Gunung Kawi | Bali

Pak je sarong erbij, daal de tientallen trappen af en bewonder… de tempel Gunung Kawi. Net als de Goa Gajah tempel vind je de tempel Gunung Kawi dichtbij het stadje Ubud op Bali in Indonesië en ook deze tempel is bijzonder mooi. De Gunung Kawi tempel is een groots complex dat is gebouwd in een diepe vallei en dat inmiddels al eeuwen oud is. Met name de grote beelden die uit hoge rotsen zijn gehouwen maken deze tempel spectaculair. Maar ook de groene omgeving maar haar oude bomen waartussen een rivier stroomt, maken deze tempel bijzonder om te zijn. Benieuwd geworden? Waan je dan even in Indonesië en Bali met deze foto’s van Gunung Kawi:

Gunung Kawi tempel

Gunung Kawi Bali

Bezoek Gunung Kawi vanuit Ubud en de rest van Bali

Gunung Kawi vind je dichtbij het stadje Ubud op Bali, maar vanuit een andere plek kun je ook een tempel tour maken naar dit bijzondere complex. Het complex is op ongeveer een half uur rijden vanuit Ubud te vinden. Neem trouwens genoeg cash geld mee als je naar Gunung kawi gaa, want als je de trappen af wilt dalen moet je eerst een entree prijs betalen. Dit ligt tussen de 5000 en 10.000 roepia. Ook is het nodig om een sarong te dragen, dus vergeet die ook niet mee te nemen als je in de taxi stapt. Wil je Gunung Kawi het liefst voor je zelf? Bezoek de tempel dan net als ons aan het eind van de dag. Het kan een beetje schemerig zijn en soms ook mistig door de hoge luchtvochtigheid, maar je waant je wel even alleen in de historie van Indonesië!

Gungun Kawi:

Wist jij dat al over Gunung Kawi?

Wist je dat de trap naar de vallei van Gunung Kawi meer dan 300 treden telt? Dat is zijn er bizar veel! Bereid je daarom ook voor als je kwiek naar beneden loopt, dat je al die treden op mag. Gelukkig heb je een spectaculair uitzicht dat je onderweg kan vermaken! Verder is het leuk om te weten dat Gunung Kawi niet alleen uit de grote beelden bestaat die zijn gehouwen uit de rotsen. Hiernaast vind je namelijk ook allerlei kleinere huisjes bij Gunung Kawi waar je soms mensen ziet bidden of druk bezig ziet met het maken van handwerk.

Ontdek ook de Goa Gajah tempel >

→ Bekijk hier al onze Bali tips