havana cuba olditmer rit

Havana: Cuba’s mooiste stad, dit wil je er doen!

Havana is een stad vol geschiedenis! Ieder gebouw vertelt weer een stukje meer van de bijzondere historie. Cuba is een land waar nog weinig ontwikkelingen zijn, maar dat neemt niet weg dat er zeker het een en ander te doen is om het karakter van deze bijzondere stad te ontdekken. Wij verbleven 3 nachtjes in een casa particular, de beste manier om écht Cuba te beleven! Hierbij mijn beste tips in Havana.

7x doen in Havana, Cuba

Fietstour Baja Bikes

Op de tweede dag in Cuba hebben wij een fietstour gedaan met Bajabikes en dat was echt een fantastische manier om de stad te ontdekken. We zijn namelijk op plekken geweest waar we anders nooit gekomen waren! Ook deelde onze gids veel persoonlijke verhalen, waardoor we ook veel te weten kwamen over het Cubaanse leven. De highlight tour moet zeker op je to-do lijst! Hier kun je m’n complete blog lezen over deze fietstour

fietsen_in_havana_1

Churros eten

Oh, dit is echt mijn guilty pleasure… In Nederland ben ik vaak afhankelijk van de jaarlijkse kermis om churros te eten, maar hier staan ze gewoon op straat. Voor 1 CUC (ongeveer €1) heb je een heerlijke portie van deze streetfood. Nom, als een local over straat! Ik vergat zelfs steeds een foto te maken, zo blij als dat ik was!

havana cuba oldtimer

Touren in een oldtimer

Moet ik hier nog veel meer over uitleggen? Cuba is hét land van de old timers en je ziet ze overal rijden. Een tour erin maken is dus een echte must! Je kunt je door de stad laten rijden, maar wij gingen naar de overkant, naar Fortaleza de San Carlos de la Cabaña. Zo zie je behoorlijk wat in een korte tijd, en met zo’n oldtimer kun je naar plekken die lopend minder goed te bereiken zijn. Win-win! Het voelt helemaal alsof je in een film zit als je cruiset door de stad.

havana cuba olditmer rit

Wandelen langs de pleinen

Havana kent veel mooie pleinen die de moeite waard zijn. Mijn favoriet was Plaza Vieja, maar Plaza de la Revolucion kent een rijke geschiedenis die het interessant maakt. Dwaal gewoon rond en kijk waar je uitkomt… En een kleine tip: follow the music!

havana cuba mojito drinken must do

Mojito drinken

Rum is op Cuba echt een onderdeel van de cultuur en natuurlijk is de lokale specialiteit altijd het lekkerst. Zoek dus een leuk terrasje of cafeetje en bestel een Mojito of Cuba Libre, want je kunt Cuba niet verlaten zonder deze geproefd te hebben. Omdat het zo’n levensstijl is van de Cubanen, zijn de terrasjes vaak ook heel gezellig en rumoerig: saai is het nooit!

doen_in_havana_mojito

Havana Club museum

Verliefd geworden op de Mojito’s? Breng dan een bezoek aan het museum van Havana Club. Ook als je niet zo’n rum-fan bent is dit heel interessant want Havana Club is een van de grootste merken van Cuba!

bezienswaardigheden havana fietsen tour centrum

Bestel een Ropa Vieja

Ropa Vieja (vertaald ‘gescheurde kleding’) is een echte specialiteit op Cuba. Het is een onwijs lekker vleesgerecht dat lijkt op pulled beef. Het wordt bereid door het heel lang te laten sudderen in een soort tomatensaus, waardoor het heel zacht wordt. Een schepje rijst erbij en smullen maar! Ben je vegetarisch? Dan zal de kaart wat beperkter zijn, maar ze zijn héél goed in stoofpotjes op Cuba.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Cuba