Wat te doen in Hannover tips

5 leuke hotspots & restaurants in Hannover

In de Duitse stad Hannover kom je op de meest onverwachte plekken leuke tentjes tegen en vind je onverwachts veel leuke bezienswaardigheden (check hier al onze 10 to do’s voor Hannover maar!). Van onze favoriete restaurants en aanraders van anderen hebben we een lijstje samen gesteld met gave hotspots en restaurants in Hannover waar je echt wilt zijn geweest.. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet. Van de goddelijkste burgers tot de beste koffie en meest lekkere ijsjes!

De 5 leukste hotspots en restaurants in Hannover

Beste koffie: 42 Grad

De beste koffie van Hannover? Die vind je zeker bij 42Grad  in de wijk Nordstadt. Je vindt dit leuke koffietentje bij Engelbosteler Damm 52. Niet alleen de koffie is hier goddelijk, ook de inrichting is gaaf. Zo staat het binnen vol met vintage stoelen en vind je op de muur binnen een gigantisch grote wereldkaart. Op deze wereldkaart is aangegeven waar de koffie die bij 24 Grad verkocht wordt vandaan komt. Denk aan Indonesië, Ethiopië of Honduras. De ingekleurde landen zijn landen waar volgens de eigenaar de beste koffie wordt verbouwd. Niet zomaar een aanname, want na even met hem gepraat te hebben werd ons duidelijk dat hij er een universitaire studie naar had gedaan. Niet bij 24 Grad in de buurt? Dan is Marktkaffee ook gezellig bij Lindener Marktplatz 5.

Het restaurant in Hannover met de beste burgers: KUHnstWERK

Van horen zeggen hebben wij begrepen dat je de beste burger in Hannover kan vinden bij KUHnstWERK. De producten waarmee de burgers worden gebouwd komen van regionale leveranciers en de creaties die je voorgeschoteld krijgt zijn meer dan bijzonder. Niet zo’n zin in een burger? Dan moet je de creatieve hotdogs en shakes hier proberen! Je vindt deze hotspot  op de Röselerstr. 7 in Hannover.

Beste chillplek: Rooftop Bar 360 Grad

Hannover kent verschillende rooftop bars en wij hebben gechillt bij Rooftop bar 360 Grad. Je vindt deze rooftop bar op het dak van een parkeergarage. Even zoeken dus, maar als je beneden uitkijkt naar een bord waar Schöne Aussichten op staat, moet je het zeker kunnen vinden. Al kan even googlen natuurlijk ook, dit is het adres: Parkdeck Röselerstraße 7.

Beste ijsjes van Hannover

Zin in een toetje of iets lekkers? Dan zijn de ijsjes van zowel Frioli als Nicezeit in Linden een aanrader. Ook als je vegenatisch bent trouwens, want ze verkopen met name bij Nicezeit allerlei veganistisch ijs waardoor er voor ieder wel wat wils lijkt te zijn. De Frioli ijssalon vind je in de Stephanusstraße, maar je kan hun ijsjes ook onderweg scoren bij de ijscowagen in de stad!

Beste taart: Teestübchen

In het centrum van Hannover vind je Teestübchen. Een theehuis dat al jaren meegaat en een hele gave vintage inrichting heeft. Toen wij er waren was het lekker weer en kon je buiten gelukkig lekker zitten op de strandstoelen op het terras. Toch kom je niet alleen daarvoor naar Teestübchen, want vooral de taart is hier erg lekker. Bestel een carrot cake of iets anders en geniet!

Meer lezen over to do’s en leuke restaurants in Hannover?

We hebben een complete cityguide over Hannover geschreven. Hierin staan niet alleeen leuke dingen om te doen, maar ook hotspots en allerlei praktische tips. Perfect als je dus een weekendje hier naartoe gaat. Je lees hier in 10 tips meer over wat te doen in Hannover?. Heb je zelf nog aanvullingen of juist een vraag? Laat hieronder dan een berichtje achter in de comments! Oh en wist je dat je met de Deutsche Bahn echt super makkelijk naar deze stad kunt?

Oh en ben je een keer in de zomer in Hannover? Ga uit eten bij het Maschsee Festival!

In de zomer is in Hannover het Maschsee Festival, rondom het Maschsee Meer en dit is meteen ook een super leuke plek om uit eten te gaan. Vergeet dus even de restaurants in Hannover en ga lekker hier uit eten bij een van de kraampjes, foodtrucks of tentjes!

Plan meteen je stedentrip naar Hannover

Met de Deutsche Bahn trein je er vanuit het midden van Nederland in 4 uur naar Hannover toe, check hier meteen treintickets. Zoek je een leuk hotel? Kijk eens naar Boutique 026 Hannover Central of het hostel Bed’nBudget City-Hostel!

→ Bekijk hier al onze Duitsland tips