Tanah Lot Tempel | Bali

Bali staat vol met mooie tempels, maar een van de drukst bezochte is toch wel de Tanah Lot Tempel. Tanah Lot heet voluit Pura Tanah Lot en deze tempel ligt deels in zee en het grootste gedeelte van de dag kun je er dan ook niet echt naar toe. Tanah lot is namelijk op een soort rotsen eiland gebouwd. Pas als het eb is, kun je Tanah Lot bezoeken.

Pura Tanah Lot in Bali

Tanah lot tempel

De zonsondergang bij Tanah Lot

Een van de beste momenten op naar Tanah Lot te gaan is dus als het eb is, maar ook de zonsopgang en zonsondergang zijn magische momentjes. De warme gloed van de zon laat de tempel tot leven komen en net dat beetje extra mystiek geven. Ben je toch met hoog water bij Tanah Lot? Dan zijn er vaak bootjes die je dichter naar deze mysterieuze tempel kunnen varen.

Tanah Lot en ceremonies

Soms zijn er ceremonies bij Tanah Lot, je zult zijn dat veel Balinezen zich dan hebben verkleed en offers brengen naar de tempel. Vaak zijn dit bloemen en meestal zijn de mensen gekleed in witte traditionele kleding.

Tanah Lot bezoeken op Bali

Als je naar Tanah Lot wilt op Bali, dan kun je de tempel het beste bezoeken vanaf Kuta. Vanaf Kuta is het niet al te lang rijden naar deze magische tempel. Maar ook vanaf Ubud zijn er tour operators die je graag deze bijzondere plek laten zien. Vanaf zowel Kuta als Ubud is Tanah Lot ongeveer 40 minuten rijden. Wees je er trouwens wel van bewust dat je Tanah Lot niet snel voor jezelf hebt, vaak is het erg druk tijdens zonsondergang. Maar dat maakt de tempel eigenlijk niet minder mooi. Houd verder ook rekening met de prijs voor het bezoeken van deze tempel, dit is namelijk 10.000 Rp.

Ontdek ook de Goa Gajah Tempel >

→ Bekijk hier al onze Bali tips