Kaapstad activiteiten tips

6 toffe activiteiten in Kaapstad die je niet wilt missen

Van street art spotten tot pinguïns kijken, Kaapstad is een giga veelzijdige stad met een grote diversiteit aan toffe activiteiten. Zo kun je als kunstliefhebber hier je hart ophalen, maar ook als je interesse hebt in geschiedenis is dit een interessante stad om een paar dagen te verblijven. In deze blog nemen we je mee op pad en laten we je zien want de 6 tofste activiteiten zijn die je kan doen in Kaapstad!

Moderne kunst bekijken in MOCAA Museum

Een van de musea die je in Kaapstad vindt is het MOCAA Museum. Wat ons betreft zeker een museum dat je niet wilt overslaan tijdens je trip! Alleen het pand is al de moeite waard om te bezoeken vanwege de bijzondere architectuur. Wanneer je binnenkomt valt de hal met het hoge plafond en de liften direct op. En in het museum zelf zijn meerdere exposities van verschillende kunstenaars te zien. Zo wisselen de moderne kunst exposities met enige regelmaat.

Mocca Kaapstad activiteiten Mocca Kaapstad 2

Leuke restaurants in Kaapstad Grand Cafe Africa & Misfits

Mocht je culinair willen genieten aan het strand, dan is Grand Cafe Africa een echte aanrader. De specialiteiten van het restaurant zijn gericht op vis en daarnaast kun je hier perfect genieten van cocktails in een van de lounge areas. In Kaapstad zelf is het restaurant Misfits te vinden. Hier kun je in een oude fabriek genieten van een grote diversiteit aan gerechten. In het restaurant worden ook regelmatig events georganiseerd en is er zelfs een golfsimulator!

→ Lees ook: Hier wil je eten & drinken op Longstreet in Kaapstad

Misfits kaapstad restaurants Restaurant Kaapstad 2 Restaurant Kaapstad 4

Kleurrijke Malay huizen in de wijk Bo-Kaap

In de wijk Bo-Kaap kun je verschillende kleurrijke huizen ontdekken. De fotogenieke wijk stond voorheen bekend als de Maleisische buurt. De huizen hebben hun kleuren te danken aan de rijke historie van de buurt, vandaar dat de huizen Malay huizen worden genoemd. Tijdens de slavernij in de 18e eeuw was het verboden om gekleurde kleding te dragen. Na de afschaffing van de slavernij kozen de bewoners ervoor om hun huizen in felle kleuren te schilderen vandaar dat deze wijk zoveel gekleurde huizen heeft. Mocht je van koken houden dan is dit de ideale plek om kruiden te kopen voor in de keuken of een kookworkshop te doen!

→ Lees tip: Doe een kook-cursus in de Bo-Kaap in Kaapstad

BoKaap in Kaapstad BoKaap kaapstad activiteiten

Bier proeverij bij Darling Brew

In de sfeervolle wijk Woodstock is Darling Brew te vinden. In deze wijk vol alternatieve cafés, streetart en artistieke winkels kun je ideaal genieten van een Beertasting. Bij Darling Brew brouwen ze verschillende Afrikaanse speciaal bieren. Zo heeft Darling Brew in 2021 een prijs gewoon voor het beste lokale bier bij de Cape Awards. Na of tijdens de proeverij kun je in het cafe eventueel lunchen of dineren. Ideaal voor echte speciaalbier liefhebbers!

DarlingBrew Kaapstad 1 Darling Brew kaapstad

Streetart ontdekken in de wijk Woodstock

Mocht je een liefhebber zijn van streetart dan is de wijk Woodstock zeker een aanrader. Je kan hier op eigen gelegenheid de streetart ontdekken, maar er zijn ook verschillende tours te boeken waarbij je samen met een gids de muurtekeningen gaat ontdekken. Het voordeel van een street art tour is dat de gidsen de locaties weten van alle kunstwerken en kunnen vertellen over de kunstenaars die de muren gemaakt hebben. Zo zie je niet alleen de street art zelf, maar leer je ook over de achterliggende gedachten van de streetart.

StreetArt Kaapstad activiteiten

Pinguïns spotten langs de kust bij Stony Point Nature Reserve

Zuid Afrika staat natuurlijk bekend om de safari’s die je er kunt doen, waarbij je wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen kunt zien, maar wat je misschien nog niet weet: In Kaapstad kun je ook pinguïns zien! Wanneer je een route langs de kust rijdt, kun je langs Stony Point Nature Reserve rijden. Langs de kust kun je hier verschillende pinguïns spotten. Zowel in de duinen als op het strand zijn verschillende groepjes te zien. De meest bekende plek om pinguïns te spotten in de omgeving van Kaapstad is Boulders Beach, deze plek is alleen erg populair en druk bezocht. Stony Point Nature Reserve is een iets minder bekende plek en daarom een stuk rustiger om te bezoeken.  Daarbij is de route langs de kust zelf ook zeker een aanrader. Tijdens deze route kom je langs verschillende adembenemende uitzichtpunten.

→ Lees ook: Ontdek de magische botanische tuin van Kaapstad: Kirstenbosch

Pinguins Kaapstad Kustlijn Kaapstad strand activiteiten Kaapstaad Poinguins spotten

Wil je naar Zuid-Afrika?

Gespot voor jou:

Vliegtickets naar Zuid-Afrika Boek hier toffe ho(s)tels in Kaapstad Huur je auto in Zuid-Afrika bij: SunnyCars of EasyTerra

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika