Palmbomen portugal

Vier je strandvakantie in Europa!

Oh, oh, oh wat kan een strandvakantie soms toch lekker zijn! Heerlijk liggend op je handdoekje onder een stralende zon. Lekker bruin worden en soms zelfs dagen lezend in een goed boek. ‘s Middags stukjes lopen door de branding over het strand en ‘s avonds drankjes doen bij de zonsondergang. Eigenlijk zijn de meeste Nederlanders echte kustliefhebbers. Maargoed, as we all know brengt onze eigen Noordzee niet zo vaak mooi weer en is het dus beter om een kust over de grens op te zoeken. Vandaar dat wij een aantal populaire strandvakantie bestemmingen voor jou op een rij hebben gezet.

Surfen en uitrusten in la douce France

In Frankrijk zijn er twee verschillende kusten: de Atlantische kust en de stranden aan de Middellandse Zee. De stranden langs de Atlantische Oceaan zijn meer voor actieve vakanties, ga er bijvoorbeeld surfen of doe er andere watersporten. Een leuke plek om naartoe te gaan is het plaatsje Mimizan, waar je niet alleen heen kunt via een roadtrip maar waar je ook naartoe kunt tijdens een surfkamp. Chill jij liever aan het strand? Dan is het voor jou fijner om richting het zuiden te gaan van Frankrijk. De Côte d’Azur en de Provence hebben eigenlijk geen introductie meer nodig, want de plaatjes van een blauwe zee en uitgestrekte stranden schieten gelijk je gedachte binnen bij het horen van deze namen. Je kunt ook naar de streek Languedoc-Roussillon gaan, daar vind je niet alleen kust maar ook prachtige wijnstreken. Wil je eens naar een Frans eiland? Dan is Corsica een echte aanrader! Je vindt er verborgen baaien en een diep blauwe zee die je tijdens de ferry al tegemoet stroomt.

De costa’s en Barca in Espana

De Spaanse costa’s kunnen voor een strandvakantie geweldig zijn, wist je bijvoorbeeld dat het vaste land van Spanje al zo’n 5000 kilometer kustlijn heeft? Bovendien kun je sommige strandvakanties in Spanje perfect combineren met een citytrip. Als je bijvoorbeeld naar de Costa Brava gaat, kun je daar gelijk een citytrip naar Barcelona aan vast koppelen. Waan je je liever in luxe tijdens een strandvakantie? Op het Spaanse eiland Mallorca staan geweldige villa’s en vakantiehuizen om een heerlijke strandvakantie te beleven. Maar je vindt daar ook allerlei leuke barretjes of restaurantjes en snorkelexcursies of duiktours kun je op Mallorca ook goed maken.

Het mooie Toscane in Italië

‘Impressionante’ zijn de stranden van Toscane, in één Italiaans woord en ook nog eens zeer kindvriendelijk. En dan met name het mooiste stukje van Toscane: Versilia. Maar vergeet ook niet je strandvakantie te onderbreken om een dagje alle postzegel-vissersdorpjes aan te doen als je in Italie bent. Italië is namelijk gevuld met pitoreske dorpjes waar je bovendien de lekkerste pizza’s en pasta’s ter wereld kunt eten. Ben je een echte eilandgast? Ga dan naar Sardinie of Sicilie toe als je op zoek bent naar een strandvakantie.

De eilanden van Griekenland

Volgebouwd met witte huisjes en blauwe details, dat zijn de meeste eilande van Griekenland. Met name Zakyntos is een echte aanrader als je naar dit beeld op zoek bent. Maar ook eilanden als Samos en Corfu worden omringd door mega fijne stranden. Perfect als je een strandvakantie wilt en je kan vaak ook dorpjes hoppen als je een scooter huurt. De meeste eilanden van Griekenland kun je daar prima mee ontdekken.

Vier je strandvakantie vanuit een vakantiehuis

Geen zin in een standaard strandvakantie in Spanje, Italië of Frankrijk? Waarbij je bijvoorbeeld slaapt in een gigantisch hotel of in een tentje op een camping. Zoek dan eens een ander verblijf uit, zo vind je vaak al snel een heerlijk vakantiehuis in Europa waarbij je het gevoel hebt je echte thuis te hebben in een ander land.