Portugal NATURE-27

Deze ruige foto’s laten zien waarom Portugal je nieuwe vakantiebestemming gaat zijn!

De meesten van jullie zijn waarschijnlijk al bekend met de prachtige stranden van Portugal en de mogelijkheden voor een goede surftrip, maar naast het kustgebied zijn er een aantal prachtige stukken natuur welke wij recentelijk mochten verkennen die we jullie ook niet willen onthouden! We nemen je mee naar een vrij onbekend maar prachtig nationaal park, authentieke dorpjes, plekken waar je ultiem kan ontspannen, heerlijk hiken door ruige heuvels en dat allemaal gecombineerd met de passie van het Zuiden.

Lobo Atlântico

Boven Porto, in het noorden van Portugal vind je in de buurt van Ponte Lima de route Lobo Atlântico. Als je het vervelend vindt om in de voetgangersfile te staan, omdat je moet wachten tot de lokale kudde koeien is gepasseerd, moet je hier vooral niet naartoe gaan. Wanneer je er van houdt om in een prachtig rotsachtig gebied je beenspieren weer eens aan te spreken en tegelijkertijd de fijne geuren van verse natuur op te snuiven, moet je hier vooral wel naartoe gaan! Fijne vergezichten, wijngaarden in overvloed, mooie oude architectuur (ok, ruïnes is een beter woord, maar des te beter!) en heerlijke wandelpaden is wat je hier vindt. Let wel: sommige van de wandelpaden vereisen het behendig springen van steen tot steen, dus zorg dat je je stevige wandelschoenen alvast van tevoren hebt ingelopen!

Portugal natuur brug Portugal NATUur Portugal NATURE hiken Portugal NATURE-4 portugal wandeling natuur Portugal NATURE-6 Portugal NATURE-7

Ponte Lima

Na een lange dag vol energieke wandelingen is het tijd voor een momentje relaxen in combinatie met een vleugje cultuur. Ponte Lima is een bestemming die daar bij uitstek voor geschikt is! Aan de zuidzijde van de rivier de Lima is deze stad die gesticht is in 1125 een van de oudsten van Portugal. Een rijke geschiedenis, goede wijnproductie en een grote hoeveelheid prachtige barokke gebouwen.  We kennen allemaal witte- en rode wijn, maar heb je weleens groene wijn gedronken? Die wordt hier dus geproduceerd en is zeker de moeite waard om eens te proeven.

Portugal NATURE-14 Portugal NATURE-15 Portugal NATURE-16 Portugal NATURE-17

Corno do Bico

Nog een klein stukje noordelijker treffen we de route Corno do Bico. Een wat kalmer gebied voor een tussendag waarbij de beentjes wat rust worden gegund. Glooiende heuvels met een overweldigende verscheidenheid aan bloemen en het moet toch gezegd worden: als je niet oppast wordt je zo weer om ver gerend door een koe of twee! Ok, gelukkig valt dat reuze mee, maar je moet er wel tegen kunnen om gedurende meerdere minuten intensief aangestaard te worden…

portugal natuur koe portugal wandeling eindeloze natuur

Carmo’s Boutique Hotel

Een plekje welke een echt toonbeeld is van zuidelijke luxe: je wordt in de watten gelegd in een overheerlijk restaurant met lokale en organische producten, een spa waar je niet meer uit weg wilt en in de achtertuin bevindt zich het toppunt van deze locatie: er wordt eigen wijn geproduceerd! Voor 18 euro ben je in het bezit van een flesje waar er maar 600 per jaar van worden geproduceerd. Iets duurder dan de gemiddelde supermarkt fles, maar een ervaring als deze is het zeker waard!

Portugal zwembad 9 Portugal natuur eten-10 Portugal avond eten wijn-11 wijn portugal hotel

Pedra Bela waterval in nationaal park Peneda-Gerês

Toch wel het hoogtepunt van de reis. Het is opvallend om te zien dat dit het enige officiële nationaal park is in heel Portugal, maar wel relatief onbekend onder de vakantiegangers! Een dag is eigenlijk niet genoeg om dit sprookjesachtige gebied te verkennen: van gigantische rotspartijen tot bossen waarbij je je verbaast dat de blaadjes van de bomen écht zo groen kunnen zijn. Wanneer je het slim aanpakt en rond zonsondergang een plek zoekt, zou je zelfs onder de sterrenhemel kunnen overnachten. Zorg wel dat je in de ochtend weer op tijd vertrekt, zodat je geen geitenherders in de weg zit: een geit op je hoofd is geen aanrader…! Er is veel te vertellen over de pracht van de natuur, maar we laten dit keer de beelden spreken.

Portugal NATURE-21 Portugal NATURE-22 Portugal waterval 23 Portugal natuur wandeling-24 Portugal natuur-25 Portugal NATURE-26 Portugal NATURE-27 Portugal NATURE-28 Portugal NATURE-29 Portugal NATURE-30 Portugal NATURE-31 Portugal NATURE-32 Portugal NATURE-33 Portugal NATURE-34Wil je naar Portugal?

Handige links:

FlyTap vliegtickets naar Portugal Vliegtickets naar Portugal vergelijken Hotels in Portugal


→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen