Bijzonder overnachten in Venetie Hotel

Bijzonder overnachten in Venetië | Locanda Barbarigo Hotel

Het is middag en we komen aan op het vliegveld van Marco Polo. Na even zoeken weten we daar de bus naar Venetië te vinden en voor we het weten staan we op een van de tientallen bruggen die de grachten van Venetië kruisen. Zonder kaart. Zonder telefoon met wifi en dus zonder de weg echt te weten. Gelukkig hebben we wel een beetje richtingsgevoel in de genen en we besluiten dus om maar gewoon op weg te gaan. Dat lukt allereerst aardig en na een tijdje kunnen we ons zelfs laten leiden door de ‘per San Marco’ en ‘per Rialto’ bordjes die op verschillende straathoeken zijn opgehangen. Totdat het vinden van nummer 2503/A niet echt blijkt te lukken… Rondvragen bij obers of voorbijgangers helpt ook niet, dus als we uiteindelijk een wifi signaal vinden en zien dat we niet al te ver van het Hotel Locanda Barbarigo zijn, zorgt dat toch voor een gevoel van opluchting. Een paar kronkelige straatjes en bruggen verder staan we voor een mysterieus uitziende deur. Waarachter onverwacht een typisch Venetiaans sfeertje schuilt. Benvenuto!

Bijzonder overnachten in een typisch Venetiaans hotel

→ Meteen boeken: Hotel Locanda Barbarigo

Ontbijten met op de achtergrond het gezang van gondeliers

Onze kamer was schattig maar eigenlijk niet erg groot. Iets waar we overigens van te voren ook niet per se naar op zoek waren gegaan. Je bent immers in Venetië en de kans is dan klein dat je jezelf voor een tijdje op sluit op je hotelkamer. Hoe klein dan ook, ‘s ochtends was het altijd een feest om wakker te worden in het hotel Locanda Barbarigo. Niet vanwege het ontbijt zelf, daar waren we op het verse fruit en de yoghurtjes na namelijk niet echt charmeert van (lees, vrijwel geen lekker (gezond) eten en de tafels plakte iets te veel om het schoon te kunnen vinden), maar vanwege de zingende gondeliers die vlakbij de ontbijtkamer voorbij vaarden. Hoe leuk is dat? ‘s Ochtends wakker worden en gelijk een opera horen!

Een beetje kitsch kan soms best, helemaal in Venetië

Onze zoektocht naar een hotel in Venetië heeft trouwens aardig lang geduurd. Langer dan normaal zelfs. De ene keer leek het ons vooral handig om dichtbij het busstation in een hotel te zitten. Dan hoef je immers niet lang met je koffer en of tas te sjouwen. En sjouwen zal je zeker als je wat verder op zit. Je verdwaalt namelijk met gemak in alle kronkel straatjes en die rolkoffer zal je zelf elke brug op en af moeten tillen (Gouden tip: Neem dus niet al te veel mee, wij hebben heel wat Amerikanen met 3 koffers rond zien sjouwen en dat zag er niet heel leuk uit). Toen volgde momenten waarop we echt in een gaaf hotel wilde slapen en niet in iets kitsch of in een typische-aftandse-budget-stijl. Maar dat bleek helemaal een onmogelijke opgave. Andere keren wilden we vooral dichtbij het San Marco en andere highlights slapen, zodat we de dagen dat we er waren lekker dichtbij alles zouden zitten. En uiteindelijk hebben we dus ook voor dat laatste gekozen. Het San Marco plein was namelijk op zo’n 10 minuten vanaf Locanda Barbarigo te vinden en de prijs was in vergelijking met andere hotels in de buurt niet onbetaalbaar. Bovendien konden we door de locatie ‘s avonds ook gemakkelijk nog een wandelingetje maken en aan het water een wijntje drinken, zonder dat je je in een uitgestorven gedeelte van Venetië bevindt.

Ook een nachtje in het bijzondere Locanda Barbarigo slapen?

Staat Venetië nog hoog op jouw bucketlist en lijkt het je wel leuk om een keer in zo’n typisch hotel te overnachten? Dan is het misschien leuk, maar vooral ook handig om te weten dat je dit hotel gemakkelijk met kortingscodes van Hotels.com of Booking.com kan boeken. De prijs voor dit hotel lijkt namelijk wat aan de hoge kant te liggen. Een kamer vind je bijvoorbeeld voor rond de 120,- euro per nacht. Maar doordat je online zo nu en dan scherpe aanbiedingen vindt en een code kan gebruiken, valt het uiteindelijk nog best mee. Wij mochten deze kamer overigens via hen uittesten. Oh en ben je benieuwd waar wij nog meer bijzonder hebben overnacht? Dan moet je hier eens kijken naar alle bijzonder overnachten artikelen!
→ Meteen boeken: Hotel Locanda Barbarigo
→ Bekijk hier al onze Italie artikelen