flores azoren wat doen watervallen

Flores, Azoren: Het meest pure eiland van Europa

De Azoren zijn al een tijdje een goed bewaard geheim, al vinden meer en meer toeristen hun weg naar deze parel van Europa. Je kan deze Portugese eilandengroep het best omschrijven als een mengeling van Costa Rica, Hawaii, Zwitserland en een vleugje Slovenië. Je hebt er alles: prachtige watervallen, lush groene jungle, magnifieke zonsondergangen en heerlijk eten, vers uit de zee. In dit artikel zoomen we in op een van de kleinere eilanden: Flores!

Ontdek alles over Flores in de Azoren

Check hier vliegticket-prijzen naar de Azoren
Boek een complete vakantie naar de Azoren via TUI

Naar Flores in de Azoren

Je kan fantastisch eilandhoppen op de Azoren en dit jaar viel ons oog op het groene eiland Flores. Het meest Westelijke stukje land van Europa, zalig midden in de wijdse Atlantische oceaan.

In de winter naar het verlaten Flores

Hier kun je weg van de bewoonde wereld zijn, als enige toerist op een verlaten eiland rondwaren midden in de Atlantische oceaan, niets meer dan natuur, stilte en rust. Klinkt dit als een reis voor jou? Bezoek dan Flores in de winter, een vergeten eilandje in de groenste Far West van de Azoren.

Ontdek het eiland Flores in de zomer

In de zomer wordt Flores het eiland van de bloemen genoemd, in de winter is het de perfecte slow travel escape. Op Flores wonen een 4000 tal mensen, waarvan een dikke 1500 inwoners de hoofdstad Santa Cruz hun thuis noemen. Buiten een natuurlijke zwemplaats in de oceaan, een museum, een prachtig klooster en de luchthaven is hier niet veel te zien. Dat geldt meteen ook voor alle andere noemenswaardige dorpjes op het eiland; Lajes de Flores, Fajã Grande en Ponta Delgada, maar dan zonder de luchthaven en het museum.

flores azoren merenFlores azoren zonsondergangflores azoren tips

Leuke hotels & accommodaties op Flores

Benieuwd waar je goed kunt overnachten op Flores? Dit zijn een paar toffe accommodaties:

Als je liever een vakantie boekt waar zowel meteen je vliegticket als hotel zijn geregeld, dan moet je eens bij Tui.nl kijken.

Flores in foto’s

Hierbij enkele foto’s van mijn weekje ondergedompeld in de rust, weg van de wereld, weg van alles. Oh Flores, wat ben je mooi. Wedden dat je na deze foto’s hier ook een tripje naartoe wilt maken?

flores welke eilanden bezoeken azoren

azoren flores vakantieazoren flores zonsondergang

azoren flores bergenazoren flores hiken

azoren flores vakantie plannen

Dit wil je doen of zien in de Azoren op Flores

Op Flores is net als op eilanden zoals Sao Miguel of Terceira onwijs veel te doen. Een paar plekken die je echt niet wilt missen zijn:

1. Fajã Grande

Bezoek Fajã Grande, het meest westelijke dorp van Europa, met haar prachtige zichten op zee en pittoreske straatjes.

2. Cascata do Poco do Bacalhau

Voor mij de mooiste waterval op Flores. Je parkeert je auto ergens naast de weg (een all-in huurauto huur je trouwens het best bij Sunny Cars), want een parking vind je er niet. En dan is het simpelweg genieten. Vergeet je camera ook niet, want het is de ideale locatie voor een paar mooie foto’s.

3. Poco da Ribeira do Ferreiro of Poço das Patas, het watervalwalhalla

Deze rotswand waar je een waterval of tien naast elkaar kan zien is de meest iconische plek op het eiland. Na een korte hike kom je aan bij een meer waar er maar liefst 7 watervallen van een torenhoge rotswand het water in storten. Machtig om te zien!

4. Rocha dos Bordoes

Deze rotsformatie vind je in het Noord Westen van het eiland. Wanneer je er met de auto voorbij rijdt, valt je mond zonder twijfel open. Hier op je echt zijn geweest tijdens je Azoren trip!

5. Hiken tussen kratermeren

In het midden van het eiland vind je Morro Alto (de hoogste berg) en Pico do Se Natural Forest Reserve (een natuurpark vol prachtige hikes). Je kan wandelen langs de 7 meren Lagoa Negra, Funda, Lomba, Branca, Seca, Comprida en Rasa. Echt onwijs gaaf en bijzonder om te doen.

6. Alagoa Natural Park – Baio de Alagoa

In het oosten van het eiland vind je een verlaten baaitje net voorbij het dorpje Cedros als je op weg bent naar Ponta Delgada. Dit strandje is de ideale barbecue stop!

flores azoren wat doen watervallenazoren flores eiland

Meer lezen over de Azoren?

Wil je graag meer weten over het eiland Flores of zoek je informatie over de Azoren? Check hier alle tips over de Azoren op WeAreTravellers. Er is namelijk nog zoveel meer te doen in deze eilandengroep!

→ Bekijk hier al onze artikelen over de Azoren