Surf yoga retreat bali canggu pelan pelan bali

Het gestructureerde leven in Nederland ruilen voor een eigen Surf & Yoga Retreat in Bali? Emma deed het!

Emma ruilde haar leven in het gestructureerde Nederland om voor haar droom: het runnen van haar eigen Surf & Yoga retreat in Bali. In dit interview lees je alles over haar keuze, hoe ze haar retreat Pelan Pelan Bali in Canggu begon en natuurlijk vind je ook een uitnodiging om een keer langs te komen!

Een interview met de Nederlandse Emma
over haar Surf & Yoga Retreat in Bali

Hoe ontstond het idee van een eigen Surf & Yoga retreat in Bali?

“Heb je wel eens op een punt gestaan en gedacht dat er een andere, betere weg zou moeten zijn voor jouw leven? Ik stond hier ongeveer 5 jaar geleden, toen ik terug kwam van een reis door Zuid-Oost-Azië. Terug in een gestructureerd en vooruit gepland leven van zekerheid, kwam ik erachter dat er iets anders voor mij gepland moest staan in het leven. Ik hield niet van de dagelijkse routine, het denken in de toekomst, ik wilde een leven met meer vrijheid en meer betekenis voor mij.”

En dat vrijere leven heb je inmiddels gevonden?

“Ja! Zo’n leven met meer vrijheid en betekenis heb ik inmiddels helemaal gevonden op het prachtige Bali. Drie jaar geleden opende ik daar Pelan Pelan Bali een Surf & Yoga Retreat in Canggu. Ik run dit samen met mijn vriend en ons lieve personeel, dat als een grote familie is voor ons. Inmiddels zijn we verhuisd naar een nog mooiere plek. Net buiten het toeristische Canggu, gelegen aan een rivier tussen de rijstvelden, hebben we ons eigen retreat gebouwd. Pelan Pelan Bali bestaat uit 8 kamers, gelegen rondom een groot zwembad met een adembenemende Balinese tuin. De perfecte vakantie plek voor stellen, vrienden, solo travellers en families om even helemaal tot rust te komen met lekker Indonesisch eten, surfen, yoga, meditatie, massages en dat alles in de bijzondere vibe van het prachtige eiland Bali. Hier heb ik echt alles wat ik in Nederland zo heb gemist.”

Wat betekent “Pelan Pelan” eigenlijk?

“‘Pelan Pelan’ betekent ‘langzaam’, in Bali gaat alles even net iets rustiger aan dan in Nederland. Mensen maken een praatje met elkaar op straat, besteden veel aandacht aan lekker eten bereiden, winden zich niet zo op als iets even net wat anders loopt dan gepland en vooral, genieten met een grote glimlach van het moment. In ons Retreat proberen we onze gasten deze levenswijze een beetje mee te geven en lekker te verwennen met alles wat een mens nodig heeft om gelukkig te zijn; Fysieke inspanning, ontspanning, lekker eten, lieve mensen om je heen en genoeg zon.”

pelan pelan bali zwembad canggu

Wat als lezers van WeAreTravellers een keer willen langskomen, kan dat?

“Tuurlijk! Je hebt als je bij ons komt keuze uit drie verschillende Surf en/of Yoga Relax packages van minimaal 7 nachten. De ‘Get it All Package’ is onze favoriet. Met dit pakket hoef je niet teveel zelf na te denken over je vakantie planning. Op een gemiddelde dag sta je bijvoorbeeld vroeg op om lekker te gaan surfen, na een ochtend op het strand wordt een traditionele Indonesische lunch geserveerd, om vervolgens lekker bij het zwembad te chillen of te genieten van een Balinese massage in de tuin voordat je yoga of meditatie sessie begint. In de avond beslis je lekker zelf wat je doet met het diner. Je kan bijvoorbeeld naar een van de vele ontzettend lekkere restaurants in de buurt of je laat een zeker zo lekker delivery maaltijdje bezorgen bij het retreat. Niks hoeft, alles kan bij Pelan Pelan. Alles gaat lekker rustig aan, zonder een al te strenge tijdsplanning (we volgen enkel de tide voor de beste golven!) en in het weekend ben je helemaal vrij om je eigen dag in te delen.”

Wil jij op de hoogte blijven van Emma’s leven in Bali of meer weten over verblijf in het retreat?

Op de website Pelan Pelan wordt een blog bij gehouden en Emma heeft ook een tof Instagram account waar ze meer dan eens prachtige foto’s plaatst. Wil je meteen een verblijf boeken? Pelan Pelan heeft vier verschillende type kamers: Een suite room voor stellen of vrienden, een familie kamer en een single of shared room voor solo travellers. Bekijk de blog en alle kamers op Pelanbali.com!

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen