rondreis amerika unesco philadelphia independence hall_

5 x Philadelphia bezienswaardigheden die je wil zien

Vandaag neem ik jullie mee naar een deel van mijn backpackavontuur van afgelopen zomer! Oftewel verhalen over het Amerikaanse Philidelphia, maar ook over Maya tempels, guacamole, paradijselijke stranden en koloniale stadjes! Vriendlief en ik vlogen deze zomer namelijk Mexico en hadden daarvoor een stopover in Philadelphia. Ben je benieuwd welke bezienswaardigheden je tijdens zo’n stopover of trip naar Philadelphia sowieso wilt zien? We hebben onze favoriete Philadelphia bezienswaardigheden hieronder op een rij gezet:

5 x Philadelphia bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden wil je zien in Philadelphia

Vrijdagmiddag kwamen we aan in Philadelphia. We moesten zo’n 22 uur wachten tot we onze tweede vlucht naar Cancun konden nemen, dus we hadden genoeg tijd om een deel van de stad te verkennen! First stop: via de talloze skyscrapers naar de Liberty Bell en Independence Hall.

1. Liberty Bell & Independence Hall

Als je in Philadelphia bent, ben je bijna verplicht om een blik te werpen op de Liberty Bell: Hét symbool van de vrijheid. Toch was deze toeristische highlight wat mij betreft niet erg spectaculair, al zou je anders verwachten kijkend naar de lange rij voor de ingang. Het museum is klein en vanaf buiten kun je ook gemakkelijk een blik op de beroemde Liberty Bell werpen. Van de City Hall en het LOVE park ging mijn reizigershart eigenlijk harder kloppen! Toch staat de Indepence Hall wel degelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dit komt niet zozeer door de buitenkant van het gebouw of omdat het een architectonisch hoogstandje is maar omdat hier op 4 juli 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd aangenomen. Waarom de Liberty Bell zo bijzonder is? Deze klok is een van de bekendste symbolen van de Amerikaanse Onafhankelijkheid maar is ook een icoon voor vrijheid in het algemeen.

Independece Hall

rondreis amerika unesco philadelphia independence hall_

2. Geen bezienswaardigheid maar een handige tip: Free lugage storage bij het Mariott hotel

In Philadelphia zijn nergens lockers te vinden. Op het vliegveld niet, bij de metro niet en bij treinstations niet. We kregen te horen dat de lockers zijn weggehaald in verband met de verhoogde kans op een terroristische aanslag. Even je backpack voor een middag wegleggen is in Philly dus best een opgave. Onze tip: Maak gebruik van de free luggage storage van het downtown Marriott hotel!

3. Philly’s Art Market in het historical center

De echte highlight van onze middag in Philadelphia was de art market in het historische centrum. Deze markt wordt altijd op de eerste vrijdag van de maand gehouden en eigenlijk kwamen we daar pas achter nadat een meisje het ons vertelde toen we op een bankje aan het lunchen waren. Totaal onverwachts dus, maar daardoor misschien des te leuker!

Art Market

philadelphia bezienswaardigheden

4. Geniet tijdens First Friday ook van live muziek bij de Benjamin Franklin Bridge

Tijdens de First Friday vind je buiten allerlei soorten kraampjes waar kunstenaars hun posters en schilderijen verkopen. Maar ook de vele expositieruimtes openen hun deuren en lokken mensen naar binnen met lekkere hapjes. Verder kon je bij de Benjamin Franklin Bridge genieten van live optredens en was er ook een leuke vintage markt. Jammer genoeg werd ik alleen verliefd op een veel te grote lamp (zie de foto bovenaan met de &-lamp) en heb ik niks kunnen meenemen. Maar goed, misschien is dat een goede reden om ooit nog eens terug te gaan!

Love Park

Philadelpia bezienswaardigheden USA

5. LOVE sign in het Love Park in Philadelphia

Een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Philadelphia is toch wel Love Park waar een heel groot kunstwerk staat gemaakt van de letters die het woord LOVE vormen. Je vindt het park midden in de stad en is gemaakt door Robert Indiana.

De bezienswaardigheden in Philadelphia vonden wij stiekem leuker dan verwacht!

Voordat we deze zomer op reis gingen, kreeg ik te horen van de bijnaam Killadelphia (deze bijnaam kreeg Philadelphia vanwege het hoge aantal moorden dat er plaatsvindt). Daardoor had ik eigenlijk lage verwachtingen van de stad en ik moet toegeven dat ik zelfs een beetje bang was. Nu we er zijn geweest, ben ik eigenlijk aardig omgeslagen. Vooral het historische centrum is erg gezellig en voor een paar dagen is Philadelphia zeker de moeite waar om te bezoeken. Mocht je er ooit heen gaan, dan zou ik het alleen wel zo proberen te plannen dat je First Friday ook mee kunt maken!

En dan deel twee van onze reis, na onze stopover gingen we naar Cancun!

Zoals je hierboven al even kon lezen hebben we tijdens deze trip niet alleen deze Philadelphia bezienswaardigheden gezien, maar zijn we doorgereisd naar Mexico. Onze eerste stop na Philadelphia? Cancun!

Slapen in een te luxe resort

Na onze middag in Philadelphia hebben we eigenlijk een nogal slapeloze nacht gehad op het vliegveld. Maar gelukkig, ook al ben ik normaal gesproken niet zo van die imposante hotels, hadden we in Cancun een uber-de-luxe resort geboekt: The Royal Caribbean! Inclusief mega groot zwembad, persoonlijke concierge (Ze hadden zelfs een hotel lied gemaakt op Ghostbusters, alleen was de tekst veranderd in “Who are you gonna call? Concierge!”) en shuttle bus service. Ergens een beetje verschrikkelijk.. maar na een jaartje ploeteren voor je master en een lange reis, is je vakantie zo beginnen ook wel erg lekker.

Cancun, oogverblindend mooi

Bovendien is de zee in Cancun oogverblindend mooi (en dat bedoel ik letterlijk, want zonder zonnebril zie je ‘s middags op het strand vrij weinig) en snap ik beter dat zoveel mensen hier naartoe op vakantie gaan. Na drie dagen genieten zijn we uiteindelijk naar Valladolid getrokken, maar daarover de volgende keer meer!

Tip: Kies Cancun als startplek voor je rondreis

Veel mensen denken bij een reis naar Mexico al snel aan de hoofdstad Mexico-Stad als beginpunt. Toch zijn tickets naar Cancun vaak goedkoper omdat hier meer reizigers naartoe vliegen. Bovendien vind je in Cancun een groot busstation vanwaar je gemakkelijk tickets kunt boeken naar andere steden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vast komt te zitten tussen de springbreakers, want er vertrekken dagelijks vele bussen naar stadjes als Valladolid, Merida of Tulum.

Wil je naar Philadelphia?

Gespot voor jou:

Vliegtickets naar Philadelphia Hotel-tip voor Philadelphia: Fairfield Inn en Suites by Marriott

→ Bekijk hier al onze Amerika artikelen