bijzonder overnachten lissabon the 8 downtown suites

Dit zijn de zeven meest gastvrije steden ter wereld

Ben je alweer toe aan een weekendje weg of een stedentrip? Dan is dit het perfecte artikel voor jou! Neem een kijkje in de lijst van meest gastvrije steden ter wereld van 2018 om inspiratie op te doen voor jouw volgende reis.

Vind een stad die je met open armen verwelkomt!

Als we op reis gaan is het altijd een fijn gevoel om met open armen ontvangen te worden. Vriendelijke bewoners die je maar al te graag de weg wijzen of sympathiek personeel tijdens je verblijf die je tips geven over de stad. TravelBird heeft hiernaar een onderzoek gedaan waarbij ze de 500 meest populaire stedentrip bestemmingen hebben geanalyseerd op basis van de gastvrijheid van de bewoners tegenover reizigers. De factoren waarop steden gescoord worden zijn bijvoorbeeld het geluk van inwoners, de bereidheid om toeristen onderdak te bieden, de bekwaamheid in Engels en het punt van binnenkomst (vliegveld, busstation, etc.). Hiernaast zijn er 15,000 journalisten gevraagd naar hun beoordeling van de gastvrijheid van de geselecteerde steden. Op basis van deze factoren zijn de 100 meest gastvrije steden geselecteerd.

Gastvrijheid v.s. toeristische capaciteit

De gastvrijheid van de bestemmingen op basis van de bovenstaande factoren is afgewogen tegen de toeristische capaciteit van de steden. Er is gekeken naar de hoeveelheid inwoners in verhouding tot de hoeveelheid toeristen in het hoogseizoen. Maar ook wordt er gekeken naar het aantal accommodaties, van alle verschillende platforms, die beschikbaar zijn. Tot slot zijn de inwoners gevraagd of toerisme een positieve of negatieve impact heeft op hun dagelijkse leven. Onze eigen Rotterdamse stad staat weliswaar op nummer 5! Onderstaand een top 7 van meest gastvrije steden van de wereld.

7 x de meest gastvrije steden ter wereld

Singapore

 1. Singapore, Singapore

Singapore is de meest gastvrije stad ter wereld! Met hoge scores op alle fronten wint Singapore met vlag en wimpel de eerste plek op deze lijst. Voor punt van binnenkomst scoort de stad maar liefst een 10, zo is het vliegveld ook al meerdere keren uitgeroepen tot beste van de wereld. Dat is ook niet heel gek als je je bedenkt dat er een prachtige zonnebloemtuin, kleurrijke vlindertuin en talloze eetgelegenheden zijn. Voor veiligheid en gastvrijheid scoort Singapore ook erg hoog.

Stockholm


2. Stockholm, Zweden

Op de tweede plek valt Stockholm de hoofdstad van Zweden. De inwoners daar scoren erg hoog voor de beheersing van de Engelse taal, dus je hoeft je geen zorgen te maken om taalbarrières. Reisdeskundigen zijn ook enorm positief over de stad en geven het zelfs een rapportcijfer van een 9,10.

3. Helsinki, Finland

De hoofdstad van Finland, Helsinki verovert de derde plek. De inwoners van Helsinki scoren in het speciaal hoog op de factor geluk, dus je hoeft je geen zorgen te maken om onvriendelijke inwoners. Het is hier ook erg veilig; de stad scoort bijna een 9 op veiligheid. Wanneer je alleen op reis gaat zijn de Scandinavische steden dus een goede en veilige keus.

4. San Francisco, Verenigde Staten

Vanzelfsprekend dat San Francisco hoog scoort voor de beheersing van de Engelse taal. De persoonlijke ervaringen die de journalisten hebben opgedaan in de stad zijn ook erg positief, San Francisco behaalt namelijk een 8 voor de mening van deskundigen en op geluk scoren de inwoners zelfs een 8.43! Breng jij een bezoek aan deze Amerikaanse metropool, huur een fiets en verken de stad en het prachtige uitzicht vanaf de Golden Gate Bridge! De vriendelijke mensen uit deze stad zullen je maar al te graag een handje willen helpen om een mooi plaatje van je te schieten.

5. Rotterdam, Nederland

Op nummer vijf een stad uit eigen land; Rotterdam! In de Zuid-Hollandse stad wordt het toerisme beoordeeld met een 8,9 en worden de bezoekers met een lach welkom geheten. Naar aanleiding van het onderzoek scoort Rotterdam hoog omdat de stad minder te kampen heeft met massatoerisme. Amsterdam scoort daarentegen een stuk lager en eindigt hiermee op de 53e plaats met een score van 2,18 op toeristische draagkracht.

bijzonder overnachten lissabon the 8 downtown suites

6. Lissabon, Portugal

De reisdeskundigen zijn uiterst enthousiast over Lissabon. De stad scoort hoger dan een negen op dit front en staat met deze factor dan ook op de tweede plek van de wereld achter Kopenhagen. Daarnaast kan je in Lissabon met een gerust hart rondlopen want op veiligheid scoort de stad maar liefst een 8. Twijfel je tussen een trip naar Barcelona of Lissabon? In de Portugese stad is de toeristische draagkracht nog lang niet zo verzadigd als in Barcelona.

Wat te doen in Tokyo

7. Tokyo, Japan

De prachtige metropool Tokyo staat op een welverdiende zevende plek. De stad scoort hoge punten op bijna alle fronten. Punt van binnenkomst en veiligheid in de stad scoren zelfs hoger dan een 9. Echter scoort de stad minder positief op het geluk van de inwoners en de Engelse taalbeheersing; beide krijgen een 3,88. Neem dus je woordenboekje mee als je naar Tokyo gaat. Lees meer