Mooiste stranden Karpathos

Dit zijn ze: De aller mooiste stranden van Karpathos!

Karpathos is in vergelijking met Griekse eilanden als Kreta of Kos nog redelijk onbekend. Toch gaan er steeds meer toeristen en reisjes heen. Al is er al sinds 1970 een vliegveld op het eiland gebouwd waarbij in 1986 een langere start- en landingsbaan in gebruik is gegaan. De reden dat steeds meer reizigers naar Karpathos gaan is misschien te verklaren door de mooie stranden die je er vindt. Het water is rondom Karpathos op veel plekken super helder en blauw, waardoor snorkelen er goed kan. Anderzijds kun je bij sommige stranden erg goed surfen, terwijl je ook genoeg mooie stranden op Karpathos vindt die vooral perfect zijn om gewoon lekker te luieren. Van de mooiste stranden van Karpathos hebben we een lijstje gemaakt. Zo weet je precies wat je niet moet missen als je naar Karpathos op vakantie gaat!

De mooiste stranden van Karpathos

→ Tip: Ga net als ons met Eliza was here naar Karpathos
→ Lees ook: Wat te doen op Karpathos

Grieks eiland karpathos mooiste stranden

1. Lefkos

Onze favoriet op Karpathos was het strandje Lefkos. De baai van Lefkos ligt aan de westkust van Karpathos, normaal gesproken de wat meer winderige kant, maar doordat Lefkos in een afgesloten baai ligt waait het er amper. Bij dit zandstrand vind je een paar hotels en restaurantjes, hierdoor is het er iets levendiger en kun je er ook goed eten. Wat ook opviel is dat het zand er ontzettend fijn is, je komt hier dus geen kiezels of stenen tegen en je loopt dus zo de zee in.

2. Achata Beach

Achata ligt niet al te ver van Karpathos stad af. Dit strand wordt gekenmerkt door een kiezelstrand en de baai ligt  tussen de bergen in. Er komen hier veel locals om te zwemmen en dat komt waarschijnlijk doordat er niet veel hotels in de buurt te vinden zijn. Achata voelt als een verlaten strandje aan, maar is zeker de moeite waard. Je kan hier namelijk ook ontzettend goed snorkelen. Oh en vergeet ook niet even naar de bergen te kijken, want her en der kun je zeker een berggeitje spotten.

3. Michaliou Kipos

Bij het strand Michaliou Kipos vind je bijzondere rotsformaties bij het strand. De rotsen zijn er gebogen waardoor je er op sommige plekken doorheen kunt kijken. Toch zijn niet alleen de rotsen bij Michaliou Kipos bijzonder, het zand bij dit strand kan soms ook een roze kleur hebben. Verder kan het hier soms hard waaien, waardoor dit strand vooral perfect is als je van surfen houdt.

4. Kyra Panagia

Op zo’n 15 kilometer vanaf Karpathos Stad vind je het strandje Kyra Panagia. Een fotogeniek strandje door het witte gebouwtje met rode koepel dat aan een van de uiteindes van de baai is gebouwd. Net als Apella en Achata is dit een van de meer populaire stranden van Karpathos.

5. Apella Beach

Iets verder dan Achata vind je Apella, een strand dat is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de Middellandse zee en Griekenland. Dit was dus ook zeker een reden voor ons om een kijkje te nemen! Apella is een kiezel/ zandstrand dat verborgen ligt tussen de groene bergen. Dat ongerepte groen in combinatie met het helder blauw van de zee zorgt voor een waanzinnig uitzicht. Net als bij veel andere stranden op Karpathos kun je ook hier goed snorkelen. Verder heb je hier ook geen parasol nodig, want als je de zon even zat bent zoek je gemakkelijk de schaduw op onder een van de bomen aan de rand van het strand.

6. Arkassa

Net zoals Lefkos aan de westkust ligt, ligt Arkassa ook aan de westkust van Karpathos. Bij dit strandje vind je een klein dorpje met verschillende restaurants en hotels, maar ook een strandje waarop ligbedden en parasols zijn te vinden.

Meer mooie stranden op Karpathos ontdekken?

Ga bijvoorbeeld ook naar deze stranden als je op Karpathos bent:

  • Pigadia: Een heerlijk zandstrand waar je super fijn kan zwemmen
  • Afiartis: Ook hier vind je een fijn strand van zand, wind om te windsurfen en heerlijk blauw water
  • Amoopi: Als je een dagje wilt strandhoppen, dan ga je naar Amoopi, daar zitten verschillende stranden
  • Diakofti Beach: Hier vind je ook fel blauw zeewater en een soort schiereilandje in zee
  • Amopi: Een super mooi baaitje met fonkel blauw water

Meer lezen over mooie stranden in Griekenland of Karpathos?

We hebben ook een artikel geschreven over de mooiste stranden van Kreta en hier vind je meer tips over wat te doen op Karpathos naast luisteren en genieten van de zon, zee en het strand.

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen