Baracoa Cuba

Baracao: Cubaans paradijs in the middle of nowhere

Baracoa is een klein dorpje in het verste oostelijke puntje van Cuba. Ook wel Cuba’s best kept secret. Het wordt in verhouding tot andere plekken vaak minder bezocht, omdat het wat lastiger te bereiken is en vaak niet op de route ligt. Maar eigenlijk is dat erg jammer, want het is mijn meest favoriete plekje van Cuba geworden!

Baracoa, in the middle of nowhere in Cuba

Baracoa is één van de oudste dorpen van Cuba en vergeleken met de rest nog heel onaangetast. De omgeving is ontzettend groen en ondanks dat je je hier in the middle of nowhere bevindt (of misschien juist daardoor), is er veel te doen. Benieuwd hoe je je een aantal dagen kunt vermaken in en rondom dit schattige dorpje? Check de tips hieronder:

Dit wil je doen in Baracao

Baracoa Cuba Yumuri kloof Baracoa Yumuri kloof Cuba

Varen in de Yumuri kloof

Tijdens een tour naar de Yumuri Kloof vaar je met een klein vissersbootje tussen de grote canyon op deze mooie rivier. Luisterend naar het geluid van de natuur en de vogels. De kloof heeft een rijke geschiedenis waar uitgebreid over wordt verteld door je gids. Je kan er ook voor kiezen om nog een stuk te gaan hiken na je boottocht en dan de mooie Belete watervallen te bezoeken.

Baracoa Cuba cacao chocola-3 Baracoa Cuba cacao chocola-2

Bezoek een Cacao boerderij in Baracoa

Je kan Baracoa niet verlaten zonder een cacao boerderij te hebben bezocht. Baracoa staat bekend om het vele cacao wat daar groeit. Ben je een echte chocola liefhebber dan ben je hier op de goede plek! De lokalen laten je heel graag zien hoe chocola nu eigenlijk wordt gemaakt en waar het nu precies vandaan komt.

Baracoa cuba backpacken

Manguana beach

Dit is een klein strand zo’n 20 kilometer van Baracoa vandaan. Ook dit is weer een strand met mooi blauw en helder water. Het is wel een druk strand met veel lokalen. Daarnaast lopen er ook enkele varkens en kippen los op het strand. Het is zeker niet het mooiste strand van Cuba, maar je kan hier prima een middagje vertoeven nadat je de Yumuri rivier hebt bezocht.

Baracoa in Cuba Duaba river Baracoa in Cuba Duaba river-2

Baracoa Cuba duaba rivier-2

Baracoa in Cuba Duaba river-3Baracoa Cuba duaba rivier

Duaba rivier

Je kan een mooie middellange hike maken langs de Duaba rivier. Hier ben je zeker wel een dag mee zoet. De hike is niet al te zwaar en is prima te doen voor de minder ervaren hiker. Je eindigt bij ‘La Cascadas’ waar je een verfrissende duik kan nemen in de rivier. Deze is ontzettend helder en je ziet allerlei visjes rondzwemmen. Daarnaast heb je verschillende natuurlijke, kristalheldere natuurlijke zwembaden waarin je kan zwemmen.

Baracoa Cuba-2

Baracoa Cuba

Proef Baracoa

Cuba staat natuurlijk niet bekend om zijn culinaire keuken, maar in Baracoa kunnen ze er toch wel wat van; de vis in curry-kokos saus moet je hier proberen. Ontzettend lekker! Ook kun je in het stadje volop chocola eten door de vele cacao boerderijen die we al eerder benoemden en er is zelfs een heus chocolade museum in het centrum van het dorpje.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Cuba