Misschien ben je in Londen of in een andere hippe stad wel eens naar een BYO restaurantje geweest. Voor wie het niet kent, BYO staat voor: Bring Your Own. Oftewel, je bestelt iets te eten bij het restaurant in kwestie, maar je favoriete rode wijn of speciaal biertje neem je zelf mee vanuit huis. Het outdoor merk Klean Kanteen trekt dit fenoneem naar een higher level. Want waarom zou je niet vaker aan #BringYourOwn doen? Hoezo is het bijvoorbeeld zo makkelijk om ergens een plastic flesje Spa Blauw te kopen, maar is het zo lastig om een reusable bottle te vullen met water? Oke, in Nederland kan dat redelijk makkelijk aangezien we hier gewoon drinkbaar kraanwater hebben. Maar je zou het in feite ook met andere producten kunnen doen. Stel je gaat naar een koffietentje en je neemt een coffee to go, dan zou je ook een herbruikbare beker kunnen gebruiken in plaats van een die je later weg gooit. Een tikkeltje Amerikaans, maar wist je dat in Amerika elk jaar 58 biljoen papieren kopjes worden gebruikt? Oftewel 128 wegwerp bekertjes per persoon? Best zonde toch!

Klean Kanteen @ Instagram

Modern en clean design van Klean Kanteen

Deze boodschap van Klean Kanteen, maar ook de mooi gedesignde producten zorgden ervoor dat ons reizigershart een tikkeltje harder ging kloppen. Qua producten werden wij vooral verliefd op de zilveren matte waterflesjes en jugs waarin je water kunt doen of warme dranken met als gaaf detail de houten dop. Maar ook de zilveren bakjes voor noten of vruchten zijn super handig en stukken sexyer dan een plastic tupperware bakje. Alle producten zijn gemaakt van stainless steel en hebben een liftetime warranty dus ze gaan als het goed is een leven lang mee.

Mijn Klean Kanteens

Where to shop?

Je kunt Klean Kanteen bij verschillende shops kopen, bijvoorbeeld bij Bever. De kleine waterflesjes zijn rond de 29,95 euro en grotere vind je voor 41,95 euro.

Meer leuke reisspullen scoren?

Check ook:

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.