Studeren in Amerika steden

Dit zijn de 5 tofste steden om te studeren in Amerika!

Als je graag Amerikaanse series of films kijkt, heb je je vast meer dan eens ingebeeld hoe het is om naar een Amerikaanse highschool of university te gaan. Ook wanneer je beter wilt worden in Engels, is studeren in Amerika de ideale manier om er beter in te worden. Maar als je dan naar Amerika gaat, welke steden moet je dan zeker overwegen? Wij zetten de 3 tofste steden op een rij!

Wil je studeren in Amerika? Ga naar een van deze 5 steden!

Studeren in Amerika steden

1. Studeren in Miami

Denk je aan Miami, dan denk je aan zon, zee en strand. Aan uitgaan. Aan the Fresh Prince of Bell Air, Will Smith. En natuurlijk aan de ene liedje “Party in the city where the heat is on. All night, on the beach till the break of dawn. Welcome to Miami. Bienvenidos a Miami”. Maar studeren kun je hier ook! Je kan een taalcursus combineren met academische vakken of enkel je talenkennis verbeteren, the choice is yours!

2. Studeren in Portland

Wanneer je denkt aan studeren in Amerika, denk je waarschijnlijk meteen aan New York of San Francisco. Toch zijn er genoeg alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het hippe Portland? Waar ze net als in Nederland graag per fiets van A naar B gaan, graag genieten van pure en lokale producten, de bier én wijn cultuur overuren draait en waar je vanuit de stad binnen no-time middenin de natuur staat. Ga bijvoorbeeld naar de kust of prachtige watervallen zoals Multnomah Falls die dichtbij Mount Hood liggen.

3. Studeren in San Francisco

Wat ons betreft is dit samen met Portland een van de fijnste steden om in te wonen in Amerika. Het is er niet té druk en ondanks dat je in een stad woont, bevind je je heel dicht bij intens mooie natuur. Hier hangt een hele relaxte sfeer en tegelijkertijd voelt het groots aan. Ga je in San Francisco studeren dan kun je verschillende keuze vakken volgen of puur gaan om de taal te leren, net wat jij wilt! Ben je nog wat jonger? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor High School Amerika ervaring, ook dit is mogelijk in San Fran. Benieuwd wat je niet wilt missen in de stad? Lees hier wat te doen in San Francisco!

4. Studeren in New York

Natuurlijk kan studeren in New York niet ontbreken in dit top 5 lijstje. Dit is toch wel de stad waar eenieder van droomt. Leven en leren in The Big Apple, dat klinkt toch wel een beetje als een droom. Wanneer je hier gaat studeren kun je dat doen bij een van de universiteiten in de stad of volg een taalcursus voor je je daar aanmeld en verbeter eerst je Engelse talenkennis.

5. Studeren in Hawaii

Als je naar Hawaii gaat, hoef je dat echt niet alleen maar te doen als je wilt leren surfen. Studeren kun je namelijk ook in Honolulu! Temidden van een laid-back sfeer leer jij alles over de Engelse taal en scoor je ook nog eens wat studiepunten wanneer je je academische vakken haalt. Oh en als je daar toch bent, leer dan ook even wat Hawaiiaans spreken!

Liever iets anders dan Amerika? Ga studeren in Canada!

Wil je wel studeren in het buitenland, maar trekt Amerika je niet per se? Ook in Canada zijn veel uitwisselingsopties te vinden. In Canada kun je bijvoorbeeld gaan studeren in Vancouver, Toronto of Vancouver Island. Met name Vancouver heeft ons hart gestolen en in deze stad is echt enorm veel te doen, ga bijvoorbeeld zeker fietsen als je hier bent en sla de wijk Gastown niet over. Deze wijk is echt dé plek waar veel jongeren en studenten zijn te vinden. Lees hier meer over Vancouver

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika