mooiste stranden Zakynthos Cameo Island

De mooiste stranden van Zakynthos? Hier vind je de beste bewaarde baaien én meest populaire strandjes

Wat zijn de mooiste stranden op Zakynthos? Wij gingen tijdens onze Zakynthos vakantie (ooohw en we sliepen hier, check sowieso even hoe romantisch dit was!) op zoek naar de best bewaarde baaitjes en bezochten ook de meest populaire strandjes, zoals Laganas maar ook het wereldwijd bekende Navagio oftewel Shipwreck Beach en het uber romantische Cameo Island in de buurt van Agios Sostis. Lees gauw verder en ontdek onze 7 favoriete stranden van Zakynthos (tip: je hebt een huurauto nodig om overal te komen):

7 x de leukste en mooiste stranden van Zakynthos

→ Tip: Ga met Eliza was here naar Zakynthos (je vlucht, hotel én huurauto boek je in 1 keer)
→ Leuke plek om te overnachten: Liuba Houses
→ Zelf je huurauto regelen? Check dan Sunny Cars

Dafni Beach

Mooiste stranden Zakynthos Dafni beach restaurantje-2

Mooiste stranden Zakynthos Dafni beach restaurantje

1. Dafni

Dafni Beach is om verschillende redenen echt heel leuk. Je vindt er diverse hippie strandtentjes waar je gratis gebruik mag maken van de ligbedjes en kunt lunchen met smoothies, verse vis of een heerlijk Griekse salade. Je kan er perfect snorkelen en zwemmen, het water is niet te diep en fantastisch blauw van kleur. Maar misschien wel de leukste reden waarom Dafni Beach tot onze favoriete stranden op Zakynthos behoord, is omdat er overal op het strand houten rekjes staan die schildpadden nestjes beschermen. Elk jaar komen hier schildpadden naar het strand om eitjes te leggen. Erg bijzonder en met geluk zie je tijdens het snorkelen zelfs een schildpad zwemmen! De weg naar Dafni Beach is trouwens redelijk pittig, het is een hobbelige dirt road die soms flink stijl naar beneden gaat, maar als je met een goede auto rijdt is het prima te doen. Scooters hadden soms wat meer moeite zagen we, maar als je de tijd neemt kom je er vanzelf.

Cameo Island

Zakynthos Cameo Island romantischZakynthos Cameo Island-3 Zakynthos Cameo Island-6mooiste stranden Zakynthos Cameo Island

2. Cameo Island / Agios Sostis

Dit eilandje ligt naast het drukke Laganas en het pitoreske Agios Sostis. Het is misschien wel het meest romantische eilandje van heel Griekenland en wordt meer dan eens Love Island genoemd. Meerdere keren per week trouwen hier stellen maar ook als je simpelweg een middagje naar Cameo Island gaat, snap je waarom zoveel mensen het zo’n romantisch eiland vinden. Boven de turquoise zee wapperen in een baai van het eilandje meters lange witte doeken. Neem een frisse duik onder de giga grote doeken of geniet met een drankje onder een van de rieten parasollen. Toch is niet alleen de verborgen baai een feestje om te ontdekken, ook de loopbrug naar Cameo Island is enorm fotogeniek. Als je naar Cameo Island wilt kun je het beste voor 14:00u gaan, daarna heb je grote kans dat er stellen trouwen en kun je niet zwemmen bij het eilandje. Ook moet je een paar euro meenemen, want je betaald 5,- euro entree en met je entreekaartje kun je vervolgens een gratis drankje halen.

Shipwreck Beach

Zakynthos shipwreck Zakynthos shipwreck beach-3Zakynthos shipwreck beach

3. Navagio Beach, oftewel Shipwreck Beach, de must do van Zakynthos

Volgens heel wat bezoekers van Zakynthos is Shipwreck Beach het allermooiste strand van het eiland en behoort het zelfs tot de mooiste stranden van Europa. Je kan er naartoe met een boot, maar wij vonden het toffer om het van bovenaf te bekijken. Vanaf het viewpoint bij Navagio Beach heb je namelijk een spectaculair uitzicht op het scheepswrak dat ooit op het strand is aangespoeld. Ga lekker vroeg, wij waren er zelfs al rond 8 uur ‘s ochtends, als je het strand onaangetast wilt zien en zonder bootjes. Ga je wat later, dan is de baai wel mooier verlicht omdat het zonlicht beter op het strand valt, maar zul je ook meer mensen en bootjes zien aanmeren.

Limnionas

Mooiste stranden Zakynthos Limnionas-3 Mooiste stranden Zakynthos LimnionasMooiste stranden Zakynthos Limnionas-5

4. Limnionas

Bij Limnionas kun je zwemmen en snorkelen tussen de rotsen. Je kan er schuilen voor de zon in oude vissershuisjes en je kan er in zee springen als een pro. Een avontuurlijk strand, maar tegelijkertijd ook een chill strand waar je met gemak een dag blijft. Blijf zeker niet in de strandtent hangen, maar loop echt naar beneden naar de rotsen en duik vanaf daar de zee in. Wie durft zwemt naar wat grotten aan de overkant!

Tip: Dit zijn de leukste accommodaties op Zakynthos

Contessina (luxe)
Cavo Vezal
Zante Mari
Casa del Mar (budgetproof)
Azzure Vista
Kouros Hills

Porto Roxa

Mooiste stranden Zakynthos Limnionas-2

5. Porto Roxa

Helaas ben ik hier zelf niet geweest, maar een van de andere reisbloggers van We Are Travellers wel. Lees hier alles over de 10 bezienswaardigheden van Zakynthos en ontdek daar meer over Porto Roxa. Dit strandje ligt in de buurt van Limnionas en is een relaxt strandje waar je kan chillen op hangende ligbedden die net lijken op reusachtige schommels. Het ziet er echt magisch uit!

Agios Sostis

Leukste stranden Zakynthos Olijven zakynthos Meloenen fruit zakynthos

6. Agios Sostis

Agios Sostis is een lekker vakantiestrand waar wij vaak zijn geweest doordat ons appartement Grantzaos Villas hier zo dichtbij lag dat we via Eliza was here hadden geregeld. We konden vanaf onze villa binnen een paar minuten naar Agios Sostis lopen en het strand zelf is een smal zandstrandje waarop verschillende ligstoeltjes met parasols staan. Daar kun je vaak gratis gebruik van maken. Uiteindelijk hebben wij vaak bij Boomerang gelegen, waar de Pita Giros niet meer dan 2,50 euro kost en de verse jus ook super goed smaakt. Wij vonden het wel zo netjes om ook daar te lunchen als we van hun parasol en ligbedjes gebruik maakten, maar het was niet per se verplicht zolang je maar geen consumpties van andere tentjes mee nam. Wat verder leuk is aan Agios Sostis is dat je vanaf hier ook gemakkelijk een bootje kan huren en zo naar turtle island kan of andere goed verborgen baaien kan varen. Verder wandel je ook zo naar Cameo Island en je kan zelfs de witte doeken soms zien wapperen als je op Agios Sostis ligt. Andere leuke restaurantjes in Agios Sostis zijn El Greco en Ole Ole. Check Eliza was Here als je ook in Agios Sostis wilt overnachten.

Laganas

Mooiste stranden Zakynthos Laganas

7. Laganas

Als je zin hebt om uit te gaan, dan wil je naar het uitgestrekte strand Laganas. Hier komen ook veel Engelsen, dus besef waar je aan begint. Maar omdat er zoveel toeristen komen heb je ook veel keuze in restaurantjes en gezellige bars. Dit strand is misschien wel het meest populaire strand kijkend naar hoeveel mensen er komen en het is ook een van de meest lang gerekte stranden. Je kan eventueel vanaf Agios Sostis via Cameo Island en de zee doorlopen naar Laganas.

Benieuwd hoe je het best een tripje naar Zakynthos kunt plannen?

Op de reisjes van Eliza was here zijn wij eigenlijk altijd gek, als je namelijk daar je vakantie boekt dan betaal je een prijs voor zowel je vliegticket, hotel en een huurauto. Alles is dus in een klap geregeld én ze zorgen dat je echt in een bijzonder en knus hotelletje slaapt. Leuke plekjes waar ze kunnen laten logeren zijn bijvoorbeeld Azzure Vista of Kouros Hills, maar ze hebben ook andere accommodaties!

Hoef je niet per se een huurauto? Kijk dan hier naar:

Kijk ook eens naar het aanbod van TUI. Als je via TUII je Zakynthos vakantie boekt dan krijg je ook alles voor één prijs, alleen je huurauto zit er vaak niet bij inbegrepen. Je vlucht, transfer naar het hotel en je overnachting dus wel! Mooie accommodaties van TUI zijn Cavo Vezal en Zante Maris!

Alles zelf regelen voor je Zakynthos vakantie

Regel je het liefst alles zelf? Dat kan ook, kijk dan eens hiernaar:

Wat zijn leuke plekken om te overnachten als je naar de mooiste stranden van Zakynthos wilt?

Wij hebben op twee verschillende plekken overnacht tijdens onze Eliza was here reis naar Zakynthos. De eerste plek bestond uit Sea View Castle Zakynthos. Hier slaap je als het ware in een Grieks kasteeltje met uitzicht op zee. Er zijn twee zwembaden, ons appartement had een romantische vide en je rijdt vanaf Sea View Castle Zakynthos zo naar Argassi. Dit is een van de gezelligste kustplaatsjes van het hele eiland. Ook ligt Dafni Beach erg dichtbij, dus dat is ook prettig als je dat gedeelte van het eiland wilt ontdekken.

De tweede plek waar we dankzij Eliza was here hebben overnacht is Grantzaos Villas, deze locatie ligt bij Agios Sostis en je kan vanaf de appartementjes zo naar het strand lopen en naar het prachtige Cameo Island. In de buurt van Grantzaos Villas hebben wij heerlijk gegeten, onder andere bij El Greco en bij Ole Ole. Proef bij Ole Ole zeker de Bifteki gevuld met feta, die is fantatisch! Wat zo leuk was om twee appartementjes te hebben tijdens onze vakantie van een week, is dat je verschillende delen van het eiland dan gemakkelijker ontdekt. Vanuit Grantzaos Villas konden we zo naar Cameo Island, maar ook beter doorrijden naar Shipwreck Beach en Limnionas. Terwijl we vanuit Sea View Castle Zakynthos juist makkelijk naar Dafni Beach, Zakynthos Stad en Argassi konden.

Een andere aanrader om eens bij te kijken is ByJune, zij bieden ook super fijne en kleinschalige accommodaties aan op Zakynthos. Een knus plekje waar je via hun kan overnachten is bijvoorbeeld Liuba Houses!

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen