Roadtrip route Zuid-Afrika video kaapstad hluhluwe

VIDEO: Deze 11 plekken wil je toevoegen aan je roadtrip route door Zuid-Afrika

Wanneer je een roadtrip wilt maken in Zuid-Afrika zijn er een overdaad aan routes waaruit je kunt kiezen. Ga je voor het zuiden en begin je jouw trip in Kaapstad? Of kies je liever voor een begin in het noorden zodat je plekken zoals Pilanesberg, Kololo en Cullinan als eerst kunt zien? Hieronder vind je 11 plekken en een video ter inspiratie voor het plannen van je eigen route:

11 plekken die je aan je roadtrip route wil toevoegen, van Kaapstad tot HluHluwe

Neem voldoende tijd voor deze route van Kaapstad tot aan HluHluwe, dat je in de buurt van Durban vindt. Het is een route vol mooie stranden, viewpoints, wijngaarden, natuurgebieden en hele toffe activiteiten. Benieuwd over welke plekken we zo enthousiast zijn? Je vindt ze hieronder op een rij:

1. Kaapstad

In Kaapstad wil je onder andere naar Long Street, de Bo Kaap, Waterfront, de Company Gardens en uiteraard de Tafelberg of Lion’s Head.

2. Cape Peninsula

Vanuit Kaapstad kun je een dagtrip maken naar Cape Peninsula. Wanneer je hier heen rijdt vanuit Kaapstad rijd je over Chapman’s Peak wanneer deze open is, dit is een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika. Bezoek verder Simonstown en het met penguins bezaaide Boulders Beach. Ook het drukke Cape Point is bijzonder om te zien, net als de botanische tuin Kirstenbosch.

3. Stellenbosch & Franschhoek

Ben je gek op goede wijnen, dan mag een bezoek aan Stellenbosch en Franschhoek niet ontbreken op je route. Plan ook een lunch in bij Creation Wines, dat je onderweg naar Hermanus vindt.

4. Hermanus

Dit is dé plek waar je vanaf de kust walvissen kunt spotten in het juiste seizoen. Daarnaast is het altijd een fijne kustplaats waar je lekker uit eten kunt en heel fijn kan overnachten bij het Windsor Hotel, probeer een kamer met sea view te boeken!

5. Oudtshoorn

In het plaatsje Oudtshoorn vind je de Cango Caves en kun je ziplinen tussen de bergen. Ook vind je hier het mooie Queens Hotel en het hippe restaurantje Mamash.

6. Plettenberg

In Plettenberg kun je je dagen relaxend doorbrengen. Het strand is heerlijk en door de goede golven kun je er ook prima surfen. Verder kun je over het schiereiland toffe hikes maken. Een mooi hotel dat meteen aan zee ligt is de Periwinkle Lodge.

7. Storms River

Dit is dé plek om aan Black Water Tubing en Rafting te doen. Ook vind je er een heel tof hostel (Tube ‘n Axe) waar je ‘s avonds bij kampvuren chillt en slaapt in dorms of vette huisjes middenin de natuur. Vanuit dit hostel kun je ook de Black Water Tubing tour doen.

8. Port Elizabeth

Deze plek is voor veel reizigers het begin of einde van hun reis langs de Garden Route in Zuid-Afrika. In ons geval zijn we meteen vanuit Port Elizabeth naar Durban gevlogen. Wil je toch even hier in de buurt rondreizen? Vanaf Port Elizabeth kun je in ongeveer 1,5 uur naar het Addo Elephant Park rijden.

9. Durban

Vanuit Port Elizabeth vlieg je naar Durban, een leuke plek om hier te overnachten en een paar dagen door te brengen is in het badplaatsje Ballito. Je vindt er fantastische restaurants langs het strand, zoals Nikos Coalgrill Greek, en mooie strandhuizen en hostels waar je kunt overnachten.

10. St. Lucia

Je roadtrip route vervolgt zich naar St. Lucia. Hier kun je een Boat Cruise maken en krokodillen en nijlpaarden bekijken. Ook is er een hele toffe Turtle Tour. Je gaat dan naar het strand in de avond wanneer het eb is en er is een kans dat je baby schildpadjes uit hun nest kunt zien kruipen of moeders hun eiren kunt zien leggen.

11. Hluhluwe

Last but not least: Hluhluwe, het oudste national park van Zuid-Afrika. Hier kun je onder andere olifanten, buffels, neushoorns, giraffen en zebra’s zien. Het is een prachtig natuurpark, waar je nog rustig op safari kunt.

Wil je naar Zuid-Afrika?

Wij zijn op uitnodiging van Shoestring naar Zuid-Afrika geweest. Hun individuele rondreizen door Zuid-Afrika vind je hier..

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika