Met deze Sennheiser microfoon heb je ein-de-lijk goed geluid onder je GoPro videos

Sennheiser microfoon voor je Go Pro

Met GoPro kun je natuurlijk de meest toffe actiebeelden schieten, maar… helaas zit daar vaak geen perfecte audio onder. Daardoor mis je net die uitgelaten kreet toen je de top van een berg had bereikt of het gejoel omdat je zo’n mooie golf tijdens het surfen wist te pakken. Vooral wanneer je jouw GoPro in een case hebt zitten, hoor je eerder ruis dan een herkenbaar geluid. Jammer, want geluid kan een video juist zo tof maken!

GoPro Microfoon die tegen water en wind bestendig is

Er zijn natuurlijk wel manieren waardoor je toch geluid kunt opnemen tijdens het filmen met een GoPro. Zo er zijn verschillende losse microfoons op de markt te vinden, maar deze zijn veelal niet water- of windbestendig. Ook zou je natuurlijk geluid kunnen opnemen via een ander apparaat zoals je smartphone, maar erg praktisch werkt dat vaak ook niet. Een GoPro gebruik je immers juist op actiemomenten en bij situaties waarbij je geen controle over weer of water hebt.

De oplossing: GoPro Microfoon van Sennheiser, de MKE 2 Elements

Om hier toch een oplossing voor te bieden is GoPro een samenwerking met Sennheiser aangegaan (beter bekend vanwege hun headphones en gewone microfoons) en het resultaat is de GoPro Microfoon MKE 2 Elements.

Voor deze Seychellen video hebben we verschillende keren de MKE 2 Elements gebruikt

In bovenstaande filmpje hebben we voor verschillende opnames de MKE 2 Elements microfoon gebruikt. Aan het begin van de video hoor je een stewardess van Air Seychelles aankondigen dat het vliegtuig bijna gaat vertrekken, dit geluid is met de MKE 2 Elements opgenomen. Maar ook de onderwater sounds, zeegeluiden en stemgeluiden zijn opnames met deze microfoon. Binnenkort komt er ook een video van West-Canada online op WeAreTravellers en daarin zul je nog meer soundbites van deze Sennheiser mic horen.

In onderstaande filmpje hoor je goed de geluiden terug die je eerst moest missen

Tried & Tested: GoPro Microfoon Sennheiser MKE 2 Elements

Wij hebben de GoPro Microfoon van Sennheiser kunnen testen tijdens een reis naar de Seychellen en West-Canada. Deze microfoon neemt niet alleen haarscherp ieder geluid op, maar is ook waterdicht en vervelende windgeluiden worden door de windkap volledig weggefilterd. Bovendien kun je er gewoon onderwater mee zwemmen of snorkelen en daarnaast is je GoPro met de mic ook veilig te gebruiken tijdens regenbuien in de bergen of activiteiten zoals ziplinen. Verder vonden wij filmen in het vliegtuig ook fijn met de MKE 2 Elements, omdat je wel de stewardessen hoort maar niet het vliegtuig-geruis hoort op de audio-opname. Verder zit de MKE 2 Elements microfoon vast aan een case, waardoor hij stevig aan je GoPro is bevestigt en je hem gemakkelijk kunt gebruiken tijdens actieve sporten zoals surfen, biken of wintersporten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij ineens losschiet terwijl je bezig bent.

GoPro microfoon Sennheiser MKE 2 elements

Sennheiser go pro microfoon

Waar kun je deze GoPro microfoon kopen van Sennheiser?

Net zoals GoPro’s een mooi prijskaartje hebben, is ook de Sennheiser MKE 2 Elements microfoon een investering. Bij Bol.com kun je de GoPro Mic voor 199,- euro kopen en bij Bol.com voor 195,- euro. Een losse windkap kost 29,- euro. Dat de MKE 2 Elements voor een dergelijke prijs verkocht wordt, komt doordat de technologie is gebaseerd op de professionele Lavalier microfoon van Sennheiser. De beste kwaliteit qua geluidsopnames, terwijl de microfoon ondertussen wel tegen sneeuw, regen, water of wind kan. De huidige microfoon kan overigens alleen op een GoPro Hero 4, maar er komen ook oplossingen voor andere GoPro’s aan.