Goa Gajah Tempel Bali Ubud

Verliefd op de wonderlijke olifantentempel van Bali: de Goa Gajah Tempel

Goa Gajah, een tempel die bij velen bekend staat als de Olifantentempel van Bali. Je vindt deze tempel dichtbij het centraal gelegen Ubud en is wat ons betreft één van de mooiste tempels van Bali! Waarom? Vanwege de gigantische poort met haar indrukwekkende details, maar ook dankzij de bijzondere fontein met haar grote beelden én vanwege de groene tuin die gevuld is met bijzondere bomen en planten.

Goa Gajah – Olifantentempel van Bali

Goa Gajah

Naar Goa Gajah

Je kunt Goa Gajah gemakkelijk bezoeken vanuit Ubud. Als je in het centrum van Ubud slaapt kun je er zelfs heen lopen! Heb je niet zo’n zin in een wandeltocht? Dan pak je lekker de taxi of je combineert Goa Gajah met een tour langs allerlei andere tempels. Ga bijvoorbeeld ook naar Tanah Lot als je op Bali bent of bezoek juist iets anders rondom Ubud, zoals het Monkey Forest en de grote markt.

Ontdek Goa Gajah – Ubud

Meer over Goa Gajah

We zeiden het net al, een van de mooiste dingen aan Goa Gajah is de gedetailleerde poort die je hierboven ziet. Wanneer je deze poort inloopt, stap je een donkere grot binnen van zo’n 13 meter diep. In deze grot vind je uiteindelijk een beeld van Ganesha en verbeeldingen van Shiva en andere boeddhistische goden. Hiermee is Goa Gajah direct een bijzondere tempel te noemen, want je vindt er zowel elementen van het hindoeïsme als het boeddhisme. Wist je trouwens al dat deze tempel al wordt gebruikt sinds het begin van 1900? Oh en ook handig om te weten, als je graag meer wilt weten van Goa Gajah dan kun je ter plekke meer informatie en verhalen horen van gidsen. Let er alleen wel op dat deze gidsen een bijdrage vragen, zeg dus niet zomaar ja tegen wat extra uitleg.

Ontdek ook de Tanah Lot Tempel >

→ Bekijk hier al onze Bali tips