koffie op reis portocoffee

Zo heb je altijd goede koffie op reis of tijdens je roadtrip: PortoPresso

In Italië is een goeie espresso of cappuccino scoren geen probleem, maar er zijn ook genoeg bestemmingen waar een kopje lekkere cafeïne kopen wat lastiger gaat. Voor reizen naar die plekken óf voor wie op roadtrip gaat, hebben we een mega handige reisgadget gespot: de PortoPresso. Even in het kort: De PortoPresso is een reis koffiezetapparaat waarmee je binnen no time een kopje koffie zet, waar en wanneer je maar wilt. Hij zit in een handig tasje en door de afmetingen is het zelfs een van de kleinste koffiezetapparaten ter wereld! Ook zit er een extra bekertje aan vast die perfect aansluit op het apparaat, waardoor je voor het zetten van een goeie espresso eigenlijk niks meer mee hoeft te nemen dan je PortoPresso en een paar cupjes!

Altijd goede koffie onderweg

In de PortoPresso zit een verwarmende plaat en een aantal sensoren die ervoor zorgen dat jouw koffie zich binnen 2 minutene verwarmt tot de perfecte temperatuur. Hiervoor moet de PortoPresso wel aan een stroomvoorziening worden aangesloten, maar chille is dat dit kan via een gewoon stopcontact én via de 12 volt aansteker die je in auto’s (en soms ook in boten) vindt. Heel handig dus voor als je gaat varen of van plan bent een roadtrip te maken, maar ook als je verblijft in een hotel of gaat kamperen.

portoocoffee koffie onderweg

Is het net zo lekker als een echte homemade espresso?

We horen je denken: “Hoe smaakt deze koffie?”, nou je zou het eigenlijk prima kunnen vergelijken met de koffie die geserveerd wordt in een goed café of met koffie uit de machines van Nespresso. De koffie wordt namelijk met capsules gemaakt en de koffie uit de PortoPresso is dus goed met de espresso’s van Nespresso te vergelijken. Vooral de koffiedrinkers die graag pure koffie vol aroma’s drinken, zullen er van kunnen genieten, de koffie uit de PortoPresso is namelijk lekker intens van smaak.

Capsules

Om echt koffie te kunnen maken met de PortoPresso heb je cupjes nodig, maar omdat dit Nespresso capsules zijn (en b merken hiervan) zit je overal ter wereld wel safe omdat je ze op super veel plekken kunt kopen én omdat je ze gemakkelijk mee neemt. Grappig om te weten en misschien is het je ook al wel opgevallen: Nespresso cups zijn gemaakt van aluminium en specifiek dit materiaal zorgt ervoor dat je koffie extra goed zijn aroma’s behoudt. Hierdoor kun jij na aankoop lang genieten van een heerlijk kopje koffie.

Wat cijfertjes

De PortoPresso is echt een klein koffiezetapparaat. Het apparaat heeft namelijk een hoogte van 23 cm en een diameter van 7,5 cm. Samen met het tasje en de adapter weegt het apparaat anderhalve kilo en het reis koffiezetapparaat zelf weegt ongeveer 600 gram. Kan prima mee in je bagage toch? Oh en hoe lang dat opwarmen duurt? Niemand houdt van lang wachten en al helemaal niet in de ochtend. Nu maakt de PortoPresso wel gebruik van 12 volt, maar dan nog kun je binnen 2 minuten genieten van een heerlijk warm kopje koffie in de vroege morgen of onderweg!

Hoe maak je de PortoPresso schoon?

Waarschijnlijk kun je al voorstellen dat je onderweg bent en een koffietje maakt. Maar is het schoonmaken van dit apparaat onderweg niet lastig? Nou nee… eigenlijk niet. Na het zetten van meerdere kopjes hoef je niet meteen de hele PortoPresso grondig schoon te maken. We raden zelf aan om de PortoPresso om de 5 kopjes koffie kort onder de kraan te houden. Valt mee dus!

koffie op reis portocoffee portocoffee koffie portocoffee koffie maken capsules

Is zo’n koffiezetapparaat een beetje budgetproof?

Je kunt je nu afvragen: Kan zo’n koffiezetapparaat een beetje budgetproof zijn? Hier kun je hem kopen en of de prijs voor jou goed is, is natuurlijk aan jou! Bedenk je in ieder geval even hoe vaak je in de auto zat, zin had in een kopje koffie en bij een tankstation moest stoppen voor (vaak een heel vies) en duur bekertje. Nu hoeft dit niet meer en we hebben even gerekend, door gebruik te maken van zoiets als de PortoPresso kun je soms al tot 70% besparen op wat je normaal uitgeeft.