Ontdek onze lievelingsplek in Cuba: Trinidad

Trinidad is een koloniaal stadje in Cuba waar je het authentieke Cuba nog vindt. Je loopt in Trinidad langs kleurige huisjes en door kronkelige straatjes. Het centrale punt van Trinidad wordt gevormd door het Plaza Mayor waar ook de trappen zijn te vinden waar ‘s avonds volop gedanst wordt. Vanaf het stadscentrum kun je naar het strand fietsen, maar je kunt ook kiezen voor een andere actieve bezigheid zoals het nemen van een aantal salsa danslessen bij een van de Cubanen thuis. Leer je liever Spaans? Dat kan ook volop in Trinidad. Verder zijn er in Trinidad verschillende musea te vinden en kom je op meerdere plekken marktjes tegen waar je souvenirs kunt kopen. Slapen doe je in Trinidad net als op veel andere plekken in Cuba het best in Casa Particulares, oftewel bij de Cubanen thuis. Wil je meer weten over Trinidad in Cuba? Lees dan onze andere Trinidad tips hieronder:

Wat doen in Trinidad? Dit wil je sowieso zien & doen:

Een van de leukste plekken in Cuba vonden wij Trinidad. Dit levendige stadje met haar kleurige huisje heeft zoveel te bieden. Hieronder lees je wat je allemaal kunt doen in Trinidad.

Salsa

Als je bij de Casa Particulares waar je slaapt vraagt of ze iemand kennen die salsa dansles kan geven, weten ze altijd wel iemand te vinden die je een paar keer les wilt geven. Een leuke ervaring die zeker aan te raden is, ook wanneer je geen danservaring hebt!

Musea

Rondom het centrale plein van Trinidad vind je verschillende musea. Zo heb je er het Brunet Paleis gevuld met inrichtingen van meerdere herenhuizen. Of bezoek het Mueo Nacional de la Luncha Contra Bandidos waar je juist informatie vindt over de Revolutie en Cubaanse bendes. Als je slechts naar één museum wilt moet je naar Museo Historico Municipal gaan, daar vind je namelijk naast een mooie collectie museumstukken ook een toren vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Valle de los Ingenios

Valle de los Ingenios is een groene vallei nabij Trinidad waar je suikerrietvelden en tabaksplantages tegenkomt. Rij met een auto naar Mirador de La Loma del Puerto voor het mooiste uitzicht en bezoek ook de toren van de Manaca Iznage-plantage.

Spaans leren

Net zoals je salsa dansles kunt nemen, kun je ook Spaanse les krijgen in Trinidad. Vraag rond bij je Casa Particulares of regel van te voren een aantal lessen in Nederland.

Fiets naar het strand

Huur bij de Casa Particulares waar je slaapt een fiets en rij via het stadje en verlaten wegen naar de kust. Vergeet je zwemkleding niet, want de zee die je uiteindelijk zult vinden is adembenemend mooi blauw. Neem een frisse duik en rust uit in de warme zon voordat je weer terug fietst. Heb je een auto? Dan kun je er ook voor kiezen om door te rijden naar Playa Ancon.

Uitgaan in The Cave

De club “The Cave” wordt ook wel Club Ayala genoemd en is een van de gaafste plekken om uit te gaan in Cuba. Het is een stukje lopen vanaf het centrale plein en zo’n 100 meter onder de grond, maar dan heb je ook wat! Zorg dat je er in het weekend naartoe gaat, dan is de club het leukst.

Eten in Trinidad

In Trinidad vind je verschillende restaurantjes waar je rijstgerechten en soms pizza kunt eten. Toch is het ook zeker aan te raden om bij je eigen of een andere Casa Particulares te eten. Zo kunnen zij kreeft voor je maken of gezonde groente gerechten.

Oldtimers kijken

Net als in de rest van Cuba kun je ook in Trinidad naar hartelust oldtimers kijken. Op elke straathoek is wel een kleurrijke Amerikaanse oude auto te vinden en dat zorgt voor mooie plaatjes!

Algemene tips voor Trinidad:

Trinidad vind je in het midden van Cuba aan de zuidkust. Het is een redelijk klein stadje van bijna 1200 km2 groot dat sinds de jaren ’80 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Weer in Trinidad

Het weer in Trinidad en in de rest van Cuba is veelal heet, zo is het gemiddeld 30 graden. Maar naast zonneschijn vind je in Trinidad ook flink wat regenbuien. En die regen valt het meest in onze zomermaanden. Als je dus op zoek bent naar goed weer in Trinidad, dan moet je zorgen dat in november tot en met april in deze Cubaanse stad bent. Van mei tot en met oktober is het weer namelijk veel regenachtiger.

Casa particulares en hotels in Trinidad

In Trinidad vind je heel wat casa particulares, dit zijn huizen van Cubanen waar je kunt logeren. Welk huis een casa particulares is, wordt met een blauw teken dat bij de voordeur hangt aangegeven. Maar naast casa particulares vind je ook hotels in Trinidad. De meeste vind je aan de kust, dit zijn de wat grote resorts achtige hotels. Maar je kan ook dichtbij het plaza mayor hotels vinden.

Foto’s van onze Casa Particular in Trinidad

→ Bekijk hier al onze artikelen over Cuba

2 reacties

 1. letstravelandsee

  Wauw, gave combi lijkt me! Ik wil nog heel graag een x naar Cuba maar mijn vriend is daar een paar jaar geleden al geweest.. Misschien kan ik ‘m verleiden als we de combinatie met Trinidad maken:):)

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram
   Roëll de Ram

   Trinidad is echt fantastisch! Ben er al eens geweest en zou dolgraag terug willen, dus jouw vriend wellicht ook wel ;) gewoon proberen over te halen haha!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.