Travel essentials: O My Bag

Iedereen houdt van een mooie tas, maar er een vinden kan een giga opgave zijn. Soms heb je al een model in je hoofd, wil je dat het van het juiste materiaal gemaakt is of dat een tas een perfect formaat heeft. Vaak is zo’n wensenlijstje in ieder geval groot genoeg. Met al die gedachtes in haar achterhoofd stond ook eigenaresse van O My Bag, Paulien Wesselink, in India. Ze wilde een tassenmerk opzetten en bezocht daarom verschillende leer bewerkers. Doordat leer een van de grootste export producten van dit land is, ontmoette ze er talloze producenten. Door al die ontmoetingen besloot ze dat ze niet alleen een merk wilde opzetten, maar ook een sociale onderneming die niet alleen winstgevend zou zijn maar ook iets terug zou geven aan de community.

Our not so ordinary bag.

Het resultaat? Tassenmerk O My Bag, dat inmiddels bestaat uit een serie aan unieke tassen die namen hebben als ‘Woody Backpacker’ of ‘Andie’s Getaway’! Voor We Are Travellers gebruiken we inmiddels een O My Bag laptop sleeve en daar ben ik super blij mee, zoals je ook kunt zien op de slappelach foto rechtsboven. Afgelopen reizen hebben we er veel gebruik van gemaakt en het leer blijft zo mooi mat. Maargoed, daarnaast zijn er ook genoeg andere items om verliefd op te worden en die hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Ontdek de clutches, travelbags en andere items van O My Bag:

We believe we can change the world, one bag at a time. 

We believe in trade, not aid.

De tassen van O My Bag zijn gemaakt van eco-leer. Dit betekent dat het leer op een milieu vriendelijke manier wordt ontkleurd en bewerkt. Niet alleen werken met eco-leer is iets wat O My Bag belangrijk vindt. Daarnaast wilt Paulien ook iets terug doen voor de community in India, de plek waar de O My Bag’s nog steeds gemaakt worden. Zo zorgt ze dat medewerkers in positieve omstandigheden kunnen werken, maar ook een goed salaris ontvangen en dat er voldoende ruimte is voor scholing. Verder krijgen bijvoorbeeld minderheden of vrouwen bijvoorbeeld extra kansen, iets wat jammer genoeg nog niet altijd gebruikelijk is in India.

Where to shop?

Je kunt O My Bag online shoppen, maar ook bij verschillende winkelpunten. Als je een tas of ander item koopt van O My Bag heb je niet alleen zelf iets moois, maar doe je ook iets goeds voor een ander. Op O My Bag lees je ook quotes als ‘We believe that consumers have the ability to change the world we live in. You don’t have to become the next great leader, an award-winning surgeon, or turn into Kim Kardashian to make a global impact.’. Een mooie gedachte en dat rechtvaardigt (indien nodig natuurlijk) ook weer het prijskaartje van de tassen, die bijvoorbeeld in vergelijking met een H&M of Zara wat hoger liggen. Wij zijn in ieder geval fan, maar de grote vraag is: Welke O My Bag zou jij wel willen hebben?