vakantie calabrie stranden Capo Vaticano

Op vakantie naar de mooiste stranden van Calabrië: Scilla, Tropea & Capo Vaticano

Calabrië is de regio helemaal in het zuiden van Italië, tegen Sicilië aan. Hoewel er meer is dan mooie stranden in deze regio is het toch ook een reden om naar Calabrië te komen. Zelf heb ik meerdere stranden in de regio bezocht en zal ik vandaag een opsomming geven van mijn top drie mooiste strandjes. Naast stranden heb je ook enorm veel mooie natuurgebieden zoals Aspromonte en Pollino. Voor meer informatie daarover kun je dit uitgebreide artikel lezen over een rondreis door Calabrië. Laten we nu snel beginnen met de drie mooiste stranden in deze regio!

Scilla

Scilla italie italie scilla calabrie

Nummer 3: Scilla

Letterlijk aan de overkant van Sicilië is het vissersdorp Scilla te vinden. Het ligt enorm mooi in de baai aan de overkant van het Italiaanse eiland. Hier is de zeestraat bovendien maar drie kilometer breed en kun je het eiland dus vrijwel altijd zien liggen. Aan het einde van de centrale straat van de visserswijk Chianalea vind je het strand van Scilla. De charme van het strand zit hem vooral in de locatie, je hebt een prachtig uitzicht op de baai. Het water is kristalhelder en lekker warm, en dat ook nog rond augustus en september. Op het strand zijn verder meerdere faciliteiten te vinden zoals restaurants, toiletten en strandbedjes die je kunt huren. Het is geen zandstrand, maar de kiezels zijn voor mij geen probleem aangezien je strandbedjes kunt huren. Vergeet natuurlijk naast het strand ook niet een bezoek te brengen aan het mooie stadje!

Tropea

Tropea Rondreis Calabrie Tropea Tropea italie

Nummer 2: Tropea

Dit is het meest bekende strand van deze top 3 mooiste stranden van Calabrië. Dit komt omdat Tropea ook een populaire plek is voor Italianen zelf om vakantie te vieren. De stad ligt op ongeveer vijftig meter hoge kliffen en het strand is daardoor te bezoeken met een trap met ongeveer 200 treden. En dat zwoegen op die traptredes is het zeker waard, want het strand beneden is oprecht heerlijk. Helaas kan het in augustus vrij druk zijn op het strand maar in april, mei, september en oktober kun je hier zonder moeite jouw handdoekje neer leggen. Ook hier is het water intens helderblauw en zijn er veel vissen te zien. Als je de mogelijkheid hebt, is het ook zeker nuttig om een snorkel mee te nemen want dan kun je de onderwaterwereld van nog iets dichterbij bekijken. Ook tof aan dit strand: Het is leuk dat je hier uitzicht hebt op de beroemde kathedraal van Tropea, die op de hoge kliffen in de zee te vinden is. Vanaf het strand zijn er ook verschillende watersportactiviteiten die worden georganiseerd zoals waterskiën, parasailen of suppen.

Zo kom je in Tropea: Wanneer je aankomt in Calabrië kun je vanaf de luchthaven Lamezia Terme binnen 1,5 uur in de mooie badplaats Tropea zijn (je kunt op Lamezia Terme vliegen vanaf Rotterdam met Transavia). Wij sliepen in Tropea bij B&B Donna Giovanna.

Capo Vaticano

vakantie calabrie stranden Capo Vaticano calabrie vakantie Capo Vaticano strand

Nummer 1: Capo Vaticano

Een strand om verliefd op te worden is Capo Vaticano, het is een paradijsje op aarde. Het is zo mooi en uniek gebleven omdat je er niet altijd kunt komen. Alleen de mensen met een huis bovenaan de kliffen kunnen hier namelijk komen. Een mogelijkheid is om op het landgoed van schrijver Guiseppe Berto te overnachten. Hier worden zeven vakantiewoningen verhuurt die je kunt boeken via Enotria Travel. Alleen dan heb je dus toegang tot dit unieke paradijselijke strand, Capo Vaticano. Het is wel een afdaling want je moet maar liefst 440 treden af, maar ook die zijn het zeker waard. Door de rotsen is er ook altijd wel schaduw te vinden op het strand, waardoor je er ook op super hete dagen terecht kunt. Maar het fijnste is vooral dat het water enorm helder is, je kunt alle vissen zien zwemmen met het blote oog. Daarnaast is het natuurlijk uniek dat er misschien drie andere mensen op het strand te vinden zijn.

Zo kom je in Capo Vaticao: Met je huurauto kun je gemakkelijk naar het landgoed van schrijver Guiseppe Berto rijden of boek deze plek bij je complete Italië rondreis in via Enotria.

Calabrië is meer dan stranden

Hoewel Calabrië een geweldige plek is om naartoe te gaan als je strand zoekt, heeft de regio veel meer te bieden. Het voelt niet goed het artikel af te sluiten zonder dit even aan te stippen.

Aspromonte: Zo heb je bijvoorbeeld Aspromonte, een natuurgebied waar je Pietra Cappa kunt vinden. Deze rotsformatie lijkt veel op de Ayers Rock in Australië. In Aspromonte vind je verder maar liefst 100 kilometer aan wandelroutes waar je heerlijk tot rust kunt komen tussen de rotsen.

Gerace: Verder heb je in Calabrie authentieke dorpjes zoals Gerace waar je kunt genieten van de 40 kerken die het dorp rijk is. Ooit stonden er honderd kerken, maar helaas zijn er nog maar veertig van over. Het is helemaal veel in vergelijking met de 250 inwoners die Gerace maar kent!

Pollino: En als laatste wil ik nog even aandacht besteden aan Pollino, het natuurgebied in het noorden van Calabrië. Hier kun je geweldige outdoor activiteiten doen zoals raften, mountainbiken en abseilen. Vooral het raften zou ik aanraden, heerlijk na een aantal dagen relaxen aan het strand.

Hier kun je alles lezen over een ultieme rondreis door Calabrië voor 1 week of 2 weken!

→ Bekijk hier al onze Italië artikelen

 

Deze reis is gemaakt in samenwerking met Enotria Travel, bedankt voor de bijzondere ervaring!