Top 10 Parijs: Zeker doen tijdens je weekend weg!

Dat Parijs voor een stedentrip in Europa altijd een goed idee is, kan bijna iedereen beamen. Om ook jou te overtuigen van de stad van de liefde of om je beeld nog eens te bevestigen, vind je hier onze top 10 voor Parijs. Met deze top 10 zorg je dat jouw weekend in de Franse hoofdstad ook onvergetelijk zal worden! We nemen je mee naar bekende bezieenswaardigheden die uiteraard niet mogen ontbreken in deze top 10 en wat meer onbekende tips. Oh en zoek je nog wat tips om budget proof naar Parijs te kunnen? Lees dan eerst dit artikel over hoe je goedkoop een dagje Parijs kan plannen!

Top 10 Parijs, dit moet je hebben gezien of gedaan!

1. De magie van de Eiffeltoren

Of je hem ooit al eens gezien hebt of niet, de Eiffeltoren blijft haar magie behouden. ‘s Avonds is deze reus van staal ultiem romantisch dankzij de sprankelende lichtjes en tijdens een zonnige middag of ochtend is het park eromheen juist een perfecte plek voor een picknick bestaande uit croissants en baguettes met Franse kaasjes. Wil je de Eiffeltoren echt op? Tickets kopen kan je het best online doen, vooraf, dan hoef je niet in de rij te staan en ben je verzekerd van een kaartje.

2. Lachen naar Mona Lisa

Een van ‘s werelds meest bekende schilderijen vind je in het Louvre. Zo hangt er de welbekende Mona Lisa van  Leonardo da Vinci. Bovendien is niet alleen de Mona Lisa een reden om naar het Louvre te gaan. Het museum zelf ziet er op zichzelf al uniek uit.

3. Gratis musea hoppen op de eerste zondag

Wil je naar Parijs? Zorg dan dat je kies voor het weekend waarin ook de eerste zondag van de maand valt. Op deze dag zijn namelijk heel wat collecties van bekende musea gratis te bezoeken. Zo kun je naar het Louvre, maar ook naar het Musée d’Orsay en het Rodin museum. Perfect voor budget reizigers! Liever naar wat meer onbekende musea? Check dan eens dit artikel bomvol goed verborgen musea in Parijs

4. Flaneren over de Avenue des Champs-Élysées

Een van de bekendste straten van Parijs: de Avenue des Champs-Élysées. In deze winkelstraat vind je luxe merken en aan het eind de welbekende Arc de Triomphe. Een straat dit je minstens een keer in je leven moet hebben gezien! Zwicht alleen niet te snel voor een hapje of drankje aan deze straat, want hier betaal je gauw de hoofdprijs voor! Wil je liever een wat hippere wijk zien dan deze bekende bezienswaardigheid? Dan is de wijk Le Marais echt een aanrader, lees er hier alles over!

5. Genieten van macarons

Een van de hipste en lekkerste lekkernijen van dit moment: Macarons. Deze luchtige koekjes met daartussen een vulling vind je in verschillende kleuren en smaken. Overal in Parijs zijn macarons te koop, dit komt omdat dit de plek is waar deze verbazingwekkend lekkere koekjes voor het eerst werden gemaakt.  De beste plekken om macarons te kopen in Parijs zijn Fauchon, La Duree en Pierre Herme. Benieuwd naar andere plekken waar je over de top goed kunt eten? Check deze top 3 met betaalbare top restaurants in Parijs

6. Wakker worden met uitzicht op de Eiffeltoren of in leuk boutique hotel

Je net even voelen zoals Carrie in Sex and the City als ze haar ramen opent met uitzicht op de Eiffeltoren wanneer ze met haar Russische lover in Parijs is? Het kan ook jou gebeuren in de stad van de liefde! In Parijs vind je namelijk genoeg mooie slaapplaatsen (ook voor betaalbare prijzen) waar je gemakkelijk een weekendje kunt doorbrengen, de een super romantisch en de ander met een stylish design interieur. Leuke hotels in Parijs:

Liever net wat buiten het centrum overnachten? In de natuur? Dan wil je naar deze camping bij Parijs: “Bois de Boulogne”. Niet ver van het centrum kun je namelijk gewoon kamperen!

7. Uitkijken over Parijs vanaf Montmartre

Volgens sommige is Montmartre een van de leukste wijken van Parijs. Je hebt vanaf deze wijk die op een heuvel ligt een mooi uitzicht over de stad en je kunt er naar de oogverblindende Sacre Coeur kerk. Vergeet ook niet even naar het gezellige maar soms drukke pleintje Place du Tertre te lopen.

8. Hang een liefdesslotje op in Parijs

In veel grote steden vind je bruggen waaraan geliefden liefdesslotjes hangen, deze slotjes worden ook wel lovelocks genoemd. Zo is dat ook in Parijs bij de brug Pont de l’Archevêché. Ben je met je grote liefde in weekend in Parijs? Dan kunnen jullie dus ook je liefde bezegelen bij deze brug. Vergeet alleen niet een slotje mee te nemen! Gezellig met vrienden of familie in deze stad? Loop er dan gewoon even langs, Pont de l’Archevêché kun je namelijk perfect combineren met een bezoek aan de Notre Dame.

9. Bijzondere avond in de Moulin Rouge

In Parijs vind je het Moulin Rouge waar cabaret wordt vertoond door uitbundig geklede acteurs en dansers. Je kunt hier dineren of alleen een voorstelling bekijken. Het gebouw wordt gekenmerkt door een rode molen en dit past helemaal bij de naam Moulin Rouge wat in het Nederlands ‘Rode Molen’ betekend. Het gebouw ziet er met name ‘s avonds mooi uit, maar een bezoek is vooral aan te raden als je ook naar een show toe gaat. Liever op een andere plek uitgaan in Parijs? Er is ‘s avonds genoeg te doen in de Franse hoofdstad! Check hier 7 freakin’ vette plekken om een onvergetelijke avond te beleven in Parijs!

10. Combineer je weekend met een dag Disney

Dichtbij Parijs vind je het grote pretpark Disneyland Parijs. Echte fans gaan hier graag meer dan eens naar toe, maar als je er nog nooit bent geweest is het toch aan te raden om er eens heen te gaan. Je kunt voor het park een los ticket kopen of je boekt er één hotelnachtje bij in het Disney Hotel.

→ Bekijk alle artikelen over Parijs