Taalreizen taal in het buitenland leren

Taalreizen: 5 toffe steden om een taalcursus te volgen!

De beste (en leukste) manier om een andere taal écht onder de knie te krijgen, is toch wel door naar het buitenland te gaan en daar een taalcursus te volgen. Je krijgt dan veelal les van een local die de taal vloeiend spreekt, maar door een taal in het buitenland te leren word je ook tijdens alledaagse dingen als het ware gedwongen om te oefenen. Een baguette of croissant bestellen in Frankrijk bijvoorbeeld? Grote kans dat de plaatselijke bakker alleen Frans verstaat. Een biertje doen in Spanje? Grote kans dat je er alleen twee mee krijgt als je het in het Spaans zegt. Maargoed, waar kun je gemakkelijk en goede taalreizen boeken? En waar ga je uiteindelijk heen? Hieronder vind je 5 toffe steden waar je perfect een andere taal kunt leren!

5 toffe steden om een taalcursus te doen

Taalreizen taal in het buitenland leren

Spaans leren in Spanje: Madrid

Spanje is natuurlijk het ideale land om Spaans te leren. Wij raden je echter aan om juist niet voor Barcelona te kiezen als je in Spanje een taalcursus gaat volgen, omdat de kans groter is dat veel mensen daar ook Engels spreken. En je gaat natuurlijk naar Spanje om Spaans te leren, niet om je Engels te oefenen…! Kies daarom voor een wat kleinere stad, zoals Madrid of Malaga. Hier zul je op meer plekken echt je Spaans moeten gebruiken om jezelf begrijpbaar te maken. Ga je liever wat verder weg? Dan kun je natuurlijk ook naar Zuid-Amerika vertrekken en in een stad als Buenos Aires je Spaans opkrikken. Dit kan meteen een goed beginpunt zijn van een langere reis. Als je in Zuid-Amerika gaat backpacken, kan het namelijk ook enorm handig zijn (en soms noodzakelijk) om een woordje Spaans te spreken.

Frans leren in Frankrijk: Nice

Het is een feit dat de meeste Fransen geen Engels spreken. Als je dus naar Frankrijk gaat voor een taalreis, is de kans groot dat je vaak je net geleerde Frans meteen in de praktijk moet brengen. Dat geldt zowel voor de grootste steden als de wat kleinere. Of je nou naar Parijs gaat of naar een wat kleinere stad als Nice, dat maakt dus eigenlijk niet uit. In de meeste winkels of cafeetjes is Frans waarschijnlijk de enige taal die gesproken wordt en tijdens een taalreis naar Frankrijk zal je jouw Frans volop kunnen oefenen.

Engels leren in Engeland: Cambridge

Je kunt natuurlijk naar Amerika gaan om Engels te leren, maar ga je naar Engeland op taalreis dan is de kans groot dat je met zo’n mooi, chic accent terug komt. Bovendien kun je in Engeland een Cambridge Certificate for Advanced English behalen, dat wereldwijd erkend wordt als certificaat voor professioneel Engels. Dit kan handig zijn als je een baan in het buitenland gaat zoeken, maar ook als je in het buitenland wilt studeren of zelfs wilt emigreren. Leuke steden om naartoe te gaan in Engeland? Londen zal bij velen de nummer één keuze zijn, maar ook steden zoals Cambridge, Bristol of Manchester zijn aanraders.

Italiaans leren in Italië: Rome

Als je de film Eat, Pray, Love met Julia Roberts hebt gezien dan droom je waarschijnlijk net als ons ook van een taalreis naar Italië. Of misschien moeten we beter zeggen, een taal én eet reis. Want Italiaans leren in Italië gaat uiteraard ook gepaard met goddelijk Italiaans eten. De meest romantische stad om Italiaans te leren? Dat is natuurlijk Rome! Deze stad is net een gigantisch museum, de ene straathoek is namelijk nog mooier dan de andere. Bovendien kun je vanuit Rome ook gemakkelijk gave excursies maken naar andere steden zoals bijvoorbeeld Florence of Napels. Lees hier alles over het lekkerste eten in Rome of ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Rome.

Duits leren in Duitsland: Berlijn

Ook bij onze buren kun je natuurlijk gaan studeren in het buitenland! Duitsland is immers het perfecte land om Duits te leren en de leukste plek om dat te doen is in Berlijn, Hannover of Hamburg. Door velen wordt de stad Hamburg gezien als “het nieuwe Berlijn”, terwijl Hannover juist een knussere Duitse stad is waar veel mensen eigenlijk nog veels te weinig vanaf weten. Lees hier meer over Hannover of ontdek juist de hippe stad Hamburg!

Meer lezen over taalreizen?

Lees ook: