tips brugge

Tips voor een weekendje Brugge

Je loopt van de ene mooie gracht naar de andere, overal zie je kleurige oude gebouwen en op elke straathoek kun je een Brugse Zot drinken of een doosje met de lekkerste pralines kopen: Welkom in Brugge. Na ongeveer 2 uur rijden vanaf Utrecht sta je al in deze Belgische stad. Brugge ligt deels aan de kust en wordt vanwege haar vele bruggetjes, grachten en mooie bouwwerken ook wel omschreven als het Venetië van België. Wij konden maar één dingen denken: Na het horen van zo’n vergelijking kun je niet anders dan zin hebben in een weekendje weg naar deze stad en dus besloten we een nachtje in een hotel te boeken. Bovendien staat deze stad bekend om haar lekkere eten (Pralines én sterrenrestaurants!) en shoppen kun je er ook meer dan goed. Wij hebben tijdens ons weekend de leukste tips verzameld en hieronder voor jou op een rij gezet. Hello Brugge tips!

Tips voor een weekendje Brugge

5x doen in Brugge

Brugge tips, we hebben ze in overvloed. Maar om orde in de chaos te scheppen hebben we de leukste in een top 5 gezet. In Brugge kun je naar musea, wandelen, een rondvaart maken, shoppen en heerlijk uit eten. Oh en zoek je een hotel tip? Wij sliepen hier! Vijf dingen die je écht niet mag overslaan:

1. Maak een rondvaart

Op een plek dat de naam ‘Venetië van België’ draagt, kun je niet anders dan verwachten dat je er een rondvaart moet maken. Deze rondvaarten worden ook overal georganiseerd en zijn echt een aanrader. Brugge is mooi om doorheen te lopen, maar vanaf het water heb je misschien wel een nog mooier uitzicht.

2. Begijnhof ten Wijngaerde

Bij het Minnewaterpark in Brugge vind je Begijnhof ten Wijngaerde. Een verzameling witte huisjes met in het midden een groen park waar de bomen op sommige plekken gigantisch scheef staan en aan de zijkant een grote gotische kerk. Vanuit het Minnewaterpark kun je het Begijnhof in komen door het bruggetje over te steken en de toegangspoort door te lopen. Eenmaal binnen lijkt het net een print uit een sprookjesboek. Wat een mooie en serene plek is dit.

Begijnhof

3. Naar het museum in Brugge

In Brugge vind je allerlei soorten musea. Of je nu een cultuurliefhebber bent of foodie, voor ieder type is er wel een museum te vinden. De leukste musea staan hieronder op een rij en het leuke is, deze kun je allemaal gratis bezoeken als je een Brugge City Card hebt (deze kun je per 48 of 72 uur kopen en de prijzen zijn 46,- of 49,- euro) en de rondvaart kun je hier ook mee maken:

  • Diamantmuseum
  • Choco-Story museum
  • Salvador Dali expositie
  • Frietmuseum
  • Picasso expositie

4. Wandelen door Brugge

Brugge is gevuld met liefelijke straatjes en bijzondere bouwwerken. Maak daarom een wandeling waarbij je verdwaald en per toeval highlights als de Grote Markt, Gruuthusemuseum, Onze Lieve Vrouwekerk, Belfort of het Stadhuis van Brugge ontdekt. Loop verder ook even binnen bij de Basiliek van het Heilig Bloed en kijk vooraf online even over ergens in Brugge een rommelmarkt wordt georganiseerd, ook die zijn erg leuk om te bezoeken. Heb je iets meer tijd en wil je ook iets verder buiten het centrum plekken ontdekken? Dan moet je zeker richting de Molens van Brugge lopen. Deze vind je bij de promenade Kruisvest. Hierop vind je vier oude molens: de Sint-Janshuismolen, de Koeleweimolen, de Bonne-Chièremolen en de Nieuwe Papegaai molen die een bijzonder roze kleurtje heeft!

Wandelen door Brugge

5. Bierproeveren & rondleiding bij Brouwerij de Halve Maan

Je kan niet naar Brugge zonder een Brugse Zot te drinken en waar doe je dat nou het best: bij Brouwerij de Halve Maan. In deze brouwerij kun je een rondleiding krijgen en als afsluiting krijg je zo’n lekker koud biertje. De Brugse Zot is een pittig biertje van een hoge gisting en op basis van mout, hop en speciale gist.

Drink een Brugse Zot

Fietsen in Brugge

In Brugge kun je ook meer dan goed een fiets huren en een tochtje door en om de stad maken. Doe dit zelf met je eigen huurfiets of check Bajabikes eens en maak met een gids een tocht door de stad. Je leert dan meteen meer over Brugge tijdens het fietsen en ontdekt misschien plekjes waar je zelf niet meteen aan had gedacht!

Shoppen in Brugge

In Brugge vind je ook allerlei leuke winkels om te shoppen. Onder andere vlakbij de Grote Markt vind je straten als de Steenstraat of Oude Burg. Bekende winkels die je in daar tegen komt zijn: Zara, H&M, New Look of Mango. Voor de luxere kledingmerken ga je naar Geldmuntstraat en Noordzandstraat. Ook kleine boutiekjes zijn in Brugge te vinden of wat onbekendere winkels, zoals: Bazaar Bizar voor reizigersspullen (Sint Jacobsstraat 3/5), Callebert voor design woonspullen (Wollestraat 25), voor vintage ga je naar de Sint Jacobsstraat en daar bezoek  je Chez Madame Moustache, Think Twice en Leeloo. Verder kun je nog naar Zilverpand waar verschillende shops zijn gevestigd en daar tegenover vind je ook het hippe modeadresje Brooklyn waar je onder meer items kunt shoppen van Maison Scotch.

Shoppen in de Steenstraat

Weekendje brugge

Uit eten in Brugge

Brugge staat bekend om haar lekkere eten. Of het nu om wafels gaat, pralines en andere chocolade, bier of het eten bij sterrenrestaurants. Overal kun je wel aanschuiven om vervolgens de lekkerste dingen te proeven. Een paar plekken die wij je aanraden:

Li o Lait

Voor goede koffie en lunch ga je naar het gezellige Li o Lait dat zich in een zijstraatje bevind van de Zuidzandstraat: de Dweersstraat op nummer 30. Het cafeetje is gezellig en vintage achtig ingericht, waardoor je je hier direct thuis voelt. Zin in een lunch? Dan raden we je de ‘Bagel tapas’ aan, waarbij je 2 bagels krijgt met daarom heen allerlei soorten beleg.

Li o Lait

De lekkerste Brugge tip: Kok au Vin

De slogan van Kok au Vin is (h)eerlijk in eenvoud, maar als je hier de borden krijgt voorgeschoteld zien deze er verre van eenvoudig uit en hetzelfde kan gezegd worden over de smaken van de gerechten. Van Zeekat (inktvis) met prei, keiemtaler kaas en Keikoppenbier vooraf tot de Kalfs rib eye met rode biet, rode kool en asjovis als hoofdgericht, alles was oprecht een smaaksensatie. Als je graag eens goed uit eten wilt, is dit dan ook een restaurant waar je geweest wilt zijn. Je vindt Kok au Vin bij de Ezelstraat op nummer 21. Reserveren is aan te raden.

Kok au Vin

La Belgique Gourmande

De lekkerste chocolade? Die hebben wij bij La Belgique Gourmande gevonden. Misschien komt dat ook doordat ze je hier chocola laten proeven als je binnenkomt, maar de pralines die ze er verkopen zijn ook super lekker. Deze chocolatier vind je in de streenstraat op nummer 12.

La Belgique Gourmande

Tips voor leuke hotels in Brugge

In Brugge vind je een aantal leuke hotels, een fijne plek om te slapen en waar je ook goed je auto kwijt kan is het Novotel hotel in Brugge dat bij Accor hotels hoort. Bij het hotel vind je direct een toegankelijke parking, maar ook de locatie ten opzichte van het centrum is heel gunstig. Binnen 5 minuten loop je naar de Begijnhof en binnen 10 minuutjes kun je op de Grote Markt staan. Lopend kun je vanaf hier dus met gemak heel Brugge ontdekken! Je vindt het Novotel op Katelijnestraat 65B tegenover het Ibis hotel van Brugge dat tevens van Accor is.

→ Bekijk hier al onze België artikelen