Reisdagboeken

Elke globetrotter wil een reisdagboek, maar in deze reisdagboeken wil je je verhalen écht kwijt

Omdat we meer dan eens leuke reisgadgets tegenkomen bij medereizigers of in winkels is musthave monday in het leven geroepen! Zo schreven we twee weken terug over reisgadgets die je vakantie nét iets aangenamer maken. Maar een week geleden nog over de allerleukste wereldbollen en ja… we moeten nog steeds bijkomen van onze acute liefde voor de kurken wereldbol van Suck.uk, want wat is die leuk! Deze week weer een nieuwe dosis reisgadgets inspiratie, namelijk allerlei leuke reisdagboeken. Want natuurlijk is het gaaf om op je iPhone allerlei reisapps te hebben en op je laptop of Ipad je verhalen tikkend neer te bloggen. Maar zo’n boekje, zo’n heel persoonlijk boekje waarin je met jouw eigen handschrift verhalen hebt geschreven, tekeningen hebt gemaakt en waar plaksels in zijn te vinden… Dat blijft toch echt wel z’n charme kennen.

Ga op reis en neem één van deze reisdagboeken mee

Tijdens het reizen doe je vaak elke dag wel mooie indrukken op. Vaak denk je op zo’n moment zelf dat je ze niet vergeet omdat die ene tempel écht heel bijzonder was of die apen in die boom onvergetelijk en weet je nog dat drankje met die ene gezellig gast op dat terras of hoe grappig dat hostel was ingericht? Alleen al deze zin is onmogelijk om helemaal te onthouden, laat staan een aantal weken of zelfs maanden rondreizen. Schrijf daarom je ervaringen op en houd een reisdagboek bij. De leukste reisdagboeken vind je hieronder, maar natuurlijk kunnen tips voor het maken van een reisdagboek ook niet ontbreken.

Reisdagboeken voor bij het backpacken

Als je gaat backpacken kan het leuk zijn als je een reisdagboek bij je hebt waar je nét iets meer mee kan dan alleen verhalen in opschrijven. Zo staan in het eerste Travel reisdagboek ook handige backpacktips, woordenlijsten en EHBO informatie. Toch handig om bij je te hebben als je voor langere tijd op reis gaat. Ben je iemand die zich tijdens een lange busreis of op het strand wel eens verveeld? Dan is Wreck this Journal iets voor jou! In dit boekje kun je je verhalen of verveelmomenten op een hele originele manier kwijt, omdat op elke pagina een soort opdracht is te vinden die je naar eigen invulling mag uitvoeren. Wil je graag bijhouden waar je allemaal bent geweest op deze wereld? Dan moet je voor de Traveloque dagboek gaan. Dit is een reisdagboek waarin je niet alleen verhalen kwijt kan, maar ook kunt wegkrassen waar op de wereld je al eens bent geweest. Zo krijg je jouw persoonlijke wereldkaart.

Fleurige vakantiedagboeken

Uitverkocht

Het merk Wild Wolf heeft eigenlijk allerlei leuke reisdagboeken en notitiesboekjes. De één heeft op de voorkant een afbeelding van de wereld en op de ander een vrolijk printje. Beide zijn eigenlijk ook handig om je kosten in bij te houden als je weg bent. Het middelste reisdagboek is uitverkocht, maar was een zogenaamd doe dagboek waarin je jouw verhalen kwijt kunt, maar ook kan tekenen, vervelen en doen wat je niet laten kunt.

Handige travel reisdagboeken

Een van onze favorieten is het Travel Reisdagboek met harde cover van een soort wereldkaartprint en erin genoeg ruimte om al je schrijfsels kwijt te kunnen. Een van de nieuwere edities is het Travel dagboek voor de tropen waarin ook allerlei handige gezondheidtips staan. In het midden zie je een wereldreis dagboek, voor allerlei aantekeningen en mooie reisverhalen.

Kleine maar fijne reisdagboeken

Deze reisdagboekjes zijn klein maar wel heel erg fijn. Vooral de eerste hebben we zelf al meer dan eens gebruikt, maar de laatste van deze rij is ook zeker leuk om je verhalen van onderweg in op te schrijven. Tot slot dan nog het reisdagboekje voor great ideas. Een goedkoop boekje waar je perfect al je reisverhalen in kunt opschrijven.

Ken jij hét boek voor backpackers al?

Boek Backpack Bestemmingen bestellenBekijk & bestel dit boek op Bol.com

Tips om een travel reisdagboek te maken

Ga je op reis en wil je een reisdagboek bijhouden? Neem dan sowieso een pen mee waarmee je mooi kunt schrijven en als je het leuk vindt om wat creatiever bezig te zijn, is het ook aan te raden om lijm en een schaar mee te nemen. Als je lijm mee neemt kun je namelijk ook tickets van busreizen en bezienswaardigheden of andere plaatjes in jouw reisdagboek plakken. Zoiets kan een verhaal stukken levendiger maken en je bewaard ook nog eens allerlei leuke herinneringen. Verder is het aan te raden om jezelf echt te dwingen vaak te schrijven als je daar moeite mee hebt. Zo krijg je uiteindelijk het leukste reisdagboek. Ontmoet je leuke mensen op reis? Laat ook hen dan een berichtje schrijven in jouw boekje. Kunnen hier nog tips bij? Laat dan jouw ultieme reisdagboek tip hieronder achter.