Boedapest 24 uur

Wat te doen in Boedapest in 1 dag?

Eigenlijk is er geen een stad die je in slechts een dagje tijd kunt bezoeken. Je doet de meeste steden er simpelweg veel te kort mee. Maar soms zit je nu eenmaal niet zo ruim in de tijd en wil je toch zo veel mogelijk van een stad kunnen proeven. We laten je vandaag zien hoe je zoveel mogelijk uit 24 uur in Boedapest kunt halen. En we verzekeren je: na die 24 uur grijp jij je agenda erbij om alvast je volgende bezoek aan de stad te plannen. Check hieronder al onze tips en wat te doen in Boedapest!

Wat te doen in Boedapest in 1 dag?

→ Hotel tip: T62 Hotel of Barcelo Budapest
→ Zo kom je er: Vliegtickets naar Boedapest vind je hier of reis met de trein

Joodse Wijk boedapest barretje

wat te doen in Boedapest 24 uur

09:30 – Joodse wijk

De Joodse wijk is een van de leukste wijken van Boedapest waar veel hippe tentjes gevestigd zijn. wandel lekker door dit buurtje en schuif aan bij zaakjes als My Little Melbourne en Blue Bird Café voor een koffietje. Perfect begin van je dag in de Hongaarse hoofdstad!

Badhuis Hongarije wat te doenn in boedapest

11:00 – Badhuis

Tja, Boedapest en badhuizen zijn als peper en zout. Je kan de stad niet verlaten zonder een badhuis bezocht te hebben. Een van de bekendste én oudste is Széchenyi. Het enorme complex heeft thermale baden waar water in zit dat helende krachten zou hebben. Van sommige baden komt een sterke zwavelachtige lucht af, dus als je daar niet tegen kan, kun je het beter bij het buitenbad houden. Het kan flink druk worden in het badhuis rond het middaguur, dus probeer hier redelijk op tijd heen te gaan.

Hummusbar boedapest 24 uur

13:00 – Hummusbar

Hummusbar is een keten in Boedapest waar je – je raadt het al – ruime keuze hebt uit Hummusgerechten. Kies je voor de Hummus Platter, dan krijg je een flink bord met de kikkererwtenpasta, geserveerd met falafel en pitabroodjes. Vergeet ook vooral niet de huisgemaakte limonade te proberen, yum!

Food-Market-in-Boedapest Food-Market

14:00 – Nagycsarnok

Wil je je verdiepen in de gastronomie van Hongarije? Dan bezoek je de Nagycsarnok, oftewel de Great Market Hall. Op deze overdekte markt kom je werkelijk alles tegen waar de Hongaarse keuken om bekendstaat. Dat betekent heel veel vlees en ingelegde groenten – in alle soorten en maten.

Castle-District-2wat te doen in Boedapest Castle-District Castle-District-drankje

16:00 – Castle District

Tegen het einde van de middag is het aan te raden om het Castle District te bezoeken. Dit district is iets hoger gelegen (bereid je dus voor op een aantal trappen die je moet beklimmen). Je kijkt hier je ogen uit naar de fantastische architectuur, waaronder het Vissersbastion. Vanaf Halászbástya Restaurant heb je geweldig uitzicht op het parlementsgebouw en de rivier. De moeite waard om hier dus even neer te strijken voor een drankje.

19:00 – Baltazar Restaurant

Lekker eten doe je in Boedapest bij restaurant Baltazar. Dit zaakje bevindt zich op niet al te ver lopen van het Vissersbastion. Bestel hier zeker een klassiek Hongaars gerecht, zoals goulash.

Club Extra Boedapest 24 uur Extra boedapest 24 uurwat te doen in Boedapest Hongarije

21:00 – Club Extra

Boedapest is een jonge en bruisende stad en dus kun je het tot in de late uurtjes erg gezellig hebben. Een plek waar dat zeker gaat lukken is Club Extra, dat er ook nog eens ontzettend tof uitziet.

24 uur boedapest Cold-war-Park

Meer tijd in Boedapest? Dan wil je dit misschien ook doen…

Heb je toch nog wat extra tijd? Dan is het de moeite waard om het Cold War Park te bezoeken, net buiten de stad. Hier kun je in het enige LI-2 vliegtuig ter wereld vliegen (niet geschikt voor mensen met een zwakke maag of extreme vliegangst). Ook kun je hier rondrijden in tanks en langsgaan bij de schietbaan.

Toer door de stad

Als je echt alles uit je 24 uur wilt halen, dan kun je natuurlijk ook een toer boeken. De gidsen van Underguide Budapest laten je in een korte tijd, heel veel van de stad zien.

In de zomer naar Sziget Festival

Wist je dat je elk jaar in de zomer naar Sziget Festival kan in Boedapest? Hier kun je meer over Sziget lezen. Een week lang kan je op een eilandje in de rivier compleet los gaan en als je wilt, kun je ook blijven overnachten op het festivalterrein. Lees hier ook onze Sziget Checklist!

Blijf een nachtje slapen in een tof hotel

Boedapest staat vol toffe hotels en airbnb’s, dus mocht je wat meer tijd hebben, boek dan zeker een nachtje bij bijvoorbeeld T62 Hotel of Barcelo Budapest!

→ Bekijk hier al onze Hongarije artikelen