sail trip kroatie

The Sail Trip: Ga eilandhoppen met je eigen zeilboot in Kroatië!

De bedenkers van The Vespa Trip en The Canoe Trip organiseren ook dit jaar weer in Kroatië: The Sail Trip! De ideale vakantie voor wie van zeilen, strandjes, zon, een vriendenvakantie en Kroatië houdt. Tijdens The Sail Trip maak je letterlijk de ultieme reis over het water, je gaat namelijk 7 dagen eilandhoppen met je eigen zeilboot in de Adriatische Zee in Kroatië! Kan je nog niet zeilen? Geen probleem, want dan kan een ervaren skipper mee aan boord die je de basics leert en jullie naar de mooiste plekjes brengt. Heb je juist wel ervaring en de nodige vaarbewijzen? Dan mag je je zeilboot letterlijk een week lang zelf besturen. Hoe tof is dat! Dit is toch de ultieme reis om te maken met een groep vrienden? Lees er hieronder alles over:

Ga mee met The Sail Trip

the sail trip in kroatie zeilensailtrip schipper kroatie eilandhoppen The sail tripsail trip kroatie the sail trip zeilvakantie kroatie

7 dagen eilandhoppen op je eigen zeilboot in Kroatië

Tijdens The Sail Trip zeil en leef je 8 dagen en 7 nachten op een moderne zeilboot met je nieuwe of oude vrienden. Je legt een route af over de Adriatische Zee en stopt bij de mooiste eilandjes van Kroatië. Overdag ben je dus op het water, je bezoekt gezellige dorpjes, meert aan bij de mooiste baaitjes en er is natuurlijk genoeg tijd om te relaxen op strandjes. En in de avond? Dan organiseer je bijvoorbeeld je eigen boat party en je overnacht in een van de hutten aan boord.

Wat kun je verwachten van het eilandhoppen en de route in Kroatië?

De route van The Sail Trip kan verschillen. Tijdens de reis zijn jullie namelijk als zeilteam, samen met de schippers, altijd afhankelijk van de wind. Gebaseerd op de weersomstandigheden wordt daarom aan het begin van elke week besloten of ‘Route North’ of ‘Route South’ gevaren wordt. Beide routes komen langs de mooiste plekjes van Kroatië. Bekijk hieronder de highlights van beide routes!

Route North: Trogir –  Solta – Stari Grad – Bol – Uvala Luka – Split of Trogir

Route South: Trogir – Drvenik Veli – Vis – Scedro – Pakleni/HvTips voor een van de mooiste Kroatische eilanden: Hvar!ar – Stari Grad – Trogir (of een andere haven)

Welke route het ook wordt, verwacht tijdens jullie zeiltrip heel veel unieke eilandjes, authentieke dorpjes en paradijselijke stranden. Je vaart letterlijk van eiland naar eiland en ziet zo super veel van het Kroatisch schiereiland Dalmatië. Hier kun je meer over de route lezen

→ Zin gekregen om te gaan? Boek hier The Sail Trip

eilandhoppen kroatie the sail trip

eilandhoppen in kroatie sail trip

the sail trip in kroatie eilandhoppen tips

Met hoeveel mensen kun je meedoen aan The Sail Trip?

Als je je vakantie bij The Sail Trip boekt, dan zul je zien dat er verschillende zeilboten zijn geschikt voor een verschillend aantal mensen. Zo zijn er boten voor 4, 6, 8 of 10 personen. Je kan dus zelf bepalen met hoeveel vrienden je mee gaat op deze reis. Aan boord zijn genoeg slaapplekken, zo zijn alle boten uitgerust met 3, 4 of 5 privé cabines en een gemeenschappelijke leefruimte. Je kan vanaf 2 personen boeken en vanaf 4 personen kun je met je eigen boot op pad. Op de site van The Sail Trip kun je de indeling per boot bekijken

En hoe zit dat precies met het “zelf” varen tijdens het eilandhoppen in Kroatië?

Als je niet zelf kunt varen dan kun je ervoor kiezen om met een kapitein te varen. Je kan namelijk alleen zelf varen als je de nodige vaarbewijzen hebt. The Sail Trip is wel iets goedkoper als je zonder kapitein gaat, dan kost de reis namelijk €660,- per persoon. Als je wel een schipper wilt, dan kost de reis vanaf €839,- per persoon. Alle prijzen kun je bekijken op TheSailTrip.com. Ohja en mocht je bang zijn dat jouw kapitein op een oude piraat lijkt? Wees niet al te bang, de organisatie zorgt ervoor dat je skipper een persoon tussen de 20 en 35 jaar is met een stuurbrevet en die de wateren uitstekend kent. Let er wel op dat de kapitein ook aan boord slaapt, net zoals jullie, deze slaapt in de gemeenschappelijke ruimte of op het dek als het weer het toelaat.

the sail trip eilandhoppen kroatiethe sail trip eilandhoppen in kroatie met eigen zeilboot the sail trip the sail tripkroatie the sail trip

Enthousiast geworden over The Sail Trip? Zo doe je mee!

Je kan je gewoon online opgeven voor The Sail Trip: Aanmelden kan hier. Zoals je ziet kun je je eigen team aanmelden en op de site van deze reis is ook meer informatie te vinden. Zo kun je op de site de prijzen lezen, wanneer deze reis gepland is in dit jaar en je kunt meer zien over de boten die gebruikt worden tijdens de trip. Deze reis wordt trouwens georganiseerd door de toffe reisorganisatie Travelbase, zij organiseren zoals we al aan het begin van dit artikel zeiden ook andere toffe reizen zoals The Canoe Trip en The Vespa Trip!

→ Meer info & opgeven