Longstreet-kaapstad-tips-restaurants

Hier wil je eten & drinken op Longstreet in Kaapstad

Longstreet is misschien wel een van de bekendste straten in Kaapstad. Je vindt het middenin het centrum van de stad en is een plek die zowel door locals als backpackers volop wordt bezocht. Het beroemde Long Street Backpackers Hostel is hier uiteraard ook te vinden, net als ideale plekken om uit te gaan én goede spots om een hapje of drankje te scoren. Benieuwd waar je echt moet eten en drinken op Longstreet wanneer je in Kaapstad bent? Je vindt onze 5 favorieten hieronder:

5 x Hier wil je heen op Longstreet in Kaapstad

Longstreet Kaapstad Mama africa

1. Mama Africa

De een zal het een tourist trap noemen, de ander vindt het fantastisch. Wij behoren overduidelijk tot de laatste groep. Dit is zo’n restaurant op Longstreet dat je niet kan missen. De buitenkant is volop beschilderd en wanneer je ‘s avonds langs loopt zal je, vooral na 20u, allerlei live muziek vanuit het restaurant horen. Je eet hier kruidige Bobotie of Sirloin steak vergezeld door een goede rode huiswijn die maar weinig kost.

Mama Africa: Longstreet 178, reserveren is handig of zoek een plekje aan de bar

Longstreet Kaapstad tigers milk

3. Tigers Milk

Of je hier nu heen gaat voor drankjes, lunch of je avondeten. Eigenlijk kun je altijd wel bij Tigers Milk op Longstreet terecht. Wij aten er een goddelijke lunch bestaande uit vegetarische pizza met aubergine, feta en champignon. Maar ze hebben er ook perfecte frisse witte wijnen, ideaal als het buiten warm is, én lokale biertjes.

Tigers Milk: Longstreet 44, reserveren tijdens lunch is niet nodig

3. Moro Gelato

Zin in een toetje? Of wandel je overdag over Longstreet en wil je iets verkoelends? Stap dan even het schattige Moro Gelato binnen. Deze picture perfect gelateria ziet eruit alsof het uit een film komt. Zachte pasteltinten en gouden details vormen hier het interieur. En achter de balie staan twee hele charmante ijsverkopers die je maar wat graag van de chocolade waterval of het ijs laten proeven. Geloof ons, een ijsje eten is hier echt geen straf!

Moro Gelato: Longstreet 165, open tot 22u dus je kan er ook heen voor je toetje!

Longstreet Kaapstad loaves on longstreet

4. Loaves on Long

Voor heerlijke vers gebakken broden en goede koffie ga je op Longstreet naar Loaves on Long. Een schattig bakkerijtje dat verstopt zitten tussen tal van andere gebouwen. Dit is een heerlijk plekje om naartoe te gaan als je overdag over Longstreet loopt en even toe bent aan een break!

Loaves on Long: Longstreet 33

Longstreet Kaapstad tips beerhouse

5. Beerhouse

Wil je ‘s avonds een drankje doen op Longstreet? Duik dan het fel gele Beerhouse in. Hier hebben ze eindeloos veel bieren op het menu staan, maar liefst 99 als we de kaart mogen geloven, waarvan de één lokaal is en de ander geïmporteerd. Bij je biertje eet je bij Beerhouse tapas. De beste en leukste plekjes vind je boven op de veranda, vanwaar je uitkijkt over heel Longstreet. Oh en is er geen plek, dan kun je ook leuk zitten bij het hippe SGT Pepper aan de overkant van de straat.

Beer House: Longstreet 223, is er geen plek? Ga dan naar de overkant: SGT Pepper

Longstreet kaapstad backpackers hostel Longstreet kaapstad backpackers hostel

Overnachten in een hostel op Longstreet in Kaapstad?

Longstreet lijkt ook meteen dé plek te zijn waar de meeste backpackers zich verzamelen in Kaapstad. Hét hostel waar je moet overnachten is dan ook Hostel Longstreet Backpackers. Je kan hier in dorms slapen, maar net zo goed een private room boeken. Een dorm room kost ongeveer 210 rand per nacht, dit is de goedkoopste optie.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika