Visum en vaccinaties Guatemala

Visum Guatemala

Voor een reis naar Guatemala heb je een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet op het moment van vertrek uit Guatemala nog minstens zes maanden geldig zijn. Er is geen visum nodig dit krijg je als de grens overgaat. Het toeristen visum is 90 dagen geldig. Een verlenging is mogelijk maar dit is een lastig en langdurig proces, makkelijker is om de grens met één van de buurlanden over te gaan en daarna weer terug. Het toeristen visum is dus gratis maar vaak vragen de douanemedewerkers wel om een bedrag. Het makkelijkste is om gewoon een paar (2 of 3) dollar te geven, scheelt gezeur en moeilijkheden.

Vaccinaties Guatemala

Wanneer je uit een gele koorts gebied komt, zoals Afrika of Zuid-Amerika, is een inenting tegen gele koorts verplicht om Guatemala binnen te komen verplicht. Vaccinaties tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio) worden sterk aangeraden. Wanneer je langer dan drie maanden in Guatmala blijft, wordt geadviseerd ook een vaccinatie te halen tegen buiktyfus. Preventie tegen rabiës is in sommige gevallen aan te raden. Overleg dit met je huisarts of vaccinatiekliniek. Ook is het verstandig voldoende aspirines, pleisters, DEET, zonnebrand en eventueel loperamide mee te nemen.

Meer weten over Guatemala

Wil je meer weten over dit cultuur rijke land en je verder voorbereiden op je rondreis? Bekijk dan ook de volledige Guatemala reisinformatie. Daarnaast is een reis naar Guatemala goed te combineren met een bezoek aan een of meerdere buurlanden zoals Mexico, Belize, el Salvador of Honduras. Het is dus zeker aan te raden om je ook in deze landen te verdiepen voor je vertrekt!

→ Bekijk hier al onze Guatemala artikelen