Storytel app vakantieboeken luisteren

Je hostel boeken via een app tijdens het backpacken? Zet deze 5 apps op je mobiel!

Als je aan het backpacken bent kan het heel chill zijn om ter plekke je hostel te regelen. Je kan dan eventueel nog onderhandelen over de prijs met de eigenaar, meteen zien of de kamer schoon is en checken of het hostel een beetje gezellig is. Aan de andere kant heb je niet altijd zin om bijvoorbeeld na een lange reis nog iets te moeten zoeken en wil je gewoon weten waar je aan toe bent. Als je online al je hostel boekt dan kan je ook al wat reviews checken, foto’s bekijken, prijzen vergelijken en controleren of de locatie een beetje relaxt is. En nu wifi zo ongeveer overal ter wereld te vinden is, kun je dat vooraf boeken ook super makkelijk doen. Maar welke apps zijn handig om te gebruiken als je een hostel wilt boeken? Hieronder geven we je 5 handige tips!

5 x je hostel boeken via een app

Hostel app Hostelworld

1. Hostelworld App

Op de app van Hostelworld zijn alle hostels van Hostelworld te boeken. Volgens de app zijn er meer dan 36.000 hostels op te vinden: Genoeg keuze dus! Enige nadeel is dat je niet veel lokale hostels vindt en alleen hostels met het Hostelworld keurmerk. Dit zijn gelukkig wel vaak hele goeie hostels, maar de meest goedkope hostels ga je bij hun waarschijnlijk niet vinden. Bedenk dus goed waar jij naar op zoek bent als je deze app gebruikt, maar het is zeker handig om deze app in ieder geval op je mobiel te zetten voor je vertrekt.

2. Airbnb

Wist je dat op Airbnb ook super veel hostels zijn te vinden? Tijdens onze backpack reis door Taiwan hebben wij bijvoorbeeld via Airbnb in het Low Pressure Surf & Guesthouse geslapen, dat bij aankomst gewoon een heel gezellig hostel bleek te zijn waar heel veel surfers zaten. Zorg dus dat de Airbnb app op je mobiel staat en check altijd of je via daar ook een hostel kan boeken.

3. Booking

Op Booking.com staan niet alleen heel veel hotels, maar ook super veel hostels. Installeer dus zeker de Booking app als je vertrekt en check hier gemakkelijk of een hostel wat voor jou is. Wat ook chill is aan de app is dat je je zoekresultaten kunt filteren op prijs, waardoor de goedkoopste beschikbare hostels meteen bovenaan komen te staan. Op Booking kun je vaak ook veel reviews vinden, waardoor je meteen weet hoe anderen het hostel hebben ervaren. Voor Booking geldt trouwens ook dat heel wat kortingscodes en tegoeden in omloop zijn, vraag in een Facebookgroep zoals onze Backpackers Groep om een linkje aan andere backpackers en wie weet deelt iemand zijn of haar korting link met je. Zo kun je ook weer wat besparen op je dorm!

Hostel app Hostelbookers

4. Hostelbookers App

Op Hostelbookers kun je ook een hele lading jeugdherbergen, hostels en goedkope hotels vinden. Ze claimen de meest goedkope en betaalbare hostels te hebben, dus het is zeker interessant om deze app op je telefoon te zetten. Het is een beetje een vergelijkbare hostel app als Hostelworld.

5. Trivago

De website Trivago claimt dat ze alle verschillende hotelprijzen vergelijken van verschillende sites. Als je jezelf er dus echt van wilt verzekeren dat je de meest goedkope kamerprijs hebt die er is, dan kun je je hostel altijd nog even checken op Trivago. Zij kijken dan of je hostel ergens anders nog goedkoper te boeken is.

Nog een paar handige tips voor je mobiel tijdens het backpacken

Als je binnenlandse vluchten wilt gaan maken, dan is het ook handig om de app van bijvoorbeeld Skyscanner of Skyscanner.nl te installeren, daar kun je gemakkelijk vluchten op vinden. Ook apps zoals Maps.me of Google.Maps zijn handige, omdat je daar kaarten kunt downloaden en vervolgens ook offline kunt bekijken. Verder is een app als TripAdvisor fijn als je wilt weten waar leuke restaurantjes zitten, maar ook op een app als Instagram kun je soms goed hotspots vinden. Juist iets doen met locals? Dan moet je kijken naar apps zoals die van Withlocals. En regel natuurlijk een gunstig abonnement of een lokale simkaart ter plekke als je gaat backpacken en neem een goede smartphone mee waarmee je makkelijk kan internetten.