Vanlife

VANLIFE: Alles over een camper bouwen & in een camper leven

Benieuwd hoe het is om het vanlife leventje te leiden? Een heel jaar, een paar maanden of gewoon zo nu en dan als je een weekendje (of langer) weg gaat? Dan ben je hier precies op de goede plek. Op deze pagina vind je een overzicht van allerlei informatie over vanlife: Het leven in een camper busje. Het wonen in jouw huisje op wielen. Je kan hier meer lezen over ervaringen over het leven in een camper (check bijvoorbeeld de vanlife ervaringen van Tessa of het camper leven van Denise & Robert), maar je vindt hier ook info over een camper bouwen. Want als je een leeg bestelbusje koopt, hoe isoleer je die dan goed? Tover je er een mooie keuken in? En waar moet je aan denken als je er een raam in wilt zetten of extra opbergruimte wilt creeëren? Lees gauw verder en ontdek alles dat je wilt weten over vanlife en een camper bouwen!

Wat is vanlife?

De term vanlife ken je misschien vooral van de hashtag #vanlife en eigenlijk betekent het precies dat als je het vertaald: Leven in een busje. Wonen in een camper. Het is een hele vrije en minimalistische manier van reizen, al valt daar ook wel tegenover te zetten dat het luxer is dan met een tentje op vakantie gaan want bij vanlife heb je altijd je huis op wielen mee waar je ook gaat.


Een camper bouwen? Dit wil je weten

Ben je al bezig met het ombouwen van een busje of denk je er over na om een camper te bouwen? Dan kunnen deze artikelen interessant voor je zijn, hierin leggen we stap voor stap uit hoe wij een klein bestelbusje hebben omgebouwd tot comfortabele mini camper:

Camper Isoleren

vanlife Camper isoleren

Een van de eerste stappen als je een camper gaat bouwen: Je bus isoleren. Hoe je dat doet en waar je allemaal moet denken leggen we je precies uit!

→ Lees ook: Je camper isoleren, zo doe je dat (met Armaflex)

Camper Keuken

Camper bouwen keuken vanlife

Hoe bouw je een goede keuken in een camper? Wat moet er allemaal in zitten, hoe maak je keuzes, hoe blijf je binnen je budget en wat zijn wat ons betreft echte musts?

→ Lees ook: Zo maak je een goede en fijne camper keuken

Camper Inrichting

Camper inrichting vanlife

Benieuwd waaraan je allemaal moet denken als je je camper gaat inrichten? We delen onze favorieten en tips met je plus inspiratie van andere toffe vanlifers.

→ Lees ook: Zo creëer je een fijne en handige camper inrichting

Camper Conversion

Volkswagen Crafter Conversion ombouwen

Hoe maak je van een Volkswagen Crafter een echte camper? Tessa deed een camper conversion, legt hier alles uit over haar keuzes en laat in foto’s haar camper zien.

→ Lees ook: Zo doe je een Volskwagen Crafter Conversion

 


Boeken over vanlife

Over vanlife, het leven in een camper, zijn ook steeds meer interessante boeken te vinden. Lees bijvoorbeeld:

Boeken over camper routes & rondreizen:

Europa: 75 mooiste camper reisroutes
ANWB Camperboek Europa
→ The Vanlife Companion

 


Vanlife interviews: Hoe vinden zij het leven in een camper…

Er zijn steeds meer mensen die aan vanlife doen. Ze leven voor een paar maanden of paar weken in hun camper. De een doet dat vooral op tropische bestemmingen, de ander trotseert ook de kou en is niet vies van een tijdje winterkamperen. Lees hieronder meer over de ervaringen van anderen:

Tessa’s camper:

wonen in een camper tessa

Wonen in een camper? Tessa doet het alleen een soms met haar vriend Jacques en in dit artikel deelt ze alles over haar ervaringen.

Wonen in een Camper volgens Tessa

Denise & Robert hun camper:

leven in een camper

Robert & Denise leven al een tijdje in hun camper en reizen Europa door. Hoe dat is lees je in dit artikel!

Leven in een Camper volgens Denise & Robert

Jan & Stijn hun camper

roadtrip noorwegen eurocampertrip

Jan en Stijn gingen voor een paar maanden fulltime roadtrippen in Europa, ontdek meer over hun reis.

Jan & Stijn gingen fulltime roadtrippen

 


Huur een camper & probeer vanlife uit

Je kan natuurlijk meteen een eigen bus kopen, maar als je nog nooit in een camper hebt geslapen is het misschien slim om niet meteen een camper te bouwen, maar er eerst eens een te huren. Probeer uit hoe je het vindt om in en rondom een busje te leven. Je ontdekt zo wat je belangrijk vindt (denk aan ruimte in de bus of vind je het ook prima als de bus wat kleiner is en je je zo makkelijker kan verplaatsen), maar ook wat niet per se nodig is voor jou (misschien vind je een douche in je kamer helemaal niet nodig, omdat je toch op campings slaapt waar douches zijn). Er zijn bovendien ook in Nederland genoeg plekken waar je een camper kunt huren! Hier kun je een camper huren

Deze campers kun je huren in Nederland:

 


Met een camper roadtrippen in het buitenland

Je kan in Nederland geweldig met een camper reizen, maar in het buitenland roadtrippen is natuurlijk ook fantastisch! Canada, Amerika, Nieuw Zeeland en Australië zijn bijvoorbeeld ultieme roadtrip bestemmingen en daar is het heel gebruikelijk om een camper te huren voor een roadtrip.

 


Verliefd op Europa reisboek

Wij zijn… Verliefd op Europa

Oeh en voor we het vergeten: Heb jij hét boek over de tofste plekken in Europa al? Europa is een van de beste plekken om met een camper op rondreis te gaan en in Verliefd op Europa, een van onze nieuwste reisboeken, ontdek je alles over de mooiste plekjes in ons continent. Als je mooie camper roadtrips wilt plannen is dit een ideaal boek om bij de hand te houden als je je route gaat uitstippelen. Bestel het boek nu (met gratis verzending):

→ DIT BOEK WIL IK