Karpathos is in vergelijking met Griekse eilanden als Kreta of Kos nog redelijk onbekend. Toch gaan er steeds meer toeristen en reisjes heen. Al is er al sinds 1970 een vliegveld op het eiland gebouwd waarbij in 1986 een langere start- en landingsbaan in gebruik is gegaan. De reden dat steeds meer reizigers naar Karpathos gaan is misschien te verklaren door de mooie stranden die je er vindt. Het water is rondom Karpathos op veel plekken super helder en blauw, waardoor snorkelen er goed kan. Anderzijds kun je bij sommige stranden erg goed surfen, terwijl je ook genoeg mooie stranden op Karpathos vindt die vooral perfect zijn om gewoon lekker te luieren. Van de mooiste stranden van Karpathos hebben we een lijstje gemaakt. Zo weet je precies wat je niet moet missen als je naar Karpathos op vakantie gaat!

De mooiste stranden van Karpathos

1. Lefkos

Onze favoriet op Karpathos was het strandje Lefkos. De baai van Lefkos ligt aan de westkust van Karpathos, normaal gesproken de wat meer winderige kant, maar doordat Lefkos in een afgesloten baai ligt waait het er amper. Bij dit zandstrand vind je een paar hotels en restaurantjes, hierdoor is het er iets levendiger en kun je er ook goed eten. Wat ook opviel is dat het zand er ontzettend fijn is, je komt hier dus geen kiezels of stenen tegen en je loopt dus zo de zee in.

2. Achata

Achata ligt niet al te ver van Karpathos stad af. Dit strand wordt gekenmerkt door een kiezelstrand en de baai ligt  tussen de bergen in. Er komen hier veel locals om te zwemmen en dat komt waarschijnlijk doordat er niet veel hotels in de buurt te vinden zijn. Achata voelt als een verlaten strandje aan, maar is zeker de moeite waard. Je kan hier namelijk ook ontzettend goed snorkelen. Oh en vergeet ook niet even naar de bergen te kijken, want her en der kun je zeker een berggeitje spotten.

3. Michaliou Kipos

Bij het strand Michaliou Kipos vind je bijzondere rotsformaties bij het strand. De rotsen zijn er gebogen waardoor je er op sommige plekken doorheen kunt kijken. Toch zijn niet alleen de rotsen bij Michaliou Kipos bijzonder, het zand bij dit strand kan soms ook een roze kleur hebben. Verder kan het hier soms hard waaien, waardoor dit strand vooral perfect is als je van surfen houdt.

4. Kyra Panagia

Op zo’n 15 kilometer vanaf Karpathos Stad vind je het strandje Kyra Panagia. Een fotogeniek strandje door het witte gebouwtje met rode koepel dat aan een van de uiteindes van de baai is gebouwd. Net als Apella en Achata is dit een van de meer populaire stranden van Karpathos.

5. Apella

Iets verder dan Achata vind je Apella, een strand dat is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van de Middellandse zee en Griekenland. Dit was dus ook zeker een reden voor ons om een kijkje te nemen! Apella is een kiezel/ zandstrand dat verborgen ligt tussen de groene bergen. Dat ongerepte groen in combinatie met het helder blauw van de zee zorgt voor een waanzinnig uitzicht. Net als bij veel andere stranden op Karpathos kun je ook hier goed snorkelen. Verder heb je hier ook geen parasol nodig, want als je de zon even zat bent zoek je gemakkelijk de schaduw op onder een van de bomen aan de rand van het strand.

6. Arkassa

Net zoals Lefkos aan de westkust ligt, ligt Arkassa ook aan de westkust van Karpathos. Bij dit strandje vind je een klein dorpje met verschillende restaurants en hotels, maar ook een strandje waarop ligbedden en parasols zijn te vinden.

Meer lezen over mooie stranden en Karpathos?

We hebben ook een artikel geschreven over de mooiste stranden van Kreta en hier vind je meer tips over wat te doen op Karpathos naast luisteren en genieten van de zon, zee en het strand.

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen

Over de auteur

Michel
Travelblogger

Michel heeft drie grote liefdes. De eerste heeft alles met muziek te maken, maar deze zangeres reist (ondanks dat ze een beetje vliegangst heeft) ook maar wat graag de wereld rond. Ze bezocht landen als Myanmar en Thailand, maar wordt ook blij van strandbestemmingen in Europa. En haar lievelingseten? Dat is ijs, ijs en nog meer ijs!

3 reacties

 1. Athina

  Karpathos is heerlijk, ik kom er al 11 jaar! Uit ervaring weet ik daarom dat het vliegveld er niet pas 4 jaar is.. maar al 20 jaar. Sinds ik er in 2004 kom, kom ik er per vliegtuig en mijn ouders zijn al eens in 1994 er per vliegtuig geweest. Wellicht een tip om aan te passen in het artikel ;)

  Beantwoorden
  • Paul Visscher

   ben 9 x op Karpathos geweest ( 1 e keer begin jaren 90 ) . dat was de eerste keer dat lijnvluchten rechtstreeks vanaf Schiphol naar Karpathos vlogen ! Daarvoor ging men via Rhodos met kleiner vliegtuig naar dit eiland !! Karpathos is absoluut mijn eiland en ga in mei voor de 10 e keer !! Heerlijk !!!!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2