Mijn bucketlist maken #5

Mijn bucketlist #5

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bucketlist #4 deelde. Inmiddels is er weer genoeg voorbij gekomen dat ik graag op mijn bucketlist wilde zetten, dus eindelijk een nieuwe editie! Reis mee van Chili tot aan Zuid-Afrika, ontdek mooie plekken in Europa en droom even weg bij een bijzonder festival in Guatemala.

21. Naar de Atacama Woestijn

Tijdens het lezen van de bucketlist van Chris ontdekte ik de Atacama Woestijn in Chili. Wat een waanzinnige foto’s stuurde hij me op van die gigantische woestijn. De Atacama is namelijk een 970 km lange en zeer droge woestijn in het noorden van het land Chili. Het landschap bestaat uit zoutvlaktes, maar tegelijk ook uit rode bergen en dat contrast maakt het een bijzondere plek. Bovendien kun je er ook bizarre dingen tegenkomen, zoals een gigantische sculptuur van een hand genaamd Mano de Desierto die uit de aarde lijkt te grijpen of omhoog spuwende geisers. Maar je komt er ook dieren tegen, zoals roze flamingo’s die natuurlijk het mooiste zijn als ze hun vleugels uitslaan en overvliegen. Kortom bedankt Chris, want er staat weer een must do op mijn bucketlist erbij!

Naar Zuid-Afrika

Zuid Afrika reisreporter footprinttravel

22. Rondreis maken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika. Als je dat alleen al noemt, in een gesprek met vrienden of ergens op social media, kun je ervan verzekerd zijn dat je heel wat enthousiaste verhalen te horen krijgt. Wat moet dat een bijzonder land zijn en onvergelijkbaar met anderen! Het verbaasd me eigenlijk dat ik hele land niet noemde in bucketlist #2, waar ik het eigenlijk vooral had over AfrikBurn (dat me overigens nog steeds heel gaaf lijkt!). Volgens mij zijn de cultuur, de locals en de natuur zo bijzonder daar. Je kan je dus ook voorstellen dat ik onwijs blij was toen ik dit te horen kreeg op maandag 3 augustus: “Roëll de  Ram is de winnaar van de Reisreporter wedstrijd georganiseerd door Footprint Travel in samenwerking met South Africa Tourism. Zij is gekozen uit 283 kandidaat-bloggers die meedongen naar deze ‘Droombaan’. Gelukkige winnaar Roëll wint een trip naar Kaapstad en de West-Kaap.” Kan het soms niet helemaal geloven, maar aangezien ik de tickets al in mijn mailbox heb ontvangen moet het wel echt zijn! Waaah, wat heb ik hier zin in!!!

23. Relaxen, lekker eten en genieten op Santorini

Griekenland, het is het land (oké, samen met Italie) waar ik over droom als ik ergens op de wereld ben en verlang naar goed eten. Ja, dat doe ik wel eens ja. Dromen over andere landen en hun lekkere gerechten. Vooral als ik op plekken in landen als Cuba ben, waar bijna niks te krijgen is. Of landen in Azië, waar je dagen, weken of gevoelsmatig maanden achter elkaar leeft van rijst. Combineer die geweldige gerechten uit Griekenland met wat witte huisjes met blauwe daken en het resultaat? Een must do voor op je bucketlist! Ik heb het hier namelijk over Santorini. Al eerder schreef ik dat ik een kookcursus wilde doen in Griekenland en noemde ik dit bijzondere hotel om te overnachten, dus ja, je kan wel stellen dat dit Griekse eiland hoog op het bucketlist lijstje staat.

24. Roadtrip door Slovenië

Een tijdje terug ben ik op social media eens gaan zoeken naar foto’s van Slovenië, met als resultaat dit Slovenië bord op Pinterest. Inmiddels gevuld met foto’s van helder blauw water gevangen tussen hoge rotsen, magische meren als Lake Bled, het levendige Ljubljana en dromerige architectuur die je bijna niet verwacht als je denkt aan dit land. Vandaar dat een roadtrip door Slovenië ook in dit lijstje pronkt! En als het goed is… Gaat een reisje hier naartoe ook niet lang meer duren!

25. Day of the Dead in Guatemala

Wie We Are Travellers op Facebook volgt, weet dat er kort geleden een foto van Day of the Dead in Guatemala voorbij is gekomen. Dit festival wordt in tegenstelling tot het gelijknamige festival in Mexico niet per se gekenmerkt door gekke poppen, maar juist door gigantische vliegers. Dit festival wordt daardoor ook wel eens het kite festival genoemd. Het lijkt me net zo mooi om te zien, als het ballon festival dat ik noemde in bucketlist #1. Dus bij deze ook in de bucketlist!

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Zoals in elk ander bucketlist artikel probeer ik ook even stil te staan bij wat ik ooit al eens heb gedaan of meegemaakt. Deze keer dacht ik terug aan:

21. Het leven op de Caribbean tijdens een reis naar Curacao, ontdek hier wat je er allemaal kunt doen
22. Backpacken in Mexico, wat is dat toch een gaaf land met San Cristobal en Islja Mujeres als mijn favoriet
23. Flamingo’s in het wild spotten, ook iets dat we op Curacao konden zien!
24. Reizen met een Rimowa, haha ja… Ik ben ergens gewoon een beetje verliefd op die koffers. Ieder z’n ding!
25. Een weekendje naar Kopenhagen! Echt een aanrader als je een keer een weekendje weg wilt in Europa.

Wat staat er op jouw bucketlist en wat heb je al kunnen wegstrepen?