guatemala antigua redenen waarom bezoeken

Vier reden waarom het stadje Antigua in Guatemala een deel van je hart steelt!

Antigua is een stadje niet ver van Guatemala Stad vandaan en is de ideale bestemming om jouw reis in Guatemala te beginnen! Gekleurde koloniale huizen, karakteristieke kerken, ruïnes en Guatemalanen in lokale kledingdracht typeren dit stadje. Antigua is omringd door bergen wat (vooral in de ochtend) voor een adembenemende uitzicht zorgt. Antigua is dan ook terecht opgenomen op de Werelderfgoedlijst van het UNESCO. Ik geef je graag nog vier redenen waarom Antigua op jouw travel list hoort:

 antigua guatemala straatjes antigua guatemala kenmerkend beeld

1. Heerlijk eten en drinken voor weinig!

Wat ons voornamelijk verraste was dat Antigua best modern is. Dit vind je zeker terug in de velen restaurantjes die er aanwezig zijn. Van moderne koffietentjes tot hippe barretjes, Antigua has it all! Er zijn voornamelijk veel Mexicaans gerichte restaurantjes te vinden waar je voor heel weinig een goed gevulde en lekkere maaltijd krijgt. Onze favoriet was met stip op 1: Fridas. Dit Mexicaanse restaurant / cocktailbar heeft een enorm relaxte sfeer en een hip interieur.

palmbomen antigua guatemala

2. Elke straat is fotogeniek.

Je kunt in Antigua blijven ronddwalen met je camera en je vindt elke keer iets nieuws. Elk straatje is fotogeniek met een aantal hoogtepunten zoals de Arco de Santa Catalina, Parque Central en La Recoleccion. Antigua heeft meerdere aardbevingen gekend met ruïnes als gevolg wat ook voor mooie plaatjes zorgt.

guatemala antigua redenen waarom bezoeken

antigua guatemala koloniale panden

3. Levendige sfeer.

Antigua is niet groot maar erg levendig. Er is geen twijfel dat er in Antigua veel toeristen aanwezig zijn, maar deze overschaduwen deze stad absoluut niet. Je vindt in de straten veel Guatemalanen in kleurrijke lokale kledingdracht, gezinnen en studenten. Voor de avonduren zijn er genoeg gezellige cafeetjes om drankjes te doen!

guatemala antigua gele boog antigua guatemala bergen vulkanen

4. Er is meer dan Antigua.

Vanuit Antigua is het mogelijk om meerdere trips te doen. Er zijn kleine reisbureaus aanwezig waar je deze trips kunt boeken op korte termijn en het aanbod is groot! De meeste bekende trips vanuit Antigua zijn het beklimmen van de vulkanen Pacaya of Acatenango. Blijf je een langere periode in Antigua? Dan zijn er zelfs trips naar Belize en Honduras mogelijk. Je verveelt je geen dag.

Zo kom je in Antigua vanaf Guatemala City

Vanaf het vliegveld in Guatemala City zijn er shuttle busjes die naar Antigua rijden. Normaliter, vertrekt het busje zodra deze vol is en deel je de kosten met de andere reizigers. Helaas waren wij de enige van de aankomende vluchten die naar Antigua gingen waardoor we de kosten niet konden delen. Optie was om te wachten op een andere vlucht, maar we konden niet wachten om Guatemala te verkennen. Het kostte ons omgerekend ongeveer 40 dollar om van Guatemala City naar Antigua te reizen en duurde ongeveer een uur. Vanuit Antigua is het zoals bij punt 4 te lezen, makkelijk om je verdere reis in Guatemala voort te zetten en te regelen. Een betere start konden wij ons niet wensen voor een geweldige tijd in Guatemala!

→ Bekijk hier al onze Guatemala artikelen