3 tips voor een roadtrip door Frankrijk

Bij een roadtrip denk je al gauw aan een reis door de VS, maar in Europa kun je ook gave reizen maken. Zo is Frankrijk een perfect land om met de auto een rondreis door te maken. In dit eerste artikel over roadtrippen door Frankrijk lees je over drie highlights op de autoroute du soleil die loopt van de hoofdstad Parijs tot Marseille en de leuke kustplaatsjes die daarna volgen.

Start van je roadtrip: Parijs

Dat Parijs een stad is waar je geweest wilt zijn, wordt vrijwel door iedereen beaamd. Deze stad van de liefde is namelijk gevuld met mooie gebouwen, leuke wijkjes, musea én hotels vanwaar je jouw rondreis kunt beginnen. Ook vind je hier veel autoverhuur bedrijven, waardoor het huren van een auto na je vlucht of treinreis gemakkelijk gaat. Vooraf een auto huren? Kijk dan eens op EasyTerra.nl, via hen kun je namelijk heel makkelijk verschillende aanbieders vergelijken. Huurauto geregeld? Dan zijn er een aantal dingen waar je in Parijs wilt zijn geweest zijn:

  •  Champs-Élysées: Dit is een van de meeste bekende en grootste straten van Parijs. Je vindt hier luxe winkels, cafeetjes en je kunt naar de Arc de Triomphe lopen.
  • Eiffeltoren: Natuurlijk mag je de Eiffeltoren zeker niet overslaan als je in Parijs bent. Op een zonnige dag kun je in het park picknicken en een wandeling naar de top is ook geen afrader.
  • Louvre: Als je nog nooit in Parijs bent geweest, hoort het Louvre museum ook op jouw to do lijstje te staan. In dit museum vind je namelijk het welbekende schilderij de Mona Lisa.
  • Centre Pompidou: Ook dit museum is een aanrader en vind je bovendien in een gezellige wijk waar ook veel winkels zijn te vinden. Vergeet bovendien de vijver niet te bekijken, daar staan allerlei kleurrijke beelden in.

Festiviteiten in Avignon

Het is een stuk rijden vanaf Parijs, maar hé dat hoort bij roadtrip. Na zo’n 6 uur autoroute ben je namelijk in Avignon. Deze stad leeft helemaal op in de zomer. In Avignon vindt namelijk in de maand juli het Festival van Avignon plaats. De zonovergoten stad wordt dan gevuld met allerlei muzikanten, toneelspelers en dansers. Avignon tovert zich om tot een decor voor straattheater. Wanneer je in de zomer een roadtrip maakt door Frankrijk, mag deze stad dan ook zeker niet worden overgeslagen. Naast het festival vind je in Avignon het Palais des Papes. Een indrukwekkend gebouw in gotische stijl. Andere bezienswaardigheden zijn Pont d’Avignon, Place de l’Horloge, de stadsmuren en de Cathedrale Notre-Dame des Doms.

Relaxen aan de kust bij Nice

Gelegen in het zuiden, dicht bij de grens met Italië, vind je Nice. Deze stad ligt aan de kust bij de Middelandse Zee en ultiem relaxen kan hier dan ook als geen ander. Je vindt hier leuke en mooie stranden zoals Castel Plage, Neptune Plage of Phare et Digue. Maar maak ook even een wandeling door de haven en kijk je ogen uit bij alle grote jachten die er zijn aangemeerd. Hier vind je bovendien ook leuke restaurantjes waar je onder meer kunt genieten van salade nicoises, baguette’s of schepijs. Verder is het leuk om met de auto een uitstapje te maken naar het dichtbij gelegen Monaco.

Lees alle tips voor het maken van een roadtrip door Frankrijk!

Meer roadtrip tips lezen