Wat te doen in Washington DC Supreme Court

Wat te doen tijdens een weekend in Washington DC? 5 tips!

Niet alleen New York is een geweldige stad in Amerika, ook Washington DC is aan mijn favorietenlijstje toegevoegd. De stad mag met name bekend staan om de bekende gebouwen in series zoals House of Cards of Designated Survivor, en die zijn geweldig, maar het heeft nog veel meer te bieden. Ga je een weekendje naar DC, sla dan zeker deze top 5 niet over.

5 x Wat te doen in Washington

Washington DC weekend tips

Wat te doen in Washington DC Green Mall

1. Green mall

In wezen vind je hier alles voor een goed gevulde middag. De Green Mall is geen winkelcentrum zoals de naam misschien zou vermoeden, het is de benaming voor een grote groene strook waaraan de meeste prominente – en bekende – gebouwen gelegen zijn. Zoals: Het Capitol, Supreme Court, Washington monument, Lincoln monument, en het Witte Huis. Je kunt je camera gerust meenemen want waar je ook staat, de Green Mall is fotogeniek. En dat is niet nog niet eens alles, ook zijn er tig musea te bezoeken die vaak helemaal niets kosten! Zelf heb ik het Air and Space Museum en het National Museum of American History bezocht – hier vind je de rode schoentjes van Dory uit The Wizard of Oz – Ik raad je aan om niet meer dan 1 of 2 musea te bezoeken als je er een weekend bent. In Washington DC is zoveel te doen en te zien, en de musea zijn erg leuk. Maar voor je het weet, ben je een paar uur binnen.

Supreme

Wat te doen in Washington DC Supreme Court Wat te doen in Washington DC Supreme Washington DC vanaf supreme court

2. Capitol & Library of Congress

Deze twee gebouwen liggen ook aan de Green Mall en zijn het bezoeken waard. Door het Capitol kun je een gratis rondleiding krijgen en ook de toegang tot het Library of Congress is gratis. Dit is verbonden aan het Capitol waardoor je zo even binnenloopt. De architectuur van beide gebouwen is waanzinnig!

Capitol

Doen in Washington weekend bij capitol Wat te doen in Washington DC capitol Wat te doen in Washington capitol

Library

doen in washington weekend library tips

3. Zeker doen in Washington: Het Pentagon bezoeken

Een bezoek aan het Pentagon brengt je weer even terug in de realiteit. Hoe defensie heeft gevochten en nog steeds vecht. Hier kun je ook een rondleiding boeken, uiteraard gaat die niet door de bunkers van het Pentagon, maar het geeft je wel een goed inzicht hoe zaken geregeld zijn en wat het Pentagon door de geschiedenis heen heeft weerstaan. Zeker het 9/11 monument was indrukwekkend. Let er wel op dat ze een background check uitvoeren die een aantal dagen in beslag neemt. Je moet een bezoek dus vooraf aan je trip regelen.

Witte Huis

doen in washington witte huis

4. Shaw area

Voor een drankje, lekker diner of een goede avond uit, kun je naar het Shaw district gaan. Dit is het uitgaansgebied van DC, zo hebben wij ons laten vertellen. Het metro systeem in Washington is super, dus bent er zo en kunt een taxi terugpakken. Aanrader voor een drankje is: Bar Right Proper. En voor een interessante Oosterse fusion keuken ga je naar: Kyirisan.

Right Proper

doen in washington weekend bar right

5. Georgetown

Een klein Europagevoel krijg je hier wel. Sowieso kent DC geen hoogbouw en in deze wijk lijken de huizen net op lieve grachtenpandjes. Er loopt een rivier door dit karakteristieke deel van DC, die uitmondt aan de waterkant. Waterfront is vast een leuke plek om naartoe te gaan in de zomer, maar wij bezochten DC in de winter dus het was daar te koud om rond te wandelen. Georgetown is gezellig en leuk om doorheen te slenteren. Het heeft ook genoeg leuke eettentjes en barretjes. Wij kwamen terecht in Via Umbria, een aanrader als je van Italiaans eten houdt.

Meteen zin om ook een weekend in Washington DC te spenderen?

Kortom, er is genoeg te doen in deze stad. Een hoop cultuur maar ook het eten is hier absoluut fantastisch. Net als de mensen trouwens! Wil je ook naar Washington? Je kunt vanuit Nederland naar Washington vliegen in ongeveer 9 uur, check hier vliegtickets naar Washington. Zoek je een tof hotel? Vaak vind je goede hotels en prijzen op Booking.com.