem verloren. Of erger, hij is gestolen. Bij sommige banken moet je dan eerst minuten aan de telefoon hangen voordat je je kaart kunt blokkeren, maar bij bunq kan dit gewoon gemakkelijk online via de app!

Beste creditcard voor reizen Bunq card

Beste creditcard voor reizen bunq

Een bunq Travel Card aanvragen? Dat doe je zo!

Lijkt het je interessant om ook een bunq Travel Card aan te vragen? Je kan de creditcard makkelijk online aanvragen. Er is bovendien geen kredietcheck nodig, dus je kan er binnen no time mee op reis. Het enige wat je nodig hebt is je mobiel en 5 minuten, daarmee heb je de pas zo aangevraagd. Het formulier begint met het invullen van wat basisgegevens (je naam, geboortedatum, geslacht). Daarna volgen je mailadres en telefoonnummer en vervolgens kies je een inlogcode en voila, you are almost ready to go! Check hier alle info over de bunq Travel Card