the sail trip in kroatie eilandhoppen tips

The Sail Trip: Ga eilandhoppen met je eigen zeilboot in Kroatië!

De bedenkers van The Vespa Trip en The Tuk Tuk Trip hebben weer iets heel tofs bedacht voor het nieuwe jaar: The Sail Trip! De ideale vakantie voor wie van zeilen, strandjes, zon, een vriendenvakantie en Kroatië houdt. Tijdens The Sail Trip maak je letterlijk de ultieme reis over het water, je gaat namelijk 7 dagen eilandhoppen met je eigen zeilboot in de Adriatische Zee in Kroatië! Kan je nog niet zeilen? Geen probleem, want dan kan een ervaren skipper mee aan boord die je de basics leert en jullie naar de mooiste plekjes brengt. Heb je juist wel ervaring? Dan mag je je zeilboot letterlijk een week lang zelf besturen. Hoe tof is dat! Dit is toch de ultieme reis om te maken met een groep vrienden? Lees er hieronder alles over:

Deze video laat je zien wat jij ook kan verwachten tijdens The Sail Trip

the sail trip in kroatie eigen boot eilandhoppen

7 dagen eilandhoppen op je eigen zeilboot in Kroatië

Tijdens The Sail Trip zeil en leef je 8 dagen en 7 nachten op een moderne zeilboot met je vrienden. Je legt een route af over de Adriatische Zee en stopt bij de mooiste eilandjes van Kroatië. Overdag ben je dus op het water, je bezoekt gezellige dorpjes, meert aan bij de mooiste baaitjes en er is natuurlijk genoeg tijd om te relaxen op strandjes. En in de avond? Dan organiseer je bijvoorbeeld je eigen boat party en je overnacht in een van de hutten aan boord.

Wat kun je verwachten van het eilandhoppen en de route in Kroatië?

De route van The Sail Trip loopt in principe van Trogir, Vis (een nog redelijk onbekend eilandje in Kroatië, maar dat je misschien toch zou kunnen kennen omdat Mamma Mia 2 er is opgenomen!), Pakleni, Hvar, Stari Grad, Bol en Milna tot je weer eindigt in Trogir. Verwacht tijdens die route heel veel unieke eilandjes, authentieke dorpjes en paradijselijke stranden. Je vaart letterlijk van eiland naar eiland en ziet zo super veel van het Kroatisch schiereiland Dalmatië. Hier kun je meer over de route lezen

Of kies je eigen route…

Mocht je het willen, dan is deze route aan te passen. De route is namelijk een suggestie en omdat jij de baas van je eigen boot bent mag je ook naar andere plekken varen, zolang je je reis maar in Trgoir eindigt. Dit is ook zo als je een kapitein mee hebt, jullie kapitein zal jouw wensen volgen (rekening houdend met het weer natuurlijk) zodat je je vakantie kan beleven zoals jij dat wilt. De route is dus een advies reisroute en je bent vrij om deze te volgen of niet.

eilandhoppen kroatie the sail trip

eilandhoppen in kroatie sail trip

the sail trip in kroatie eilandhoppen tips

Met hoeveel mensen kun je meedoen aan The Sail Trip?

Als je je vakantie bij The Sail Trip boekt, dan zul je zien dat er verschillende zeilboten zijn geschikt voor een verschillend aantal mensen. Zo zijn er boten voor 6, 8 of 10 personen. Je kan dus zelf bepalen met hoeveel vrienden je mee gaat op deze reis. Aan boord zijn genoeg slaapplekken, zo zijn alle boten uitgerust met 3, 4 of 5 privé cabines en een gemeenschappelijke leefruimte. Op de site van The Sail Trip kun je de indeling per boot bekijken

En hoe zit dat precies met het “zelf” varen tijdens het eilandhoppen in Kroatië?

Als je niet zelf kunt varen dan kun je ervoor kiezen om met een kapitein te varen. Je kan namelijk alleen zelf varen als je de nodige vaarbewijzen hebt. The Sail Trip is wel iets goedkoper als je zonder kapitein gaat, dan kost de reis namelijk €630 per persoon. Alle prijzen kun je bekijken op TheSailTrip.com. Ohja en mocht je bang zijn dat jouw kapitein op een oude piraat lijkt? Wees niet al te bang, de organisatie zorgt ervoor dat je skipper een persoon tussen de 20 en 35 jaar is met een stuurbrevet en die de wateren uitstekend kent. Let er wel op dat de kapitein ook aan boord slaapt, net zoals jullie, deze slaapt in de gemeenschappelijke ruimte of op het dek als het weer het toelaat.

the sail trip eilandhoppen kroatie eilandhoppen in kroatie met eigen zeilboot the sail trip Eilandhoppen Kroatie the sail trip eigen zeilboot

Enthousiast geworden over The Sail Trip? Zo doe je mee!

Je kan je gewoon online opgeven voor The Sail Trip: Aanmelden kan hier. Zoals je ziet kun je je eigen team aanmelden en op de site van deze reis is ook meer informatie te vinden. Zo kun je op de site de prijzen lezen, wanneer deze reis gepland is in dit jaar en je kunt meer zien over de boten die gebruikt worden tijdens de trip. Deze reis wordt trouwens georganiseerd door de toffe reisorganisatie Travelbase, zij organiseren zoals we al aan het begin van dit artikel zeiden ook andere toffe reizen zoals The Canoe Trip, The Vespa Trip en The Tuk Tuk Trip!

→ Meer info & opgeven