Net nieuw en onlangs uitgeprobeerd in China: de Tom Tom Bandit Camera! Nu denk je vast bij het horen van Tom Tom aan GPS systemen, maar dit merk kan tegenwoordig veel meer dan alleen de weg wijzen. Met de Tom Tom Bandit schiet je namelijk gemakkelijk al je actie filmpjes, kun je schaamteloze selfie’s maken en dat alles edit je met een app op je telefoon zo tot een geheel.

TomTom Bandit Camera

Tom Tom Bandit Camera

De Tom Tom Bandit is in tegenstelling tot de vierkante concurrent een langwerpige camera met wit, rode kleuren. Aan de ene kant van de Bandit vind je je lens en aan de andere kant kun je je batterij en micro-SD kaart indraaien. Je batterij opladen doe je trouwens niet met een kabeltje, maar via een usb-poort. Verder zit aan de onderkant van de Bandit een gedeelte waarmee je je camera gemakkelijk aan een helm of selfiestick kunt klikken (de Tom Tom Bandit is overigens ook op Go Pro houders te monteren). Oh en ook handig, je kan je camera dan nog gewoon blijven draaien. Stel je klikt je camera aan de zijkant van een helm in plaats van op de bovenkant, dan kun je de camera alsnog recht ronddraaien zodat de camera wel horizontaal filmt in plaats van verticaal.

Press play!

De Tom Tom Bandit zet je aan door op de achterkant op de zwarte knop met rode ster te drukken. Op het schermpje dat bovenop je Bandit zit, kun je vervolgens een keuze maken. Wil je fotograferen? Een video schieten? Of juist een time lapse maken? Zodra je je keuze hebt gemaakt kun je nog iets wijzigen in de instellingen of gewoon starten. Press play doe je door op de achterkant opnieuw op de zwarte knop met rode ster te drukken. Wil je stoppen met filmen? Dan druk je op het knopje boven je lens. Als accessoire kun je ook nog een afstandsbediening aanschaffen, maar je kan je Tom Tom Bandit ook bedienen met je smartphone als je een wifi verbinding tussen beide apparaten maakt.

Benieuwd naar de eerste We Are Travellers vs. Bandit creatie?

In China is onderstaand filmpje gemaakt. Het duurt jammer genoeg niet langer dan een paar minuten, maar het geeft je een idee van wat je met de Tom Tom Bandit kunt!

 

Onderwater met de Tom Tom Bandit

Yep, je leest het goed! De Tom Tom Bandit kun je ook onderwater gebruiken. Het enige dat je nog extra nodig hebt als je je camera koopt is de duiklens. Door die duiklens is de Tom Tom Bandit tot 40 meter diep waterdicht. Ook heb je nog een of ander omhulsel waarmee je voorkomt dat de Bandit zinkt, deze kun je er ook nog extra bijnemen.

Niet mee gezwommen, wel mee geschaatst

Onderwater zijn wij nog niet met de Tom Tom Bandit geweest, maar er is wel mee geschaatst in Beijing. Tijd voor een schaamteloze selfie mét selfiestick:

Tom Tom Bandit Camera foto

Interesse in zo’n Tom Tom Bandit?

De Tom Tom Bandit is te koop bij winkels als Bever. Accessoires kun je los bij de camera kopen.

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.