Zuid Afrika lions head

Jaaroverzicht | Ciao 2015, jaar vol mijlpalen en 17 (!) mooie reizen!

Het einde van jaar is nu echt dichtbij. 2016 staat over een paar dagen klaar om ons te verrassen met 12 nieuwe maanden en hopelijk ook ontzettend veel gave reizen. Maar voor we vooruit kijken, is het tijd om de balans eens op te maken en op 2015 terug te blikken.

Mijlpaal: Meer dan 50.000 unieke bezoekers per maand

2015… We blikken echt terug op een waanzinnig jaar. Want wat hebben we op We Are Travellers een gigantische mijlpaal behaald! Momenteel bereiken we met onze artikelen 50.000 unieke bezoekers per maand en dat is iets dat we ontzettend gaaf vinden maar waar ik vooral ook onwijs trots op ben. Ik wil al onze lezers bij deze dan ook laten weten hoe tof we het vinden dat jullie zo genieten van alles dat we plaatsen! Ook op Facebook kunnen we een feestje vieren want daar hebben we de 10.000 likes aangetikt en op Instagram de 5.000 followers. Wauw!

Nog steeds verliefd op de wereld

Elke dag schrijven we door onze verliefdheid op de wereld, nog steeds met plezier reistips over allerlei bestemmingen en natuurlijk hopen we dit in 2016 zeker voort te zetten met het hele We Are Travellers team. Nogmaals, thanks voor het gave jaar en voor nu: Geniet van het jaaroverzicht waarin alle reizen staan die ik dit jaar maakte!

Groeten,
Roëll – Eigenaar We Are Travellers

Jaaroverzicht 2015

We beginnen met reizen in 2015 in de maand februari. In januari hebben we nog volop teruggeblikt op ons reisje naar Marokko met Travel Smart naar Marrakech en Fez dat we maakte in het einde van het jaar daarvoor. En in februari gaan we zelf pas echt weer op pad. De eerste reis die op de planning staat? Een roadtrip in Oregon en een stedentrip naar Portland!

Februari – Oregon, Amerika

In maart ga ik een paar dagen naar Antwerpen. In deze stad ben ik al een paar keer geweest, waardoor er niet echt een artikel van de grond komt behalve dit verslag van mijn nachtje in het Hotel O in Antwerpen. Over Brugge, dat we midden maart bezoeken, wordt dan weer wel een heel Brugge verslag geschreven. Velen noemen het het Venetië van België en met al die grachtjes snap ik dat meteen. We eten er goddelijke chocola, bezoeken er een rommelmarkt in de hoop een schat te vinden en vriendlief en ik vieren er een speciale datum. Maart lijkt wel een België maand en meer dan februari een maand voor Valentijn!

Maart – Brugge, België

In april koop ik iets gigantisch. Yep. Een huis. Super volwassen. In Amsterdam Oost en daar wordt op gedronken tijdens een etentje bij de Waterkant, de plek met de lekkerste roti in Amsterdam. In Utrecht is een paar weken later het Bockbierfestival, dat wordt gevierd bij een plek waar ik ooit ben opgegroeid. Een weekje later dans ik op de beats van Goldfish (alsof ik toen al in de mood voor Zuid-Afrika wilde komen), koningsdag kwam voorbij en voor je het doorhad was april voorbij. Time flies! Maar hoe weinig er ook gereisd werd in april. De magische maand mei maakte daar veel voor goed.

Mei – Jordanië

In mei vloog ik naar Jordanië. Het vliegtuig was half leeg, ik had drie stoelen voor mezelf en veel mensen waren een beetje in shock dat ik ‘die kant’ op vloog. Maar wat ben ik verliefd geworden op dat land. Verliefd op het eten in Jordanië, verliefd op de groene ogen van de bedoeïenen, verliefd op de woestijn en bij het zien van Petra in Jordanië kon ik niet anders dan op een roze wolk zweven. Wat een waanzinnig land!

Mei – Curacao

Toch was Jordanië nog niet alles waar ik heen vloog in mei. Ook het Caribische bounty paradijs Curacao volgde al snel. Daar bezochten we de mooiste stranden in Curacao en deden we ook genoeg andere dingen in plaats van een typische stranddag hebben. We sliepen er in het waanzinnige Avila hotel en de vrolijke Pietermaai Appartments.

Juni – Wenen, Oostenrijk

In Juni ging nog een droom in vervulling. Al jaren ben ik namelijk fan van Gustav Klimt. Niet zozeer van de man zelf, maar wel van zijn werk. Zijn kleurige schilderijen die als final touch bewerkt zijn met bladgoud heb ik altijd al bewonderd. Toen ik dus ein-de-lijk een aantal van zijn stukken kon gaan bewonderen in Wenen, was dat een feestje. Daar kwam nog eens bij dat Wenen zelf ook al mijn verwachtingen overtrof, want wat is deze stad vet. Het heeft iets van Berlijn (denk aan streetart, rommelmarkten en een badeschiff), je herkent dingen uit Italië (het ijs in Wenen… Je kan niet meer stoppen na 1 bol, zo lekker!), maar soms lijkt het ook alsof je je in Scandinavië bevindt (Check de review van Hotel Daniel eens, zo tof ingericht!) en het weer voelde elke dag aan als de zomerse dagen uit Frankrijk. Echt, als ik ergens in het buitenland zou kunnen wonen zou Wenen zeker in mijn top 5 staan!

Juni – Berlijn, Duitsland

Het jaar ging verder, de dagen vlogen voorbij en ineens was het medio juni. Toen ging ik met de Deutsche Bahn en een vriendinnetje een weekend naar Berlijn. We sliepen in het gave hotel Michel Berger en daarna gingen we op zoek naar het lekkerste streetfood en foodtrucks in Friedrichshain. Op de valreep ging ik daarna nog een dagje naar Nomads festival in Amsterdam en toen was juni officieel voorbij.

Juli – Dieppe & Etretat, Frankrijk

In Juli nam ik een heftige beslissing. Stoppen met werken. Dag fulltime baan met top contract, dag 9 tot 5 mentaliteit, dag Amsterdam Zuid-Oost en hallo Freelance plekken verspreid in het centrum van Amsterdam. Ik besloot me volledig op We Are Travellers te gaan richten. Na die keuze schreef ik me al gauw in voor een droombaan bij Footprint Travel en hoe dat afliep… Ja dat weet je denk ik wel! Springend stond ik voor mijn computer toen ik deze uitslag hoorde. Op het gebied van reizen gebeurde er echter ook nog wat anders in juli. Zo ging ik een klein weekje naar Dieppe en bezocht daar Etretat. Daar maakte ik ook dit Etretat reisfilmpje over.

Juli – Parijs, Frankrijk

Omdat mijn zusje haar diploma haalde, heb ik haar eind juli nog verrast met een weekendje Parijs. Daar gingen we aan het einde van de maand dus naartoe met de bus. We sliepen in twee hele toffe hotels (La Parizienne en Legend Hotel) en bezochten eindeloos veel vintage winkels in Parijs. Vlak daarna… Kreeg ik de uitslag over de wedstrijd! Ik mocht met een +1 naar Zuid-Afrika voor Footprint Travel! Waaaaaaah! Hoebedoel je een droom die uitkomt?!

Augustus – Hannover, Duitsland

Begin augustus stond vervolgens een weekendje Hannover op de planning. We gingen daar op pad met de leukste gids ooit (Elke, if you read this! Thanks again for the great day and night! You made Hannover an unforgettable experience!). We bezochten allerlei hotspots in Hannover en genoten van het lekkere weer op het Maschsee festival.

 Augustus – Maastricht, Nederland

In augustus gingen we ook een weekendje naar Maastricht. We hebben hierboven al een aantal toffe hotels genoemd, maar het Townhouse Hotel en Kaboom Hotel hebben beide echt ons hart gestolen. Iedereen die er werkt is ontzettend lief, het Townhouse hotel zou ons ideale woonhuis kunnen zijn qua inrichting en nouja, eigenlijk lijkt alles er gewoon te kloppen. Het ideale start- en eindpunt voor je weekendje Maastricht wat ons betreft!

Augustus – Kreta, Griekenland

De reisjes in augustus waren na Maastricht echter nog niet voorbij. Een weekje Kreta met de fam stond nog op de planning! Lekker in een vakantiehuisje dichtbij leuke kustplaatsjes en overdag de mooiste stranden van Kreta ontdekken. Helemaal prima en het was ook super lekker weer!

September – Slovenië

Na een weekje chillen op Kreta, gingen we in september naar Slovenië. Wat ons betreft moet dit Europese land op ieders bucketlist-lijstje voor 2016. Slovenië heeft namelijk alles! Slovenië is dé outdoor-bestemming in Europa, je vindt er bergen als in IJsland en je kan er hiken zoals in de alpen. Er zijn watervallen zoals je die tegenkomt aan de andere kant van de wereld, de rivieren zijn er zo blauw als het water van de Whitsundays in Australië en alles… is er echt mega betaalbaar. Of je nu gaat SUP’en in Ljubljana of een koffietje doet op een terras, het kan echt voor weinig budget. Gaan dus volgend jaar!

September – Venetië, Italië

Aan onze roadtrip door Slovenië, hebben we een paar dagen Venetië geplakt. Blijft een gave stad en een plek waar je ooit wilt zijn geweest. Hoogtepunt van onze trip? Burano bezoeken! Maar ook simpelweg wijntjes drinken op een trap langs het water, was gewoon ontzettend leuk om te doen.

Oktober – Ierland

Als ik uit de We Are Travellers instagram feed één favoriete foto mocht uitkiezen, dan is het de foto gemaakt bij The Dark Hedges in Noord-Ierland. Magisch plekje en die overhangende bomen maken deze weg als geen andere. Lees hier waarom ook jij Noord-Ierland aan je bucketlist moet toevoegen. Ook Belfast was erg leuk om te bezoeken!

Oktober – Sicilië, Italië

Na Ierland, stond al gauw een reisje naar Sicilië op de planning. We werden in onze Interhome opgewacht door een super lieve Italiaanse familie die voor ons homemade pizza had meegenomen. Eenmaal gesetteld hebben we op Sicilië vanalles gedaan. Denk aan een roadtrip aan de oostkust van Sicilië waarbij we bijzondere plekjes als Marzamemi ontdekte, maar ook aan het beklimmen van de Etna. Zo tof om op die vulkaan te staan!

November – IJsland

Inmiddels brak november aan en in die maand zou een droom uitkomen: Het zien van het Noorderlicht. Het was serieus alles en meer dan wat ik ervan had verwacht. Misschien kwam het echt door het Noorderlicht of ook door de onwijs leuke groep waarmee ik op IJsland was. Maar het zien van die groene lichtbanen in de lucht was echt zoiets spectaculairs. Iedereen stond te gillen toen we het echt goed zagen. Al deden we dat sowieso vaker tijdens onze IJsland reis, want wat is dat een ruig en bijzonder land. We zagen watervallen, reden over eindeloze wegen en proefde er ontzettend vreemd eten. Ik zou echt zo weer terug willen! Benieuwd hoe het was? Check dan deze 10 IJsland foto’s of kijk dit filmpje!

December – Zuid-Afrika

En dan breekt maand 12 aan! December! Qua reizen was deze laatste maand echt een hoogtepunt te noemen, want ik mocht naar Zuid-Afrika! Mocht, want ik ging voor Footprint Travel op pad als reisreporter. Eerlijk gezegd zijn een paar zinnen echt niet genoeg om te omschrijven hoe deze reis was. We zagen zebra’s, deden een onwijs leuke marine walk waarbij we een octopus probeerde te vangen, sliepen in waanzinnig mooie resorts, we hebben zooooveel lieve mensen ontmoet, beklommen Lions Head in Kaapstad, reden op onverharde wegen en maakte dit Zuid-Afrika filmpje als samenvatting. Want wat ik nu opnoem is lang niet alles wat we hebben meegemaakt! Gauw even het filmpje kijken dus als je het nog niet hebt gezien.

Op naar 2016!

Eerlijk gezegd staat er op dit moment, op een weekendje Sevilla na, nog niet veel concreet op de planning voor 2016, maar ideeën zijn er zeker en ik kan je garanderen dat er heel veel gave reisartikelen online gaan komen het volgende jaar! Mocht je nog tips hebben waar we zeker over moeten schrijven in 2016, let us know! Je kan hieronder een berichtje achterlaten. Voor nu in ieder geval een hele fijne oud & nieuw gewenst!