Wat te doen in Ubud tijdens je Bali trip?

Welke bezienswaardigheden wil je niet missen in Ubud?

In het hart van Bali vinden we het plaatsje Ubud, door sommigen benoemd als hét culturele centrum van het eiland. Een terechte benaming, aangezien je in Ubud vele optredens vindt maar ook talloze tempels en andere dingen die de Indonesische cultuur ademen. Wanneer je in Ubud op vakantie bent is het aan te raden om in een guesthouse te slapen. Natuurlijk vind je er ook vele hotels, maar de guesthoueses zijn over het algemeen wat gezelliger. Wanneer je daar slaapt lijk het bijna alsof je bij de Balinezen thuis woont en zo krijg je dus het meeste van het échte Ubud mee. Benieuwd naar de highlights en bezienswaardigheden van Ubud? Wij hebben een aantal tips verzameld voor deze bekende stad in Indonesië:

Ubud bezienswaardigheden:

Ubud markt

Wanneer je in Ubud bent, kan een bezoek aan de grote Ubud Market eigenlijk niet ontbreken. Je moet een beetje bestendig zijn tegen drukte en je onderhandelings vaardigheden klaar hebben, want dat is bij deze markt zeker nodig. Je vindt bij de Ubud Market talloze kraampjes waar je hebberigmakende souvenirs kunt kopen. Denk aan zilveren boeddha hoofden, kleurrijke offermanden, hangmatten, sjaals of sieraden. Je vindt de Ubud Market in de buurt van de kruising tussen Monkey Forest Road en Raya Ubud.

Monkey Forest

Een van de andere highlights van Ubud is het Monkey Forest. Je vindt dit apenbos bij de Monkey Forest Road en wie wat te eten mee neemt, is er van verzekerd dat hij belaagt wordt door deze aanhankelijke beesten.

Dansvoorstelling

Wanneer je in Ubud bent, zul je merken dat er naast de gezelligheid in vele restaurantjes ook dansvoorstellingen worden gegeven. Tijdens deze voorstellingen wordt een traditionele dans opgevoerd door typisch Indonesisch geklede dansers. Erg mooi om te zien en zeker leuk om een avond naartoe te gaan.

Rijstvelden

Rondom Ubud vind je vele rijstvelden. Je kunt hierlangs wandelen, maar een fietstocht is ook zeker aan te raden. Boek een tour in het centrum van Ubud of ga zelf op pad.

Goa Gajah Tempel

De Goa Gajah tempel is een van de mooiste tempels van Ubud. Deze tempel wordt ook wel de elevant cave genoemd. Deze tempel vind je bij de gelijknamige straat Jalan Goa Gajah en vanaf de Ubud markt is het mogelijk om hier naartoe te lopen. De tempel is geopend van 8 tot 6 en het is handig om een sarong mee te nemen, je moet hier net als in vele andere tempels blote lichaamsdelen namelijk bedekken. Hoogtepunt van de Goa Gajah tempel is de bijzondere stenen poort die je een grot in leidt, maar ook de fontein is mooi om te zien.

Gunung Kawi Tempel

Ook de Gunung Kawi tempels is een van de mooiere rondom Ubud. Deze tempel is wat verder weg, zo'n 18km, maar het is het ritje zeker waard. De tempel is open van 7 uur tot 5 uur en het schijnt dat dit tempel complex van de koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen was. Het complex is groot en je moet ook heel wat traptredes af (en uiteindelijk ook weer op) om er te komen. Wanneer je er eenmaal bent, vooral aan het eind of begin van de dag als er nog maar weinig bezoekers zijn, ervaar je er een magische sfeer.

Highlights Indonesië

Insight reisgids
€ 27,90

Indonesie reisgids

Landkaart
€ 11,50

Indonesie kaart

Landkaart
€ 10,95

Indonesie kaart

Lonely Planet
€ 27,95

Indonesie reisgids

3 reacties

  1. Fem Eggers

    Gaaf! Ubud staat bovenaan mijn lijstje voor 2014! Hopelijk ben ik er in het voorjaar….(*droomt even verder vanuit regenachtig Hamburg*)

    Beantwoorden

Geef een reactie, deel jouw reistips!