Tips Rome: Waar lekker eten in Rome?

Buongiorno! Come stai? Onlangs ben ik naar de stad van de Trevi Fontein en het Colosseum geweest, maar weet je wat? Vergeet al die bezienswaardigheden en schuif in Rome vooral bij zoveel mogelijk restaurantjes aan! Voordat ik naar Rome ging, had ik namelijk niet eens dromen over zulke lekkere Tiramisu of Quattro stagioni pizza’s. Maar hmmmm eten in Rome is zó goddelijk lekker en eigenlijk denk ik dat die dagen in de hoofdstad van Italië mijn smaakpapillen voor altijd hebben veranderd. Hoe kan ik ooit nog genieten van een pizza of tiramisu van de appie!?

Op zoek naar smaaksensaties? Dan moet je hier eten in Rome

Omdat ik iedereen een vergelijkbare smaaksensatie gun heb ik een lijstje van mijn favoriete eettentjes gemaakt. Deze vind je, inclusief adressen, hieronder. Zorg trouwens wel dat je een goede kaart of reisapp van Rome bij de hand hebt als je op zoek gaat, want sommige verborgen pareltjes zul je anders nooit vinden. Zelf vond ik de gratis app Navfree Italië erg handig, deze kun je namelijk ook offline gebruiken en je ziet direct waar je zelf loopt maar ook waar je eindbestemming is. Maar goed, genoeg over apps, het is tijd voor lekker eten dus buon appetito!

De tip voor de beste pizza van Rome – Baffetto

Bij Baffetto is het gebruikelijk om in de rij te staan als je een plekje wilt bemachtigen in het ietwat ouderwetse pizzaria restaurant. Maar don’t judge this restaurant by it’s cover, want echte Romeinen komen van heinde en verre om hier een Quatro Stagioni, Pizza Margarita of Anti Pasti te eten. De dunne bodem die rijk belegd is met kazen, groentes en eventueel vlees of vis zorgen dat pizza’s echt verrukkelijk zijn. Schrik overigens niet van de obers, want die kunnen net zoals dat de inrichting niet helemaal je van het is, soms wat bot uit de hoek komen. Ik at hier onder meer een Quatro Stagioni, Pizza Salami en Pizza Vegetariana. De Chianti rode wijn was ook aan te raden.

De beste pizza eet je hier: Via del Governo Vecchio, 114

De tip voor de beste tiramisu van Rome – Pompi

Waarschijnlijk zul je even de metro moeten nemen als je bij Pompi wilt genieten van een of meerdere dolci. Je vindt Pompi namelijk bij het Re di Roma metrostation. Daar kun je komen door je bij Termini in een drukke metro te wurmen en met de rode lijn richting Anagnina te reizen. Toch is deze reis het meer dan waard, want eenmaal aangekomen en te zijn neergestreken op het zonnige terras kun je gaan genieten van werelds beste tiramisu. Ik raad je wel aan de klassieke tiramisu te kiezen, die vonden wij na een uitgebreid onderzoek het lekkerst. Naast tiramisu kun je hier overigens ook lekkere koffie drinken, ijs eten en er zijn ook genoeg Italianen die zich storten op een van de vele gebakjes.

De beste tiramisu eet je hier: Via Albalonga, 9

De tip voor het beste ijs van Rome – Giolitti

Waar goed eten is in Rome, staat eigenlijk een rij. Net zoals bij Baffetto is dat dan ook niet anders bij Giolitti. Dit is wat mij betreft veruit de aller aller aller beste ijswinkel ooit en dat zegt een ex-ijsjesschepster, dus enige verstand heb ik er wel van. Ten eerste kies je bij de kassa, die je gelijk vindt als je binnen komt, voor een small, medium of large gelato. De large durfde ik zelf niet aan, maar medium moet je zeker nemen. Wachtend in de rij kom je steeds dichter bij de ijschaos waar reizigers en italianen bijna schreeuwend aan de ijsscheppers proberen duidelijk te maken welke smaken ze willen: “Cone or a cup?” – “A cone is okay! With Nocciola e Fragola!” – “You need to pick 3 flavours!” – “Aaah okay! Wait, i don’t know, let me think! limoncello?” – “Si! Whipped cream?” –  “Ehm… hell yes, why not! Grazie!”. Vechtend uit de rij mét mega ijsje kom je uiteindelijk buiten waar je je het best kunt werpen op een van de stoepjes. Ga daar lekker zitten in de zon, vergeet even al het spektakel en… geniet!

De beste gelato eet je hier: Via degli Uffici del Vicario, 40

Beste pasta van Rome – Maccheroni

Via het Piazza Navona liepen we in de richting van restaurant Maccheroni, maar na een paar verwoede pogingen pakten we toch maar onze kaart erbij want Piazza delle Coppelle leek onvindbaar. Totdat dus bleek dat we nog een paar kronkelige straatjes verwijderd waren van wat de beste pasta ooit zou zijn, we moesten alleen nog wat verder verdwalen in de kleine steegjes. Uiteindelijk was daar dan het restaurant en wat hebben we lekker gegeten bij Maccheroni! Van de gnocchi met gorgonzola peer saus tot de penne met pittige tomatensaus en van het kaasplankje tot aan de wijn, alles was lekker en de bediening ook nog eens super vriendelijk.

De beste pasta eet je hier: Piazza delle Coppelle

Jouw Rome tips?

En welke tip gaat zeker op jouw verlanglijstje voor je volgende stedentrip naar Rome? Of vind je dat we iets zijn vergeten in het lijstje van plekken waar je het beste eten in Rome vindt? Laat het weten in een reactie hieronder!

Oh en zoek je nog een vliegticket of leuk hotelletje?

Ben je nog druk bezig met de voorbereidingen van jouw Rome reis en zoek je nog een vliegticket? Dan moet je zeker eens hier of hier kijken voor goedkope deals. Leuke hotels zijn er natuurlijk ook genoeg, kijk bijvoorbeeld eens hier voor hotels, daar hebben ze vaak leuke acties. En tot slot een laatste tip, een fiets huren is in Rome ook geel gaaf.